ممراباد

لغت نامه دهخدا

( ممرآباد ) ممرآباد. [م ُ ] ( اِخ ) دهی است از بخش حومه شهرستان کاشمر، دارای 660 تن سکنه. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

فرهنگ فارسی

دانشنامه عمومی

ممرآباد. ممرآباد نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کاشمر در استان خراسان رضوی است. این روستا در دهستان پایین ولایت قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ( ۳۵۴ خانوار ) ۱۱۳۴ نفر با ۵۷۰ مرد و ۵۶۴ زن است. [ ۱]
روستای ممرآبادی در۴کیلومتری جنوب غربی شهرکاشمر واقع است و از طرف غرب به روستای عشرت آباد، ازسمت جنوب به به روستای شوکتیه واز سمت شرق به روستای مغان و از سمت شمال به روستای هندآباد منتهی می شود ودر ناحیه آب وهوای گرم وخشک در حاشیه کویر واقع است. [ ۲] محصولات کشاورزی این روستا انگور، انار و صیفی جاتی مانند گوجه و بادنجان است بادنجان روستای ممرآباد به سبب نوع خاک و آب و هوای خاص روستا بدون دانه و شیرین است به همین جهت در استان های همجوار از شهرت فراوانی برخوردار است. [ ۳]
مُمرآباد ( momrabad ) تشکیل شده از دو واژه ممر+ آباد است که واژه مُمر احتمالاً از همان واژه مَمَر ریشه گرفته که مَمَر در فرهنگ فارسی عمید محل عبور؛ جای گذشتن؛ گذرگاه[ ۴] معنی شده است که می توان دلیل نامگذاری آنرا گذرگاه ارتباطی اش برای ورود به کاشمر از سمت جنوب غربی دانست که تا چند سال پیش هم استراحتگاه هایی در مسیر قنات این روستا که به کاشمر می رسید دیده می شد ولی متأسفانه از این استراحتگاها اکنون چیزی باقی نمانده است گفته می شود این روستا قبلاً مسیر بازرگانان و تجاری بود که از سمت شهرستان های بردسکن و بجستان به سوی کاشمر راهی می شدند. البته با قاطعیت نمی توان دلیل نامگذاری روستا را این دانست چرا که برای واژه ممر معانی دیگری هم آمده است به عنوان نمونه در فرهنگ دهخدا واژه ممر. ریسمانی که سخت تافته شده[ ۵] معنی شده هرچند بعید بنظر می رسد نام روستا از این کلمه بر گرفته شده باشد.
سند دقیقی دربارهٔ قدمت روستا وجود ندارد، اما با توجه به طول قنات آن که حدود ۲۰ کیلومتر است و بنا به نظر قدیمی های روستا، از حدود ۱۰۰ سال پیش که یادشان می آید یا پدرانشان برایشان گفته اند دیگر مادر چاه روستا که در دامنه کوه های شرقی کاشمر ( بالا دست روستای رزق آباد ) قرار داشته تغییری نکرده است وبنابه نظر کارشناسان، حفر قناتی با این مسافت خود سالیان زمان می برد و دیگر آنکه آثاری از یک قبرستان قدیمی در کوچه باغ های روستا دیده می شود که با همه این نشانه ها می توان حدس زد روستا از قدمتی دیرین برخوردار است.
عکس ممرآبادعکس ممرآبادعکس ممرآبادعکس ممرآباد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس