مسونی

دانشنامه عمومی

متونی ( انگلیسی: Methone ) ( Saturn XXXII ) ( S/2004 S1 ) یک قمر کوچک تخم مرغی شکل ( جزء دسته قمرهای الکینویدز ) با شعاع ۱ مایلی ( ۱٫۶ کیلومتر ) است که بین میماس و انسلادوس در شعاع ۱۲۰۵۴۶ مایلی ( ۱۹۴۰۰۰ کیلومتری ) از سیاره کیوان می چرخد. دانشمندان دو نظریه برای توضیح حضور مسون و دو قمر خواهر کوچک دیگر به نام های پلینی و انسی دارند. اول، سه قمر ممکن است از میماس یا انسلادوس جدا شده باشند. دوم، هر پنج قمر ممکن است بقایای یک دسته بزرگتر باشند که در آن منطقه نزدیک به زحل سفر کرده اند. ابعاد مسونی ( ۳٫۸۸±۰٫۰۴ ) × ( ۲٫۵۸±۰٫۰۸ ) × ( ۲٫۴۲±۰٫۰۴ ) کیلومتر و شعاع آن ۱٫۴۵±۰٫۰۳ کیلومتر می باشد.
تیم تصویربرداری کاسینی - هویگنس، قمر متونی را در ۱ ژوئن ۲۰۰۴ کشف کردند. مسونی و همسایه اش پلینی، نخستین قمرهایی بودند که در تصاویر کاسینی کشف شدند.
جان هرشل پیشنهاد کرد که قمرهای کیوان با برادران و خواهران اسطوره ای کرونوس مرتبط باشند. ( کرونوس معادل خدای رومی زحل در اساطیر یونانی است ) نام متونی از نام یکی از هفت آلکیونید - دختران خدا ( یا تیتان ) آلکیونئوس در اساطیر یونان گرفته شده است.
متونی هر در ۲۴ ساعت یک دور به گرد زحل می چرخد. متونی، پلینی و انسی، همگی در فواصل بسیار مشابهی از کیوان می گردند. آنها در یک رابطه دینامیکی هستند. میماس به شدت سه قمر را که همگی بین میماس و انسلادوس می چرخند، تحت تأثیر قرار داده است. میماس که بسیار پرجرم تر است، باعث می شود که مدار مسونی تا ۱۲٫۴ مایل ( ۲۰ کیلومتر ) تغییر کند، مسونی همچنین تأثیر قابل توجهی در پلینی و بیشترین تأثیر را بر انسی دارد.
عکس مسونی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس