قهوه جوش ناپلی، ناپولیتانا ( به ایتالیایی: napoletana یا cafettiera napoletana ) ، کوکومِلا ( ناپولی: cuccumella ) یا قهوه جوش واروی ناپلی ( به انگلیسی: Neapolitan flip coffee pot ) یک قهوه ساز قطره ای برای دم کردن روی اجاق گاز است که تا قرن گذشته در ایتالیا بسیار محبوب بود. برخلاف اکسپرس موکا، ناپولیتانا از فشار بخار برای وارد کردن آب به قهوه استفاده نمی کند و در عوض به نیروی جاذبه متکی است.
ناپولیتانا در سال ۱۸۱۹ توسط یک فرانسوی به نام موریز Morize اختراع شد. [ ۱] [ ۲] این قهوه جوش در اصل از مس ساخته شده بود، تا اینکه در سال ۱۸۸۶ جنس آن به آلومینیوم تغییر یافت. دلیل نام بردن از شهر ناپل به خاطر این است که موریز عاشق یک دختر ناپلی بود. نام کوکوملا از واژه کوکوما ( cuccuma ) گرفته شده است، به معنی «گلدان مسی یا سفالی». [ ۳]
این قهوه جوش شامل یک قسمت پایینی پر شونده با آب، یک قسمت فیلتر در وسط پر شونده با قهوه ریز آسیاب شده و یک قوری وارونه است که در قسمت بالایی قرار گرفته است. هنگامی که آب جوش می آید، کل قهوه ساز سه بخشی را برمی گردانند تا آب از بین فیلتر قهوه عبور کند وقتی آب از بین فیلتر چکه کرد، قسمتهای جوش آب و فیلتر برداشته شده و قهوه از قوری باقی مانده سرو می شود. قوری معمولاً دارای درپوشی است که درصورت جداسازی این قسمتها از سر قوری، می تواند روی آن قرارداده شود ( اغلب مواقع این کار انجام نمی شود و قهوه را بدون جدا کردن قسمتهای بالایی از قوری سرو می کنند ) . در فرایند دم کردن، اگر از دانه های درشت استفاده شود، قهوه کاملاً ملایم دم می شود. استفاده از قهوه خیلی ریز آسیاب شده به سبک «ناپولیتان» که به رنگ بوداده آن در اصطلاح «خرقه راهب» می گویند، می تواند قهوه ای تولید کند که طعم قوی تری نسبت به دستگاه تولید قطره قطره اتوماتیک دارد.
کوپتیلو ( Cuppetiello ) یک مخروط کاغذی کوچک است ( که در ناپل برای مقاصد دیگری مانند نگه داشتن غذا نیز استفاده می شود ) که روی لوله قهوه جوش قرار داده می شود. این مخروط برای حفظ عطر و بوی قهوه در حال ریختن قطره ای در لیوان استفاده می شود، که ممکن است ۱۰ دقیقه یا بیشتر طول بکشد. برای ساخت یک کوپتیلو، یک کاغذ کوچک تا می شود تا یک شکل مخروط ایجاد کند. ادواردو دو فیلیپو توضیحی در مورد کوپتیلو و اهمیت قهوه در ناپل ارائه داده است.





این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفناپولیتانا در سال ۱۸۱۹ توسط یک فرانسوی به نام موریز Morize اختراع شد. [ ۱] [ ۲] این قهوه جوش در اصل از مس ساخته شده بود، تا اینکه در سال ۱۸۸۶ جنس آن به آلومینیوم تغییر یافت. دلیل نام بردن از شهر ناپل به خاطر این است که موریز عاشق یک دختر ناپلی بود. نام کوکوملا از واژه کوکوما ( cuccuma ) گرفته شده است، به معنی «گلدان مسی یا سفالی». [ ۳]
این قهوه جوش شامل یک قسمت پایینی پر شونده با آب، یک قسمت فیلتر در وسط پر شونده با قهوه ریز آسیاب شده و یک قوری وارونه است که در قسمت بالایی قرار گرفته است. هنگامی که آب جوش می آید، کل قهوه ساز سه بخشی را برمی گردانند تا آب از بین فیلتر قهوه عبور کند وقتی آب از بین فیلتر چکه کرد، قسمتهای جوش آب و فیلتر برداشته شده و قهوه از قوری باقی مانده سرو می شود. قوری معمولاً دارای درپوشی است که درصورت جداسازی این قسمتها از سر قوری، می تواند روی آن قرارداده شود ( اغلب مواقع این کار انجام نمی شود و قهوه را بدون جدا کردن قسمتهای بالایی از قوری سرو می کنند ) . در فرایند دم کردن، اگر از دانه های درشت استفاده شود، قهوه کاملاً ملایم دم می شود. استفاده از قهوه خیلی ریز آسیاب شده به سبک «ناپولیتان» که به رنگ بوداده آن در اصطلاح «خرقه راهب» می گویند، می تواند قهوه ای تولید کند که طعم قوی تری نسبت به دستگاه تولید قطره قطره اتوماتیک دارد.
کوپتیلو ( Cuppetiello ) یک مخروط کاغذی کوچک است ( که در ناپل برای مقاصد دیگری مانند نگه داشتن غذا نیز استفاده می شود ) که روی لوله قهوه جوش قرار داده می شود. این مخروط برای حفظ عطر و بوی قهوه در حال ریختن قطره ای در لیوان استفاده می شود، که ممکن است ۱۰ دقیقه یا بیشتر طول بکشد. برای ساخت یک کوپتیلو، یک کاغذ کوچک تا می شود تا یک شکل مخروط ایجاد کند. ادواردو دو فیلیپو توضیحی در مورد کوپتیلو و اهمیت قهوه در ناپل ارائه داده است.






wiki: قهوه جوش ناپلی