محمد بن یحیی خبازبطنینی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بَطنینی، محمدبن یحیی خبّاز دمشقی، فقیه و محدّث شافعی در قرن یازدهم است.
در بطنین، از قرای دمشق، متولد شد.
از زمان تولّدش اطلاعی در دست نیست.
ابتدا در دمشق به نانوایی اشتغال داشت، اما پس از چندی، از این شغل دست کشید و برای تحصیل به مصر مهاجرت کرد و چندین سال در دانشگاه ازهر نزد استادان بزرگی چون شیخ سلیمان المزاحی، شمس بابلی، شهاب احمد قلیوبی، شمس شوبری به تحصیل پرداخت.
پس از آن در فنون مختلف علمی تدریس می کرد.
وی در اواخر عمر، بینایی خود را از دست داد و در عین حال به قدرت حافظه اش افزوده شد، و این امر باعث شهرت و اعتقاد اغلب مردم، عامه و خاصه، نسبت به او گردید.

شاگردان
شیخ محمد بخشی، شیخ عبدالقادر عبدالهادی، شیخ ابوالسعود، شیخ حمزه رومانی و بسیاری دیگر از فضلای آن زمان، از شاگردان او بودند.
بطنینی پس از درگذشت شیخ محمد محاسبی، خطیب و مدرس جامع قُبّة النسر، در آن جا به تدریس پرداخت و بزرگترین مقام روحانی شافعیان و عالم حدیث در زمان خود شناخته شد.

سال درگذشت
او در ۱۰۷۵ درگذشت.

آثار
...

[ویکی فقه] بَطنینی، محمدبن یحیی خبّاز دمشقی، فقیه و محدّث شافعی در قرن یازدهم است.
در بطنین، از قرای دمشق، متولد شد.از زمان تولّدش اطلاعی در دست نیست.ابتدا در دمشق به نانوایی اشتغال داشت، اما پس از چندی، از این شغل دست کشید و برای تحصیل به مصر مهاجرت کرد و چندین سال در دانشگاه ازهر نزد استادان بزرگی چون شیخ سلیمان المزاحی، شمس بابلی، شهاب احمد قلیوبی، شمس شوبری به تحصیل پرداخت.پس از آن در فنون مختلف علمی تدریس می کرد.وی در اواخر عمر، بینایی خود را از دست داد و در عین حال به قدرت حافظه اش افزوده شد، و این امر باعث شهرت و اعتقاد اغلب مردم، عامه و خاصه، نسبت به او گردید.
شاگردان
شیخ محمد بخشی، شیخ عبدالقادر عبدالهادی، شیخ ابوالسعود، شیخ حمزه رومانی و بسیاری دیگر از فضلای آن زمان، از شاگردان او بودند.بطنینی پس از درگذشت شیخ محمد محاسبی، خطیب و مدرس جامع قُبّة النسر، در آن جا به تدریس پرداخت و بزرگترین مقام روحانی شافعیان و عالم حدیث در زمان خود شناخته شد.
سال درگذشت
او در ۱۰۷۵ درگذشت.
محمدامین بن فضل الله محبی، خلاصة الاثر، ج۴، ص۲۶۴، بیروت.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس