مسیر تجاری ولگا

دانشنامه عمومی

در قرون وسطی، یک راه و مسیر بازرگانی از طریق ولگا بین شمال اروپا و شمال غربی روسیه با دریای خزر وجود داشت. روس ها از این مسیر برای تجارت با کشورهای مسلمان در سواحل جنوبی دریای خزر استفاده می کردند، گاهی هم تا بغداد به تجارت پرداختند.
بلغارهای ولگا ( اجداد بلغارهای بالکان امروزی ) یک انجمن نیمه قبیله ای تشکیل دادند و از طریق رودخانه ولگا با وایکینگ های روسیه و اسکاندیناوی ( سوئدی ها، دانمارکی ها، نروژی ها ) و با امپراتوری بیزانس ( امپراتوری روم شرقی ) به بازرگانی پرداختند. شطرنج از طریق مسیرهای بازرگانی خزر - ولگا از ایران به روسیه قرون وسطی معرفی شد.
این مسیر توسط وارنگی ها ( گروهی از وایکینگ ها ) که در قرن نهم در جنوب غربی روسیه ساکن بودند ساخته شده بود. آن ها شهری را در فاصله ۶ مایلی از مصب رود ولکوف به دریاچه لادوگا بنا کرده بودند که لادوگا ( زبان نورس باستان: آلدایگ یوبورگ ) نام داشت.
شواهد باستان شناختی پیشنهاد می دهند که فعالیت های بازرگانی روس ها در مسیر تجاری ولگا از قرن هشتم آغاز شده باشد. اولین و گران قیمت ترین سکه های عربی ای که تا کنون در اروپا کشف شده است مربوط به جایی است که در روسیه امروزی قرار دارد به ویژه در تیمریوفو در استان یاروسلاول.
در پتروف شهری در نزدیکی سنت پترزبورگ یک گنج از این سکه ها یافت شده است که شامل بیش از ۲۰ نوع سکه است که بر روی آن به عربی، روونی ترکی، یونانی، روونی نورس باستان حکاکی شده است که این آخری شامل بیش از نیمی از سکه ها می شود. این سکه ها شامل سکه های درهم ساسانی، عربی و عربی - ساسانی است که قدیمی ترین شان مربوط به ۸۰۵–۸۰۴ می شود.
والنتین یانین پس از بررسی یافته های عمده سکه های عربی در اروپای شرقی، به طور قطعی نشان داد که اولین سیستم پولی روسیه اولیه بر اساس نوع اولیه درهم ضرب شده در آفریقا بود. علاوه بر این، ظروف ایرانی قبلاً در مناطق اوکا و ولگا علیا کشف شده بود ( به طور دقیق تر، در روستوف، یاروسلاول، سوزدال، توور، مسکو و ریازان پراکنده شده است ) .
روس ها قادر بودند از آلدایگ یوبورگ تا بالادست رود در استان شهر نووگورد بروند و سپس وارد دریاچه ایلمن شوند و در مسیر رود لووات به حرکت ادامه دهند. آن ها با حمل کردن کشتی ها خود را به سرچشمه های ولگا می رساندند.
این بازرگانان از سرزمین هایی که توسط قبایل فنلاندی و پرمی اداره می شدند، خز، عسل و برده را به بلغارستان ولگا تجارت می کردند. از آنجا از طریق ولگا به راهشان ادامه می دادند تا به خاقانات خزر برسند. خاقانات خزر یک بندر مهم در کنار دریای کاسپین بود که پایتخت شان، آتیل نام داشت. بازرگانان روس از آتیل به دریا می رفتند و با گذر از دریا به کاروان هایی می پیوستند که عازم بغداد بودند.
عکس مسیر تجاری ولگاعکس مسیر تجاری ولگا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس