فرجام شناسی حیات انسان

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] فرجام شناسی حیات انسان، اثر غلام حسین تاجری نسب، مجموعه ای از کاوش ها، سنجش ها و پژوهش ها در باره مهدویت، به ویژه از دیدگاه دو مکتب شیعه و عامه است که این موضوع را به عنوان یکی از ارکان اساسی آینده شناسی اسلام، نسبت به حیات این جهانی انسان، در گستره متون اسلامی، به ویژه دو منبع کتاب و سنت بررسی می کند.
کتاب، به زبان فارسی و در سال 1387ش نوشته شده است.
کتاب، با پیشگفتار مؤلف آغاز شده است.
مطالب در دو جلد، در شش باب، هر باب در چندین فصل و یک نتیجه گیری با عنوان واپسین گفتار، ارائه شده که در ابتدای هر باب، یک مقدمه و خلاصه محتوای آن باب آمده است.
نویسنده، اطلاعات زیادی در باره اصالت مهدویت و تلاش غربیان برای آینده هایی که وعده داده شده، ارائه کرده و مشخصات موعود ادیان را با معارف شیعی مقایسه می کند، سپس شبهه اقتباس که از سوی خاورشناسان مطرح گردیده، به تفصیل نقد شده است.

[ویکی فقه] فرجام شناسی حیات انسان (کتاب). «فرجام شناسی حیات انسان»، اثر غلام حسین تاجری نسب، مجموعه ای از کاوش ها، سنجش ها و پژوهش ها درباره مهدویت، به ویژه از دیدگاه دو مکتب شیعه و عامه است که این موضوع را به عنوان یکی از ارکان اساسی آینده شناسی اسلام، نسبت به حیات این جهانی انسان، در گستره متون اسلامی، به ویژه دو منبع کتاب و سنت بررسی می کند.کتاب، به زبان فارسی و در سال ۱۳۸۷ ش نوشته شده است.
کتاب، با پیشگفتار مؤلف آغاز شده است.مطالب در دو جلد، در شش باب، هر باب در چندین فصل و یک نتیجه گیری با عنوان واپسین گفتار، ارائه شده که در ابتدای هر باب، یک مقدمه و خلاصه محتوای آن باب آمده است.نویسنده، اطلاعات زیادی درباره اصالت مهدویت و تلاش غربیان برای آینده هایی که وعده داده شده، ارائه کرده و مشخصات موعود ادیان را با معارف شیعی مقایسه می کند، سپس شبهه اقتباس که از سوی خاورشناسان مطرح گردیده، به تفصیل نقد شده است.در بخشی از مطالب، تلاش لغوی، روایی و قرآنی وافری صورت گرفته است تا معانی و مترادفات واژه مهدی و ریشه ها و خاستگاه مفهومی آن بررسی شود.این تلاش، در نقد پاسخی است به دیدگاه خاورشناسان و نویسندگانی که نام مهدی علیه السّلام را در منابع اصیل اسلامی زیر سؤال برده و میان منابع، تفکیک ایجاد کرده اند.نویسنده، در واژه نامه های اصیل عربی از دوران قدیم تا عصر جدید و منابع جامع روایی، آیات قرآن و تفاسیر جست وجو کرده و اصالت نام و اندیشه مهدویت را ثابت نموده است.وی سپس آثار مخالفان عقیده مهدویت و شبهات آنان را دسته بندی کرده و به تفصیل، منشا شبهات را شناسایی و به آنها پاسخ داده است.
گزارش محتوا
در پیشگفتار، باور مهدویت به استناد نوشته های شیعیان، عامه و نیز خاورشناسان، تعریف و برخی آثار فرهنگی اجتماعی و ثمرات تربیتی- اعتقادی آن، در گذشته و حال، یادآوری شده است.فهرستی از مصنفات پیشینان که نزدیک به موضوع کتاب نوشته شده، به همراه مزایا و محاسن آن، بخش های بعدی پیشگفتار است که با تذکر دشواری ها و قدرشناسی ها به پایان می رسد.
← باب اول
کتاب، بخشی از پایان نامه مؤلف در دوره دکتری الهیات و معارف اسلامی با گرایش علوم قرآن و حدیث در موضوع جهانی «آرمان آینده برین، برای حیات انسان در زمین» بوده و به زبان ترکی استانبولی نیز ترجمه و در ترکیه به چاپ رسیده است.فهرست مطالب، در ابتدا و فهرست کتاب شناسی منابع و مصادر در انتهای هر جلد آمده است.پاورقی ها به ذکر منابع، ترجمه لاتین بعضی کلمات و توضیح آنها پرداخته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس