لاغران

لغت نامه دهخدا

لاغران. [ غ َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان هرم و کاریان بخش جویم ، شهرستان لار. واقع در 36 هزارگزی جنوب باختری جویم و دامنه کوه الهر. دامنه گرمسیر و مالاریائی دارای 382 تن سکنه. فارسی محلی زبان. آب آن از چاه و محصول آن غلات و خرما و شغل اهالی زراعت و راه آن فرعی است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).

دانشنامه عمومی

لاغران روستایی از توابع بخش بنارویه شهرستان لارستان در استان فارس است. مردم روستا مسلمان و پیرو مذهب سنی شافعی هستند. روستای لاغران از شمال با روستای چغان، از جنوب با رشته کوه های زاگرس، از غرب با روستای جلال آباد و از شرق با روستای بلغان همسایه است. جمعیت این روستا بالغ بر ۲۶۹۰ نفر برآورد شده است.
روستای لاغران از قدمتی تاریخی برخوردار است. قدمت آن حتی به دوران زرتشتیان نیز می رسد. با توجه به واقع شدن در ۱۵ پانزده کیلومتری کاریان که آتشکده معروف آذرفرنبغ در آنجا واقع شده و وجود مخروبه ها که آثار آن در اطراف لاغران به وفور دیده می شود یا آثار قدیمی که هنگام حفر چاه فاضلاب یا پی کنی در خانه ها یی که در دامنه کوه واقع شده اند به دست می آید می توان تاریخ روستا را حدس زد منتهی طبق گفته پیرمردها و ریش سفیدان لاغران در زمانهای مختلف به دلیل قحط سالی و بیماریهای عمومی نظیر وبا، سل، و… و مورد دستبرد و تاراج قرار گرفتن دارایی مردم از طرف یاغیان و احیاناً گاهی خوانین مستبد محلی یا عشایر بارها به دلیل کوچ و فرار مردم به جاهای امن خالی از سکنه شده است. اما نسل جدید که قدمت تاریخ آن در حدود ۳۵۰ سیصد و پنجاه سال می باشد اکثراً از روستاهای بیدشهر، هود، هیرم، کمشک از توابع لارستان و روستای مزایجان داراب می باشند که آنها نیز به دلایل یادشده از محل خود کوچ و در لاغران ساکن می شوند و به دلیل وصلت های خانوادگی که بین آنها روی می دهد همگی با هم قوم و خویش و از اتحاد مثال زدنی در طول تاریخ لاغران بر خوردار می شوند از دیگر خصلت های خوب مردم لاغران میهمان دوستی یا به عبارتی میهمان پرستی است که به آن شهره هستند. مردم در کار خیر همیشه پیش قدم بوده و از برکت آن روستایی آباد دارند که حتی به جرئت می توان گفت که از امکانات شهر بودن فقط جمعیت کمتر نسبت به شهر می باشد.
روستای لاغران در عرض جغرافیایی ۲۷درجه و طول جغرافیایی ۵۴ درجه در استان فارس و ۴۵ چهل و پنج کیلومتری جنوب غرب بخش های جویم و بنارویه واقع شده است.
هوای لاغران گرم و خشک، تابستان بسیار گرم و سوزان و هم چنین زمستان سرد و سرمای سوزنده اما در فصل بهار طبیعت چهره بهشت گونه خود را به نمایش می گذارد که گویی لاغران و اطراف آن قطعه ای از بهشت است با صدای پرندگان و عطر گلهای شب بو و دیگر گیاهان رنگارنگ که از گونه های مختلف و دارویی می باشد.
عکس لاغرانعکس لاغرانعکس لاغرانعکس لاغرانعکس لاغرانعکس لاغران
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس