قصه حضرت ادم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قصه حضرت آدم. قصه حضرت آدم علیه السلام، سرگذشت قرآنی خلقت حضرت آدم علیه السّلام و هبوط او بر زمین را می گویند.
آدم یا ابوالبشر نخستین انسان و پدر همه مردمان است. درباره آفرینش و زندگانی او، در دین های سه گانه یهود ، مسیحیت و اسلام روایات و داستان های همسان و همانندی آمده و این همسانی و همانندی از آن رو است که مبدا وحی در این سه دین ، یکی است.
در قرآن
کلمه «آدم» ۲۵ بار در قرآن کریم آمده است. این کلمه از واژه عبری «ادم» گرفته شده است؛ ولی ریشه اصلی آن در زبان عبری به درستی معلوم نیست. در هر حال، معنای «خاکی بودن» (خلقت از خاک ) و نیز رنگ «سرخ» در آن اشراب شده است. در زبان عربی نیز ریشه «ادم» کاربرد گسترده ای دارد.قرآن کریم در سوره های بقره ، اعراف ، حجر ، طه و ص قصه خلقت آدم را بیان و در سوره های بنی اسرائیل و کهف نیز به آن اشاره کرده است.
ادوار زندگانی آدم در قرآن
زندگانی آدم در قرآن مجید به سه دوره تقسیم می شود:۱. دوره ای که در بهشت با آسایش و آرامش همراه جفت خویش می زیسته و بار مشقتی بر دوش نداشته و وسوسه ای به خاطر راه نمی داده است؛۲. زمانی که دچار وسوسه ابلیس شد و به تصور آن که خوردن میوه درخت مخصوص سبب خلود او خواهد شد، مذاق خود را با آن میوه آشنا کرد و گرفتار نتایج وخیم وسوسه شیطانی شد؛۳. هنگامی که آدم در زمین به وظیفه خلافتی که خداوند بر عهده اش گذاشته است عمل می کند و به آبادی زمین می پردازد و چون تکالیف ناشی از مقام ربوبیت را تشخیص داده و با طیب خاطر پذیرفته است، توبه اش در درگاه الهی قبول می شود و بر اثر پیروی از هدایت پروردگار و راهنمایی عقل خویش به سعادت ابدی می رسد و شایسته سکونت در بهشت برین می گردد.
عناوین مرتبط
...

پیشنهاد کاربران

بپرس