قبادبزن

لغت نامه دهخدا

قبادبزن. [ ق ُ ب ِ زَ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان قهستان بخش کهک شهرستان قم. در 5000 گزی جنوب کهک ، جنوب راه قم - اصفهان واقع و موقع جغرافیایی آن کوهستانی و سردسیر است. سکنه 650 تن. آب آن از قنات و محصول آن غلات ، پنبه ، قیسی و بادام و شغل اهالی زراعت و عده ای برای عملگی به تهران و قم میروند. صنایعدستی اهالی کرباس بافی است. راه آن در 3هزارگزی راه فرعی کهک به کرمجگان و این دوهزار گز مالرو است. مزارع آن باغ تره و چنارک و باقرآباد و لاردنچه و رجه است. کورس آبادجزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

قُبادبزَن روستایی در بخش کهک شهرستان قم در جنوب استان قم ایران است.
در قبادبزن یک امامزاده و دو مسجد هست و گورستان نزدیک میدان اصلی، نزدیک به امامزاده و مسجد می باشد، همچنین یک حمام قدیمی صفوی در روستا موجود است. مهمترین آثار باستانی قباد بزن ، قلعه ساسانی آن است که زمانی محل زندگی همسران شاهان ساسانی بوده است.
این مکان ییلاق پادشاهان ساسانی مخصوصا محل زندگی شیرین قباد ساسانی در قلعه قبادبیژن بوده است.
نام این روستا را برگرفته از نام قباد پادشاه ساسانی و پدر خسرو انوشیروان می دانند. قباد بیژن قلعه ای واقع در مرکز روستاست که نام روستا از آن گرفته شده است ، که به مرور زمان به قباد بیزن و قباد بزن تبدیل شده است. همچنین در نزدیکی روستا برخی آثار متعلق به دورهٔ ساسانی وجود دارد و اشیای باستانی مانند سکه و مجسمه نیز کشف شده است و آثار باستانی زیادی از این روستا به غارت رفته است.
براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۶۱۳ نفر ( ۱۷۴ خانوار ) بوده است. [ ۲] مردم قبادبزن شیعه هستند و به زبان فارسی سخن می گویند. پیشهٔ آن ها بیشتر کشاورزی و کارگری است و به دلیل مهاجرت به شهرها، جمعیت آن رشدی نداشته و کاهش یافته است. در قبادبزن، کرباس بافی یکی از صنایع دستی است. [ ۳]
بیش از چارصد سال است که در روز عاشورا نخل چوبی که نماد تابوت حسین بن علی است گردانیده می شود. این نخل دارای هشت پایه می باشد که هر پایه به نام یکی از خانواده های بزرگ قبادبزن می باشد . که هر ساله نمایندگانی از این خانواده ها نخل را می گردانند.
اگر از دور به قبادبزن بنگریم، این روستا منطقه ای سرسبز و با درختان بلند انبوه در میان کویر خشک جلوهٔ بسیار زیبایی دارد. پیرامون قبادبزن بیابان و یک سوی آن کوهستان است، در قبادبزن با آب قنات باغداری می کنند که به صورت جوی کوچکی در روستا جریان دارد.
آب وهوای قبادبزن خنک و نیمه کوهستانی است. محصولات کشاورزی این روستا بیشتر آلو، آلبالو، شلیل، قیسی ( آلوی خشک شده ) ، بادام، گردو، سیب و میوه های درختی است. راه قبادبزن در مسیر راه فرعی کهک به روستای کرمجگان است و کورس آباد نیز جزئی از قبادبزن است.
نام باغ های روستای قبادبزن  : باغ نره، چنارک، باقرآباد، لارمونجه، باغ صفا، باغ بالائین، دریُوه و باغ انگوری
نام دشتهای روستای قبادبزن  : دشت بانو، باغ صفا، زیرباغ، باغ بالاخونه، چاله ها، مچولی، سرکمر زرد، امیدخدا، واله، باغ نقلی، کوچه باغ، کوچه پشکه ها، صحرائی، خاک سرخه، علی بک
عکس قبادبزنعکس قبادبزنعکس قبادبزنعکس قبادبزنعکس قبادبزنعکس قبادبزن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس