مهنه

لغت نامه دهخدا

مهنه. [ م َ ن َ ] ( اِخ ) یکی از اعاظم بلاد خراسان از ناحیت خابران و از آنجاست شیخ ابوسعید فضل اﷲبن ابی الخیر صوفی معروف :
بوسعید مهنه در حمام بود
قائمش کافتاد مردی خام بود.
عطار.
قصبه مهنه از توابع خاوران است و آن مقام شیخ ابوسعید ابوالخیر بوده است. ( از نزهةالقلوب ص 194 ).

مهنه. [ م َ ن َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان فیض آباد بخش فیض آباد محولات شهرستان تربت حیدریه ٔخراسان ، واقع در 12هزارگزی جنوب خاوری فیض آباد. سر راه عمومی گناباد به فیض آباد آبش از قنات و راهش اتومبیل رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ). محلی کنار راه تربت حیدریه به جویمند میان چنگ سر و عمرانی.

فرهنگ فارسی

ده دهستان فیض آباد بخش فیض آباد محولات شهرستان تربت حیدریه استان نهم ( خراسان ) . در ۱۲ کیلومتری جنوب خاوری فیض آباد واقع است . جلگه و معتدل است و ۱۴۴۷ تن سکنه دارد. محصولش غلات خشکبار و شغل اهالی آن کشاورزی گله داری و کرباس بافی و ابریشم بافی است .
دهی است از دهستان فیض آباد بخش فیض آباد محولات شهرستان تربت حیدریه

دانشنامه عمومی

مهنه (مه ولات). مهنه ( یا میهنه ) روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان مه ولات استان خراسان رضوی در ایران است. این روستا در دهستان مه ولات جنوبی بخش مرکزی واقع است. آرامگاه ابوسعید ابوالخیر عارف نامدار در این روستا قرار دارد.
کشاورزی در روستای مهنه به دو صورت زراعت - باغداری و دامداری صورت می گیرد که هریک از این زیرمجموعه ها را جداگانه بررسی خواهیم کرد:
با توجه به اقلیم منطقه محصولات متنوعی در روستا به عمل می آید. در واقع مهم ترین محصولات کشاورزی این روستا شامل گندم، جو، زعفران و پنبه می شود.
باغداری و به خصوص کشت انار و پسته نیز به وفور در بین باغداران وجود دارد.
اراضی کشاورزی روستا شامل ۱۴۰۲ هکتار محصولات زراعی و حدود ۴۷۱ هکتار محصولات باغی می باشد. روش آبیاری مزارع به صورت غرقابی می باشد.
در این منطقه بهره برداری عمدتاً خانوادگی بوده و نیروی یدی نقش اصلی را در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت ایفا می نماید.
طی دو سال اخیر هزینه های زراعی محصولات به دلیل گرانی نهاده های موردنیاز افزایش یافته است و در مقابل قیمت محصولات زراعی افزایش چندانی نداشته است. مازاد محصول گندم به شرکت تعاونی تحویل داده می شود. محصول جو نیز عمدتاً در روستا به مصرف دام ها می رسد. سایر محصولات نیز عمدتاً در شهرهای بزرگ از جمله مشهد عرضه می گردد. در مجموع درآمد خالص فعالیت های کشاورزی سالانه ۱۰۲۹۹۹۴۲۰۰۰۰ ریال، با توجه به ۸۱۱ خانوار، سرانه سالانه هر خانوار ۱۲۷۰۰۲۹۸۴ ریال و متوسط درآمد هر خانوار ۱۰۵۸۳۵۸۲ ریال می باشد. جدول زیر انواع محصولات زراعی و باغی روستای مهنه را نشان می دهد:
دامداری در روستای مهنه به شکل چکنه ای و سنتی انجام می شود و دامداران در روستا ساکن بوده و در حقیقت یکجانشین هستند. دامداری به شیوه رمه گردانی روستایی در روستا وجود دارد. نژاد گوسفندان از نوع بوری بوده درصد کمی از دامها را بز تشکیل می دهد. گاوهای موجود نیز از نژاد دورگ و بومی هستند. تعداد دام اغلب خانواره بین ۱۵ تا ۶۰ راس متغیر بوده و خانوارهای روستایی برای تأمین شیر و گوشت موردنیاز خود اقدام به نگهداری تعدادی بز و گوسفند می نمایند.
منابع آب کشاورزی روستای مهنه شامل ۱۲ چاه عمیق با دبی بین ۱۵ تا ۳۵ لیتر در ثانیه می باشد. این روستا فاقد قنات و چشمه و منابع آب سطحی می باشد. ضمن اینکه یک چاه عمیق نیز در ۵۰۰ متری شمال روستا جهت تأمین آب شرب روستا حفر شده و پس از وارد شدن به منبع، وارد شبکه آبرسانی می شود. در حال حاضر دبی این چاه حدود ۲۰ لیتر در ثانیه بوده و از نظر کمی آب این چاه برای اهالی کافی می باشد. اما کمی آب شور می باشد. قرار است با احداث مجتمع آبرسانی، آب شرب روستاهای منطقه از چاه های آب شیرین منطقه ازغند تأمین شود.
عکس مهنه (مه ولات)عکس مهنه (مه ولات)عکس مهنه (مه ولات)عکس مهنه (مه ولات)عکس مهنه (مه ولات)عکس مهنه (مه ولات)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

مهنه از کلمه میهنی می آید. در گذشته مردم روستا در فصل بهار در چراهگا های اطراف روستا مانند رباط کمایی چادر میزدند و گوسفندان در آغل میکردند و شیر آنها را میدوشیدند ( میهنی میکردند )
( مهنه ) به معنی شغل هست که مفرد کلمه ( مهن ) هست
مهنه به معنای شغل. حرفه . . . مفرد کلمه مهن

بپرس