منیزیت

دانشنامه عمومی

منیزیت ( به انگلیسی: Magnesite ) با فرمول شیمیایی MgCO3 از مجموعه کانی هاست و دارای لومینسانس سیاه - سبز کامل و گاهی سیاه و آبی - سیاه است و بر اثر برخی پدیده ها تریبولومیاسانس نیز نشان می دهد. از ترکیب شیمیائی آن اخذ شده است. محلول در انواع اسیدها MgO:۴۷٫۸۱٪ CO۲:۵۲٫۱۹٪ همراه با ادخال های Ca, Mn, Fe ( متغیر ) برای اولین بار در چک اسلواکی کشف شد و از نظر شکل بلور: رمبوئدر - اسکالنوئدر، رنگ: سفید - خاکستری - زرد - قهوه ای - سیاه، شفافیت: شفاف - نیمه شفاف، شکستگی: صدفی، جلا: شیشه ای، رخ: کامل - مطابق با سطح، سیستم تبلور: رمبوئدریک و در رده بندی کربنات است و منشأ تشکیل آن دگرگونی - هیدروترمال - رسوبی است.
همایند کانی شناسی ( پارانژ ) آن ویژگی های نوری اشعه X و واکنش های شیمیائی کلسیت - دولومیت - آنکریت - تالک - کلسیت - دولومیت و غیره است، از نظر ژیزمان بلوری - توده های مجتمع - دانه ای - شبیه خاک های رسی فراوان است و بیشتر در اتریش، چک اسلواکی، ایتالیا، یونان، چین، آمریکا، برزیل، یوگسلاوی، نروژ یافت می شود.
منیزیت به صورت رگه­ هایی در محصول دگرگون شده­­ ی سنگ­ های فرامافیک، سرپانتینیت و دیگر سنگ­ های منیزیم دار و درون یا در کنار سنگ­ های دگرگونی یافت می­ شود. منیزیت­ ها عموما به صورت بافت کریپتوکریستالی و دارای مقداری سیلیکا و به صورت سنگ­ های اپال و چرت وجود دارند.
منیزیت همچنین در سنگ پوشه ( رگولیت ) بالای سنگ­های فرامافیک به صورت فاز کربنات ثانویه در خاک یا در خاک زیر سطحی، یعنی جایی که در نتیجه انحلال مواد معدنی حامل منیزیم توسط دی اکسید کربن در آب­های زیرزمینی رسوب میکند، یافت می شود.
پیشرفت های اخیر در زمینه ایزوتوپ پایدار در بحث شیمی خاک درباره ساختارهای ایزوتوپی کانی ها و مولکول های آنها میباشد که لازمه آن مطالعه دقیق پیوند میان مولکول ها ( چگونه ایزوتوپ های سنگین با هم پیوند ایجاد میکنند ) میباشد. این مطالعات به دانشی درباره پایداری مولکول ها با توجه به نوع ایزوتوپ آنها میانجامد.
اکسیژن سه ایزوتوپ پایدار ( 16O، 17O ، 18O ) و کربن دو ایزوتوپ پایدار ( 13C، 12C ) دارند. یک مولکول 12C16O2   ( که متشکل از ایزوتوپ هایی میباشد که بیشترین فراوانی را دارند ) گونه "یکنواخت ( مونوایزوتوپیک ) " خوانده میشود. وقتی تنها یکی از اتم ها با اتمی سنگین تر جایگزین میشود، "جایگزینی منفرد" نامیده میشود. به همین صورت اگر دو اتم به صورت همزمان با ایزوتوپ هایی سنگین تر جایگزین شوند، "جایگیزینی مضاعف" خوانده میشوند. گونه توده ای برای CO2 یک گونه "جایگزینی مضاعف" میباشد. مولکولهایی که دارای اتم های ایزوتوپی جایگزین شده هستند دارای جرم بیشتری هستند. در نتیجه ارتعاش مولکولی کاهش میابد و مولکول یک انرژی نقطه صفر جدید میسازد.
عکس منیزیتعکس منیزیتعکس منیزیتعکس منیزیتعکس منیزیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مَنیَزیْت (magnesite)
مَنیَزیْت
کانی متشکل از کربنات منیزیوم، MgCO۳. در دستگاه لوزوَجهی متبلور می شود و معمولاً به صورت توده های سفید و متراکم است. رنگ آن سفید، خاکستری، زرد یا قهوه ای است. سختی آن۳.۵ تا ۴.۵، و وزن مخصوص آن ۳ تا۳.۲ است و جلای شیشه ای دارد. کانسارهای بزرگ آن در روسیه، اتریش، و یونان قرار دارند. از منیزیت به منزلۀ خاک نسوز برای پوشش جدار کوره ها، برای مادۀ عایق، و نیز برای آماده کردن نمک های منیزیوم استفاده می کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس