خلود


مترادف خلود: ابدیت، بقا، پایایی، جاودانگی، دوام، مخلد

متضاد خلود: ناپایایی

معنی انگلیسی:
plural of, eternity

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

خلود. [ خ ُ ] ( ع اِمص ) بقاء. همیشگی. ( منتهی الارب ).دوام. ( یادداشت بخط مؤلف ) : ادخلوها بسلام ذلک یوم الخلود. ( قرآن 34/50 ) : این جهان گذرنده دار خلود نیست. ( تاریخ بیهقی ). خلود درنگ چیزی است اندر جایی همیشه. ( جامع الحکمتین ناصرخسرو ).
گوید همی قضا که من اندر جهان ملک
حکم بقای شاه خلود بقا کنم.
مسعودسعد.
این ظفرت بر خلود ملک ضمان است.
مسعودسعد.
خواهرانت یافته ملک خلود
تو گرفته ملکت کور و کبود.
مولوی.
ای که در نعمت و نازی به جهان غره مباش
که محالست درین مرحله امکان خلود.
سعدی.

خلود. [ خ ُ ] ( ع مص ) همیشه ماندن. ( منتهی الارب ) ( از تاج العروس ) ( از لسان العرب ). جاودان شدن. جاویدان ماندن. ( یادداشت بخط مؤلف ). خلد. || مقیم گردیدن در جای. خلد. || موی هنوز سپید نشده کلانسال گردیدن. ( منتهی الارب ) ( از تاج العروس ) ( از لسان العرب ). خلد. || جاودانه کردن. ( یادداشت به خط مؤلف ). رجوع به «خلد» شود.

فرهنگ فارسی

۱ - ( مصدر ) همیشه بودن جاوید بودن جاوید زیستن . ۲ - (اسم ) همیشگی دوام .

فرهنگ معین

(خُ ) [ ع . ] (مص ل . ) همیشه بودن ، جاوید بودن .

فرهنگ عمید

۱. همیشه بودن، همیشه ماندن، جاودان بودن، همیشه زیستن.
۲. دوام، پایداری، ماندگاری.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خلود بمعنای جاودانگی ،یکی از اوصاف جهان آخرت و دنیای بعد از مرگ است؛ و در قرآن به خلود بهشتیان و جهنمیان تصریح شده است.
بیش تر اهل لغت ، کلمه «خلود» را به معنای دوام، بقا و جاودانگی دانسته اند و طول عمر را از باب تشبیه، خلود خوانده اند. برخی نیز آن را به معنای بقا و طول عمر دانسته و از باب تشبیه به معنای حیات جاودان به کار برده اند.
خلود در قرآن
قرآن به صراحت بیان می کند که آدمیان در جهان آخرت در بهشت یا جهنم جاودانه اند و تعابیر گوناگونی- همانند خلود، اقامت، قرار و مکث- را برای این معنا به کار می برد. «خلود» در آیات قرآنی، در قالب های مختلف وصفی، فعلی و مصدری، برای جاودانگی در بهشت و دوزخ به کار رفته است. گاه قرآن به صراحت بیان می دارد که اهل جهنم هیچ گاه از عذاب جهنم رها نمی شوند و بهشتیان، جاودان اند.
خالدین در دوزخ
کسانی که بنابر آیات قرآنی در دوزخ جاودان خواهند بود، عبارت اند از: ۱. کافران ؛ ۲. منافقان ؛ ۳. آنان که غرق در گناه اند. ؛ ۴. آنان که کسی را به ناحق و عمدی بکشند. ؛ ۵. ربا خواران ؛ ۶.ستمگران ؛ ۷. کسانی که میزان اعمالشان سبک است ؛ ۸. گنهکاران. از این آیه و قرائن موجود در آن بسیاری از مفسران تصریح کرده اند که گناه آن گاه مایه جاودانگی در دوزخ است که از نافرمانی در توحید ریشه گیرد
جاودانگی کفار در دوزخ
...

[ویکی شیعه] خُلود، به معنای حیات ابدی در جهان آخرت در علوم و معارف اسلامی است. خلود از آموزه های اسلام و بسیاری از ادیان است. میان خلود در بهشت و جهنم و عمل انسان رابطه است. در باب خلود در جهنم میان اندیشمندان اختلاف است. گاهی خلود در جهنم را با عدل الهی سازگار نمی دانند و درصدد توجیه آیات مربوط به خلود می آیند.
خلود از ریشه «خ ل د» به معنای جاودانه شدن، همیشه ماندن و بقای طولانی است. نیز خلود به معنای فاسد نشدن و باقی ماندن در حالتی است که دارد.
خلود و جاودانگی روح آدمی بعد از مرگ، جزو آموزه های دین اسلام و بسیاری از ادیان دیگر از جمله یهودیت و مسیحیت است.

دانشنامه عمومی

خلود (فیلم). خلود ( عربی: خلود ) یک فیلم به کارگردانی عزالدین ذوالفقار است که در سال ۱۹۴۸ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به کمال الشناوی، عزالدین ذوالفقار، فاتن حمامه، و اسماعیل یاسین اشاره کرد.
عکس خلود (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

ماندگاری بدون تغییر وتحوّل
راغب در مفردات گفته : کلمه ( خلود ) به معنای برائت و دوری هر چیز از معرضیت برای فساد و باقی ماندنش بر صفت و حالتی است که دارد، عرب هر چیزی را که زود فاسد نمی شود با کلمه خلود وصف می کند، مثلا سنگ های یک پایه را که اسم اصلیش ‍ ( اثافی ) است
...
[مشاهده متن کامل]

( خوالد ) می خوانند، چون بطور مسلم یک پایه خالد و جاودان نیست و این تعبیر به خاطر اینست که سنگ مذکور سنگ محکمی است که دیر از بین می رود، و این کلمه از باب ( خلد، یخلد، خلودا ) است همچنانکه در قرآن فرموده : ( لعلکم تخلدون ) و خلد به فتح ( خ ) و سکون ( لام ) به معنای آن جزئی است که تا آخرین دقایق زندگیش به حالت خود می ماند، و مانند سایر اعضای دچار دگرگونی نمی شود.
و کلمه ( مخلد ) در اصل به معنای چیزی است که مدتی طولانی باقی می ماند، و به همین جهت به مردی که مویش دیر سفید شده می گویند: ( رجل مخلد ) و به حیوانی که دندانهای ثنائیش آنقدر بماند که رباعی هایش نیز بروید، می گویند: ( دابة مخلده ) ، این معنای اصلی کلمه است ، و لیکن به عنوان استعاره استعمال می شود درباره کسی که دائما باقی می ماند. ( ترجمه ی تفسیر المیزان )

خلود ؛ کلمه ای است که ریشه عربی دارد و به معنی جاوید و نامیرا ست . جاودانه هم معنی میشه
بنام خدا
با سلام ، خلود به معنی جاودانگی و همیشگی میباشد.
با تشکر.

بپرس