فیلتر هپا

دانشنامه عمومی

فیلتر هپا یا فیلتر هوا با بازدهی بالا یک استاندارد در میزان بازدهی و اثربخشی فیلترهای هوا در جداسازی آلاینده های هوا است. [ ۱] بر اساس تعریف سازمان بین المللی استانداردسازی ( ایزو ) ، یک فیلتر هپا باید حداقل ۹۹٫۹۵ درصد از آلاینده ها با قطر بیش از ۰٫۳ میکرون در هوای عبوری از فیلتر را تصفیه کند. [ ۲] [ ۳] این رقم، در تعریف انجمن مهندسان مکانیک آمریکا و وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا، معادل ۹۹٫۹۷ است. [ ۴] [ ۵] فیلترهای هپا، اجزای معلق در هوا مانند گرده گیاهان، گرد و غبار، نَم، باکتری ها، ویروس ها و ذرات هواپخش با قطری کمتر از یک میکرون را تصفیه می کنند. بعضی میکروب ها مانند افشانک سیاه، استافیلوکوک اپیدرمیدیس و باسیلوس سوبتیلیس به روش اکسیداسیون کاتالیزگر نوری ( PCO ) در فیلترهای هپا گرفتار می شوند. فیلترهای هپا قادرند برخی از باکتری ها و ویروس های با قطر کمتر از ۰/۳ میکرون و باسیل ها و کلوستریدیاها را نیز گرفتار کنند. [ ۶] [ ۷] [ ۸] [ ۹]
فیلتر هپا از درهم تنیده شدن نامنظم و کاملاً تصادفی الیاف های فایبرگلاس، پوشال یا حصیر و فشردن آن ها ساخته می شود. قطر الیاف های فوق بین ۰/۵ تا دو میکرون می باشد. سه عامل اصلی مؤثر در جذب ذرات توسط فیلتر هپا به شرح زیر می باشد:
• قطر الیاف تشکیل دهنده فیلتر
• ضخامت کلی فیلتر
• سرعت عبور هوا از سطح فیلتر
فضای باز بینابین الیاف های تشکیل دهنده فیلتر هپا تا ۰/۳ میکرون است. بر خلاف تصور عامیانه عملکرد جذب ذرات توسط فیلتر هپا مانند الک کردن نیست. در فیلترهای هپا ذرات سوار بر شعاعی از جریان هوا با عبور از فیلتر در لابه لای لایه های آن گیر می کنند و شعاع جریان هوا با انعطاف خود از میان شبکه فیلتر عبور می کند. بر خلاف فیلترهای Membrane ( پرده ای ) که مانند یک الک در مقابل جریان هوا مانع عبور ذرات آلاینده تا قطر معینی هستند. فیلتر هپا توان جذب ذرات با اندازه های بسیار ریز و درشت را در لایه های مختلف خود داراست و خیلی دیرتر مسدود شده و مانع عبور جریان هوای سالم نمی گردد. هدف استفاده از فیلتر هپا جذب ذرات فوق العاده ریز آلاینده است و طراحی آن به نوعی است که با سه روش هم زمان به این هدف دست می یابد. در زیر به شرح این سه روش می پردازیم:
۱ ) جلوگیری از عبور ذرات
ذراتی که بر روی شعاع مستقیم جریان هوا حرکت می کنند با برخورد به کناره الیاف ها به آن گیر کرده و می چسبند سپس شعاع هوا با تغییر مسیر از مانع عبور و از فیلتر خارج می شود. ( ذرات تا ۱۰۰ نانومتر )
عکس فیلتر هپا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس