مغری

لغت نامه دهخدا

مغری. [ م ُ ] ( ع ص ) چسبنده و لزوجت پیدا کننده. ( آنندراج ). چسبنده.( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). دوای خشکی است که اندکی رطوبت لزجی دارد و به وسیله آن به منافذ و دهانه ها می چسبد و آن را می بندد و مانع سیلان می گردد و هر چیز لزج سیال چسبنده را چون بر آتش نهند به صورت مغری درآید که دهانه ها و منافذ را می بندد و جلو سیلان را می گیرد. ( از کتاب دوم قانون ص 150 ). چیز لزجی که بر منافذ و شکافهای مجاری می چسبد و آن را می بندد. ( از بحرالجواهر ) : و داروهای مغری و منضج برمی نهند، داروی مغری مسام و منفذ نسیم را بگیرد و داروهای منضج حرارت ضعیف را بجنباند. ( ذخیره خوارزمشاهی ). || ورغلاننده کسی را بر جنگ. ( آنندراج ). آنکه برمی انگیزاند. ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ).

مغری. [ م ُ را ] ( ع ص ) برانگیخته شده. برآغالانیده شده. || آزمند. ( ازناظم الاطباء ) ( از منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ).

مغری. [ م َ ری ی ] ( ع ص ) سریشمی شده و چسبانیده شده با سریشم. مَغریَّة. ( ناظم الاطباء ). و رجوع به مغروة و مغریة شود.

فرهنگ فارسی

سریشمی شده و چسبانیده شده با سریشم مغریه .

دانشنامه عمومی

مِغری ( به ارمنی: Մեղրի ) یک شهر در ارمنستان است که در استان سیونیک واقع شده است. در کیلومتری جنوب کاپان، مرکز استان سیونیک واقع شده است. [ ۳] مغری شهری مرزی است در استان سیونیک ارمنستان که بر مرز ایران و آگاراک قرار گرفته است.
مغری ۳ کیلومتر مربع مساحت و ۴٬۵۸۰ نفر جمعیت دارد و در ارتفاع متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است.
نام این شهر را برگرفته از واژه مهر که در روزگار باستان نام ایزد آفتاب بوده دانسته اند.
نام این شهر را برگرفته از واژه مهر که در روزگار باستان نام ایزد آفتاب بوده دانسته اند. تاریخچه داوود بیگ فرمانده جنگجویان ارمنی بود که با عثمانیها می جنگیدند. در اینجا در سال ۱۷۲۷، ۴۰۰ تن از افراد داوود بیگ توانستند ۵ روز تمام در برابر نیروی عثمانی که شمارشان چندین برابر بود و از غرب آمده بودند ایستادگی نمایند تا اینکه نیروی کمکی رسید.
مغری ۳ کیلومتر مربع مساحت و ۴٬۵۸۰ نفر جمعیت دارد و در ارتفاع متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. مغری گرمترین جای ارمنستان است و آب و هوایی خشک دارد ولی آب رودخانه مغری باعث سرسبزی شهر و پیرامونش شده است.
اقتصاد این شهر بر پایه تولید فراورده های خوراکی است. این شهر دارای تولیدات قوطی سازی، شراب سازی و نان پزی است. فعالیت اصلی صنعتی این سامان وجود کارخانه مس و مولیبدن زنگزور و کارخانه مس و مولیبدن آگاراک است.
از اماکن دیدنی مغری، دژی به نام مغری بِرد است که بر سر تپه ای قرار گرفته است. این تنها دژ ارمنی بود که توسط نیروهای آزادی بخش ساخته شده بود. در سال ۱۷۲۷ چهارصد تن از افراد داویت بک به مدت ۵ روز در این دژ در برابر نیروهای عثمانی ایستادگی کردند تا اینکه نیروهای کمکی به آنها رسید.
در پایین دژ در منطقه «متس تاغ» یک کلیسای متعلق به سده ۱۷ به نام «مریم مقدس» قرار دارد که دیوارنگاشته های جالبی از سده ۱۹ میلادی دارد.
مغری یک مهمانسرای کهنه و می فروشی های بسیار دارد که راننده کامیونهای تشنه لب ودکای تو راهی شان را از آنها فراهم می کنند. راه پیوند مغری به بقیه ارمنستان از کاجاران بسوی شمال می گذرد که راه دشوارگذری است ولی هم اکنون شرکت های ایرانی با سرمایه ایران سرگرم ساخت یک تونل مهم در ارمنستان بنام تونل کاجاران هستند تا راه ترانزیت ایران به ارمنستان بهبود یابد. جاده کوهستانی مغری بلندترین نقطه در قفقاز است و ۲۵۳۵ متر بلندا دارد. مغری میوه فروشیهای خوبی دارد و انجیر آن معروف است. بر روی تپه ای در شمال شرقی شهر دژی قرار دارد بنام دژ مغری بِرد که در سده ۱۰ میلادی ساخته شده و در اوایل سده ۱۸ بدست داوود بیگ بازسازی شد. این دژ تنها دژ در ارمنستان است که ویژه کاربرد تفنگ و اسلحه گرم طراحی شده است. در مغری و پیرامون کلیساهای تاریخی و خانه های قدیمی چندی نیز وجود دارد. از اماکن دیدنی مغری، دژی به نام مغری بِرد است که بر سر تپه ای قرار گرفته است. این تنها دژ ارمنی بود که توسط نیروهای آزادی بخش ساخته شده بود. در سال ۱۷۲۷ چهارصد تن از افراد داویت بک به مدت ۵ روز در این دژ در برابر نیروهای عثمانی ایستادگی کردند تا اینکه نیروهای کمکی به آنها رسید.
عکس مغریعکس مغریعکس مغریعکس مغریعکس مغریعکس مغری

مغری (رود). مغری ( به ارمنی: Մեղրի ) رودی است در کشور ارمنستان که در استان سیونیک جریان دارد که از hy:Արևիքի լեռներ سرچشمه می گیرد و به رود ارس می ریزد. طول آن ۳۲ کیلومتر ( ۲۰ مایل ) و مساحت حوضه آبخیز ( دبی ) آن ۳۳۶ کیلومتر مربع می باشد.
عکس مغری (رود)عکس مغری (رود)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

آنچه خشک بوده و دارای رطوبتی لزج باشد، که بر دهانه ها بچسبد، و آن را بند آورد.
مغری: [ اصطلاح طب سنتی ]یعنی تغریه کننده و آن دوای یابسی رانامند که درآن رطوبت لزجه باشد که بچسبد بمنافذ و فو هات منافذ و سد کند و مانع سیلان گردد مانند کتیرا و صمغ عربی و نشاسته و آهک شسته و هر دوائی لزج سیال مز لق چون حرارت در آن تاثیر نماید میگرداند آن را مغری ساد حابس

بپرس