ماهی آزاد. ماهی آزاد یا ماهی سالمون ( به انگلیسی: Salmon ) یا ماهی آزاد دریای شمال یا به تلفظ فرانسوی سومُن Saumon، در ردهٔ آزادماهیان قرار دارد. آزادماهی ها به طور معمول در آب های شیرین به دنیا می آیند، سپس به اقیانوس ها رفته و برای تخم گذاری دوباره به آب های شیرین بازمی گردند. تحقیقات نشان داده است که آنها برای تخم گذاری به نقطه ای که در آن متولد شده اند بازمی گردند.
در مورد تفاوت ماهی سالمون و ماهی قزل آلا باید اشاره کرد که این دو ماهی از یک خانواده اند، اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی یا نارنجی ( گل بهی ) است. ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و ویتامین E محسوب می شود و نسبت به ماهیان دیگر امگا ۳ و پروتئین بیشتری دارد.
اسیدآمینهٔ تیروزین موجود در این ماهی، به افزایش متابولیسم در بدن انسان کمک می کند. به علاوه، ماهی سالمون، منبع مناسبی از ویتامین دی و ویتامین ای نیز محسوب می شود. گوشت این ماهی نسبت به ماهیان دیگر سرشار از امگا ۳ و پروتئین است و سطح استرس را در انسان به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. ماهی سالمون کم کالری بوده و مقدار چربی های اشباع شده در آن ناچیز است. امگا ۳ در حفاظت از پوست، تقویت عملکرد قلب و افزایش سلامتی قلب نقش کلیدی بر عهده دارد. ۱۱۳ گرم از این ماهی ۸۷ درصد از نیاز روزانه بدن به امگا ۳ را تأمین می کند و این مقدار فراوان، اثرات بسیار مفیدی بر سیستم قلب و عروق می گذارد؛ از بروز حملات قلبی، ریتم های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ ها پیشگیری کرده و مقدار کلسترول بد را نیز کاهش می دهد. به صورت فهرست وار برخی از خواص این ماهی عبارتند از:
• مفید برای سلامتی قلب و عروق
• مفید برای کاهش سطح استرس
• مفید برای کاهش میزان کلسترول بد
• مفید برای پیشگیری از بیماری فشار خون بالا
• مفید برای کنترل فشار خون بالا
• مفید برای تقویت عملکرد مغز
• مفید برای حفاظت از پوست در مقابل اشعه فرابنفش
۱۰۰ گرم از این ماهی، ۲۰ گرم پروتئین، ۱۱ گرم چربی و ۱۸۰ کیلوکالری انرژی دارد. [ ۱]
گوشت این ماهی نسبت به ماهیان دیگر، از امگا۳، پروتئین و ویتامین دی بیشتری برخوردار است. بر اساس گزارشی از نشریهٔ ساینس، آزادماهی می تواند حاوی مقادیری از دی اکسین باشد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر مورد تفاوت ماهی سالمون و ماهی قزل آلا باید اشاره کرد که این دو ماهی از یک خانواده اند، اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی یا نارنجی ( گل بهی ) است. ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و ویتامین E محسوب می شود و نسبت به ماهیان دیگر امگا ۳ و پروتئین بیشتری دارد.
اسیدآمینهٔ تیروزین موجود در این ماهی، به افزایش متابولیسم در بدن انسان کمک می کند. به علاوه، ماهی سالمون، منبع مناسبی از ویتامین دی و ویتامین ای نیز محسوب می شود. گوشت این ماهی نسبت به ماهیان دیگر سرشار از امگا ۳ و پروتئین است و سطح استرس را در انسان به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. ماهی سالمون کم کالری بوده و مقدار چربی های اشباع شده در آن ناچیز است. امگا ۳ در حفاظت از پوست، تقویت عملکرد قلب و افزایش سلامتی قلب نقش کلیدی بر عهده دارد. ۱۱۳ گرم از این ماهی ۸۷ درصد از نیاز روزانه بدن به امگا ۳ را تأمین می کند و این مقدار فراوان، اثرات بسیار مفیدی بر سیستم قلب و عروق می گذارد؛ از بروز حملات قلبی، ریتم های نامنظم قلب، لخته شدن خون درون رگ ها پیشگیری کرده و مقدار کلسترول بد را نیز کاهش می دهد. به صورت فهرست وار برخی از خواص این ماهی عبارتند از:
• مفید برای سلامتی قلب و عروق
• مفید برای کاهش سطح استرس
• مفید برای کاهش میزان کلسترول بد
• مفید برای پیشگیری از بیماری فشار خون بالا
• مفید برای کنترل فشار خون بالا
• مفید برای تقویت عملکرد مغز
• مفید برای حفاظت از پوست در مقابل اشعه فرابنفش
۱۰۰ گرم از این ماهی، ۲۰ گرم پروتئین، ۱۱ گرم چربی و ۱۸۰ کیلوکالری انرژی دارد. [ ۱]
گوشت این ماهی نسبت به ماهیان دیگر، از امگا۳، پروتئین و ویتامین دی بیشتری برخوردار است. بر اساس گزارشی از نشریهٔ ساینس، آزادماهی می تواند حاوی مقادیری از دی اکسین باشد.
wiki: ماهی آزاد