فیتیک اسید

دانشنامه عمومی

فیتیک اسید به ( به انگلیسی: Phytic acid ) یا هگزوفسفات اینوزیتول ترکیب آلی است که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی یافت می شود، از جمله در ذرت، گندم، برنج، عدس، سویا و به مقدار زیاد در غلات و بقولات.
این ترکیب در سال ۱۹۰۳ کشف شد. این ترکیب ذخیرهٔ اصلی فسفر در گیاهان و به ویژه در بذرها و سبوس گندم است.
اسید فیتیک یک استر دی هیدروژن فسفات شش لایه اینوزیتول ( به طور خاص از ایزومر میو ) است که به آن اینوزیتول هگزاکیس فسفات ( IP6 ) یا پلی فسفات اینوزیتول نیز گفته می شود. در pH فیزیولوژیکی، فسفات ها تا حدی یونیزه می شوند و در نتیجه آنیون فیتات ایجاد می شود.
آنیون فیتات ( میو ) بی رنگ است که به عنوان شکل اصلی ذخیرهٔ فسفر در بسیاری از بافت های گیاهی، به ویژه سبوس و دانه ها، نقش غذایی قابل توجهی دارد. همچنین در بسیاری از حبوبات و غلات وجود دارد. اسید فیتیک و فیتات میل ترکیبی زیادی به مواد مغذی معدنی، کلسیم، آهن و روی دارند و مانع جذب آن ها می شوند. [ ۱]
پلی فسفات های اینوزیتول پایین، استرهای اینوزیتول با کمتر از شش فسفات مانند اینوزیتول پنتا - ( IP5 ) ، تترا - ( IP4 ) و تری فسفات ( IP3 ) هستند. این موارد در طبیعت به شکل کاتابولیت اسید فیتیک اتفاق می افتد.
عکس فیتیک اسیدعکس فیتیک اسیدعکس فیتیک اسید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس