منابع اسلامی تصوف

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] از همه ادیان بالاتر و غنی تر نسبت به مساله شناخت خداوند متعال، دین مبین اسلام است که منبع غنی برای عرفان می باشد که این عرفان اصیل الهی به صورت های گوناگون توسط نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) بیان شده است.
بدون شک و با جرئت می توان گفت که تمام ادیان الهی انسان را به عرفان و شناخت هر چه بهتر خداوند متعال که نتیجه آن عبودیت بهتر و کامل تر می باشد دعوت کرده اند و این نیاز فطری انسان را به زبان های مختلف پاسخ گو بوده اند و همیشه در همه جا این نکته را به بهترین وجه خود اعلام نموده اند که هر کسی از هر نژادی و به هر زبانی می تواند در راه شناخت حضرت حق گام بردارد و موفق باشد. و از همه ادیان بالاتر و غنی تر نسبت به این مساله، دین مبین اسلام است که منبع غنی برای عرفان می باشد که این عرفان اصیل الهی به صور گوناگون و مختلف توسط نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) بیان گردیده است.
فطرت انسان و شناخت خداوند
جدای از دعوت ادیان الهی به عرفان و شناخت هرچه بهتر خداوند متعال، فطرت انسان نیز به این مساله سوق دارد؛ یعنی دوست دارد که در مسیر شناخت خداوند متعال گام بردارد و این مساله طبیعی در وجود انسان به ودیعت نهاده شده و به جرئت می توان گفت این شمع در وجود هیچ کسی خاموش نمی باشد. هر چند ممکن است که نور این شمع ضعیف گشته، یا پرده ای روی آن را گرفته باشد؛ ولی به طور کلی خاموش نمی شود؛ و استعداد فطری آن در وجود هر انسانی وجود دارد و ادیان الهی می آیند و آن را جهت می دهند.
متصوفه برگرفته از اسلام
اسلام جهت گیری را در عرفان و شناخت حضرت حق دارد، چه در زمینه عرفان نظری و چه در زمینه عرفان عملی. حرف ها و گفته ها و نکته های فراوانی دارد. بنابراین می توان گفت که متصوفه به علت این که از اسلام نشأت گرفته اند، از اسلام و منابع عرفانی آن نیز بهره برده اند.در این بخش به بررسی تعدادی از این آیات و روایات می پردازیم.
رسیدن به عرفان الهی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس