میلاد حضرت علی اکبر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حماسه پرشکوه کربلا که با فداکاری شگفت انگیز حضرت امام حسین (علیه السّلام) و یارانش تحقق پذیرفت در تمامی ابعاد معرفتی و معنوی از درخشندگی و برجستگی ویژه ای برخوردار است با سپری شدن هزار و چهار صد سال از آن واقعه، پرتوش پرنور، پیامش پایدارتر، انگیزه هایش روشنتر و آثارش با دوامتر گشته است. چرا که این قیام از ایمان راسخ، عقیده استوار، عزم محکم الهام گرفت و در این ماجرا گروهی از انسانهای مخلص با جاری نمودن خون خویش درخت اسلام را آبیاری نموده و بوستان محمدی و گلستان علوی را معطر نمودند.یکی از چهره های پرفروغ در منظومه منور عاشورا ] فرزند ارشد حضرت امام حسین (علیه السّلام) است. همان رادمردی که در بیت امامت پرورش یافت و در جهت حمایت از ولایت و احیای ارزشهای الهی و زنده نمودن سنت محمدی به یاری پدر بزرگوار خویش شتافت و پس از به تصویر کشیدن زیباترین صحنه شهامت به فیض، عظمای شهادت نائل آمد. نوشته حاضر گذری بر زندگی این جوانمرد و الگوی غیرت و ایثار است که سرمشق همه آزاد مردان و جوانانی است که در پی حق و حقیقت هستند.
حضرت علی اکبر (علیه السّلام) در سال سی و سوم هجری مصادف با روز یازدهم شعبان دو سال قبل از کشته شدن عثمان به دنیا آمده است. در روز عاشورا آن بزرگوار ۲۷ ساله بودو به اتفاق مورخین و علمای علم نسب حضرت علی اکبر (علیه السّلام) از امام سجاد (علیه السّلام) بزرگتر بوده است و امام سجاد در روز عاشورا ۲۳ سال داشتند.
خاندان حضرت علی اکبر
حضرت علی اکبر (علیه السّلام) در خاندانی رشد یافت که حافظ سر خداوند و جانشینان بر حق آخرین پیامبر و ذریه او هستند. پدر گرامی علی اکبر (علیه السّلام) سبط رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) ، خامس آل عبا و از مخصوصین آیه تطهیر و سید جوانان بهشت است. امام حسین (علیه السّلام) محبوب پیامبر بود در دوران کودکی رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) وی را در آغوش می گرفت و می فرمود: «حسین از من و من از حسین هستم و خداوند دوست می دارد، هر کس که حسین را دوست بدارد» و حضرت علی اکبر (علیه السّلام) در دامن چنین پدری رشد و نمو یافت و غنچه وجودش شکوفا گردید.
← مادر آن جناب
از جمله آداب و سنتهای نوزاد که در اسلام جزو مستحبات محسوب می گردد، این است که پس از نامگذاری برایش کنیه تعیین می کنند و امام حسین (علیه السّلام) در اجرای این سنت حسنه کنیه "ابوالحسن" را که کنیه پدرش می باشد، برای فرزندش علی اکبر (علیه السّلام) برگزید. این سید شهید به لقب اکبر معروف و مشهور گردید و این لقب به دلیل فزونی سن او از امام سجاد (علیه السّلام) می باشد. صحت این ادعا را امام سجاد (علیه السّلام) در گفتگو با ابن زیاد ذکر نموده است؛ زیرا در یک مجلس عمومی که اسرای اهل بیت امام حسین (علیه السّلام) را احضار کرده بودند، پس از محاورات تندی که بین "ابن زیاد" و حضرت زینب کبری سلام الله علیها صورت گرفت، حاکم خیانتکار کوفه، روی به طرف امام سجاد (علیه السّلام) کرد و گفت. اسم تو چیست!امام فرمود: علی!ابن زیاد گفت: مگر خدا علی بن الحسین را نکشت؟امام با استواری خاصی گفت: «برادر بزرگتری از خود داشتم که عوامل شما او را کشتند»پس لقب علی بن الحسین – اکبر می باشد.
ازدواج حضرت علی اکبر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس