فرضیهٔ ارمنستان فرضیه ای است که طی آن خاستگاه نیاهندواروپاییان سرزمین کوهستانی ارمنستان در هزارهٔ چهارم پیش از میلاد پیشنهاد شده است. مبنای این فرضیه ریشه در زبان شناسی و نظریه چاکنایی دارد.
بر مبنای این الگو زبان اولیه احتمالی هندوهیتی بوده و نه بخشی از زبان های آناتولی. برپایهٔ این فرضیه زبان نیایونانی برابر با یونانی میسنایی است و قدمت آن به سدهٔ هفدهم پیش از میلاد بازمی گردد و مهاجرت یونانیان به یونان همزمان با مهاجرت هندوآریایی ها به هندوستان و احتمالاً مرتبط با حرکت کاسیان هندواروپایی است. این وقایع می باید در عصر برنز متأخر روی داده باشد. این فرضیه را نخستین بار زبان شناسان روس - ت و گامکرلیدزه و و. و. ایوانف - در ۱۹۸۵ میلادی پیشنهادند. برپایهٔ فرضیهٔ ایشان، نخست دسته هایی از نیاهندواروپاییان از ارمنستان به استپ های پونتیک رفتند و از آنجا مطابق با فرضیه کورگان به سوی اروپای غربی پراکنده شدند. ولی هیتی ها، هندوایرانی ها، یونانی ها و ارمنی ها از خود ارمنستان به دیگر نقاط مهاجرت کردند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبر مبنای این الگو زبان اولیه احتمالی هندوهیتی بوده و نه بخشی از زبان های آناتولی. برپایهٔ این فرضیه زبان نیایونانی برابر با یونانی میسنایی است و قدمت آن به سدهٔ هفدهم پیش از میلاد بازمی گردد و مهاجرت یونانیان به یونان همزمان با مهاجرت هندوآریایی ها به هندوستان و احتمالاً مرتبط با حرکت کاسیان هندواروپایی است. این وقایع می باید در عصر برنز متأخر روی داده باشد. این فرضیه را نخستین بار زبان شناسان روس - ت و گامکرلیدزه و و. و. ایوانف - در ۱۹۸۵ میلادی پیشنهادند. برپایهٔ فرضیهٔ ایشان، نخست دسته هایی از نیاهندواروپاییان از ارمنستان به استپ های پونتیک رفتند و از آنجا مطابق با فرضیه کورگان به سوی اروپای غربی پراکنده شدند. ولی هیتی ها، هندوایرانی ها، یونانی ها و ارمنی ها از خود ارمنستان به دیگر نقاط مهاجرت کردند.
wiki: فرضیه ارمنستان