مواقف

/mavAqef/

مترادف مواقف: موقف ها، ایستگاهها، مقام ها

لغت نامه دهخدا

مواقف. [ م َ ق ِ ]( ع اِ ) ج ِ موقف. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ) ( ناظم الاطباء ) ( غیاث ) ( آنندراج ) : از مواقف خویش به امید فرصت غنیمت و اغترار به ظاهر هزیمت به فضای صحرا آمدند. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 324 ). در مواقف حروب... جان را وقایه ذات و فدای نفس شریف او می ساخت. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 440 ). با قلت اجزاء و خفت حجم مشتمل است بر شرح مواقف و مقامات سلطان محمود سبکتکین و برخی از احوال آل سامان. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 14 ). اقدام کفار از مواقف خویش زایل شد و هزیمت شدند. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 312 ). و رجوع به موقف شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع موقف جایهای ایستادن ایستگاهها.

فرهنگ عمید

= موقف

دانشنامه عمومی

المواقف عنوان کتابی است با موضوع علم کلام که قاضی عضدالدین ایجی آن را تألیف کرده است. در تألیف این کتاب به آثار امام فخر رازی و سیف الدین الآمدی استناد شده است. شرح ها و حاشیه های متعددی بر این کتاب نوشته شده است که از آن جمله می توان به شرح شریف جرجانی اشاره کرد. [ ۱] [ ۲] این کتاب در معرفی کلام اشعری جایگاه ویژه ای دارد و یکی از مهم ترین منابع کلامی اشعری ها و همچنین همه اهل تسنن محسوب می شود. این کتاب در حوزه های علمیه شیعه نیز به عنوان کتاب درسی تدریس می شده است. [ ۳] در سال ۱۳۹۷ شمسی، بخش امامت شرح مواقف توسط علیرضا شمس الدینی نژاد مطلق بنام ( راز بزرگ امامت یا نقد کتاب امامت شرح مواقف ) نقد وبررسی شده و توسط انتشارات سرای کتاب قم چاپ شد.
این کتاب در موضوع علم کلام نوشته شده است، اما علاوه بر آن، موضوعات دیگری مانند فلسفه، نجوم و فقه نیز در آن ملاحظه می شود. [ ۳] این کتاب به جای استناد به دلیل های نقلی مانند آیات و روایات، بر استدلال عقلی و جدلی استوار است. با این حال، در مواردی از شواهد نقلی هم برای تأیید استدلال ها استفاده شده است. [ ۳]
این کتاب ۶ موقف ( فصل ) دارد و هر موقف مشتمل بر چندین مرصد و مقصد است. مؤلف در این کتاب به همهٔ موضوعات و مسائل علم کلام - که تا زمان او مطرح بوده - پرداخته است. [ ۳]
عکس مواقف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مواقف (المواقف). مَواقِف (المَواقِف)
تألیف عضدالدین عبدالرحمن ایجی، کتابی به عربی، در کلام. این اثر پرآوازه در شش «موقف» سامان یافته است: مقدمات در بیان رئوس ثمانیۀ علم کلام، امور عامه، اعراض، جواهر، الهیات، و بالاخره سمعیات در مباحث نبوت، حشر، امامت و فرقه های گوناگون کلامی. بر این اثر بیش از پنج شرح نوشته اند، مانند شرح های شمس الدین محمد کرمانی، علاءالدین طوسی و میر سید شریف جرجانی که در میان این شروح گزارش جرجانی همواره مورد بحث و تدریس بوده و بر آن نیز تاکنون بیش از بیست حاشیه گزارش شده است که از آن شمار می توان به حاشیه های میرزا جان شیرازی، عبدالحکیم سیالکوتی و جلال الدین دوانی اشاره کرد. متن المواقف همراه با شرح مبسوط جرجانی به چاپ رسیده است (۸ جلد، مصر، ۱۳۲۵ق).

پیشنهاد کاربران

بپرس