مهدویت در فریقین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اعتقاد به مهدویت ریشه در تاریخ بشریت دارد و همه ادیان الهی و حتی برخی از ادیان غیر الهی اصل ظهور منجی در آخرالزمان را امری مسلم می دانند. تمام مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنی نیز اعتقاد به مهدویت و منجی آخرالزمان را به دلیل تواتر روایات پذیرفته اند و برخی از دانشمندان اهل سنت و حتی علمای وهابی، منکران حضرت مهدی (علیه السّلام) را کافر دانسته اند.
اعتقاد به مهدویت و منجی آخرالزمان، یکی از اعتقاداتی است که تمام مسلمانان بر قبول آن اتفاق داشته و تاکید دارند که شخصی در آخرالزمان از نسل حضرت زهرا (سلام الله علیها) قیام خواهد کرد و زمین را که پر از ظلم و جور شده است، از عدل و داد آکنده می سازد.متاسفانه در این اواخر دیده شده است که برخی از علمای وهابی در این مساله تشکیک کرده و می گویند که روایات مهدویت از طریق اهل تسنن با سند صحیح نقل نشده است؛ بلکه حد اکثر « حسن» هستند. به همین خاطر اثبات اصل مهدویت ممکن نیست و تشکیک در آن اشکالی ندارد. برخی دیگر پارا فراتر گذاشته و ادعا کردند که حتی از طریق شیعه نیز اصل مهدویت قابل اثبات نیست و هیچ روایت صحیحی در این زمینه وجود ندارد. گاهی نیز ادعا کرده اند که حتی یک روایت صحیح وجود ندارد که امام حسن عسکری (علیه السّلام) صاحب فرزند شده باشند.در پاسخ به این شبهه واهی که بیشتر بی سوادی و عناد گوینده اش را ثابت می کند، بر آن شدیم تا مقاله ای در این زمینه تهیه نماییم تا چهره واقعی شبهه افکنان برای مردم منصف و متدین آشکارتر شود.از دیدگاه ما، روایات مهدویت چه از طریق اهل تسنن و چه از طریق اهل البیت (علیهم السّلام)، با سندهای صحیح و بلکه به صورت متواتر نقل شده است. ما در ابتدا تصریحات بزرگان اهل سنت و حتی وهابی را در باره «تواتر احادیث مهدویت» نقل و سپس به موضوع احادیث شیعیان در این زمینه خواهیم پرداخت.
تواتر احادیث مهدویت در اهل تسنن و وهابیت
تعداد زیادی از علماء و بزرگان اهل تسن و حتی وهابی تصریح کرده اند که احادیث مهدویت متواتر هستند و حتی برخی از آن ها گفته اند که منکران حضرت مهدی (علیه السّلام) کافر هستند. ما به جهت اختصار به چند مورد اشاره می کنیم:
← علامه قرطبی
روایات مهدویت از طریق اهل البیت (علیهم السّلام) فوق تواتر است و حتی می توان ادعا کرد که در هیچ زمینه ای به اندازه مهدویت روایت نقل نشده باشد. حتی کتاب های مستقلی در این زمینه نوشته شده است که بهترین نمونه آن را می توان کتاب کمال الدین و تمام النعمه نوشته محدث بزرگ و افتخار شیعه، مرحوم شیخ صدوق معرفی کرد. همچنین حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (حفظه الله) کتابی با عنوان « منتخب الاثر» تالیف کرده اند که یکی از بهترین کتاب ها در این موضوع به شمار می رود.بنابراین تشکیک درباره مهدویت و روایاتی که از طریق اهل بیت (علیهم السّلام) نقل شده است، نهایت جهل و نادانی ادعا کننده را ثابت می کند و بس. از آن جایی که روایات در این باره بسیار گسترده است، ما تنها به نقل چهل روایت که البته همگی با سند صحیح نقل شده اند، بسنده کرده و مشتاقان بحث مهدویت را به کتاب های مفصل ارجاع می دهیم. روایات درباره مهدویت از طریق شیعیان به چند دسته تقسیم می شود:
← دسته اول روایات
...

پیشنهاد کاربران