فرانچسکو کوربتا ( به ایتالیایی: Francesco Corbetta ) زادهٔ حدود ۱۶۱۵ در پاویا، ایتالیا، نوازندهٔ چیره دست گیتار باروک سدهٔ هفدهم اهل ایتالیا بود. [ ۱] کوربتا در دربار بسیاری از پادشاهان اروپا از جمله چارلز دوم پادشاه انگلستان، لویی چهاردهم پادشاه فرانسه و فیلیپ چهارم پادشاه اسپانیا خدمت کرد. کوربتا علاوه بر این که از بنیانگذارانِ سبکِ «میکس» در گیتار باروک بود، به تغییر جایگاه آن کمک شایانی کرد.
کوربتا از بااستعدادترین آهنگسازانِ باروک است[ ۲] . او، با خلقِ آثار و نت نگاریِ ماهرانه، باعثِ پیشرفتِ موسیقیِ گیتارِ باروک و تکنیک های مختلفِ این ساز شد. نخستینِ کتابِ او با عنوانِ De gli scherzi armonici trovati در سالِ ۱۶۳۹ به چاپ رسید. این کتاب شاملِ پاساکالیا، شاکون، فولیا، پاوان، و چند اثرِ دیگر است. او در این کتاب از نظام الفبایی برای مشخص کردنِ آکوردها به نامِ آلفابتو استفاده کرده است. با افزایش شهرتِ کوربتا، دومین کتابِ وی نیز با عنوانِ Vari capricci per la ghitarra spagnuola این بار در میلان به سالِ ۱۶۴۳ به چاپ رسید. او مدتی کوتاه پس از آن، به اسپانیا مهاجرت کرد. در اسپانیا قطعاتی را اجرا کرد که تا قبل از آن تصور می شد اجرای این قطعات بر روی گیتار باروک ناممکن است. احتمال می رود کتابِ سومش را در آنجا تألیف کرده باشد. کوربتا به پیشنهادِ دوک مانتوا از اسپانیا به فرانسه مهاجرت کرد. در سالِ ۱۶۴۸ چهارمین کتابش را، که به دوکِ اتریش اهدا کرد، در شهرِ بروکسل به چاپ رساند. او در سالِ ۱۶۵۲ گیتاریستِ دربار در هانوفر شد و دو سال بعد به فرانسه بازگشت. در ۱۶۶۰ به انگلستان سفر کرد و چندین سال را در آنجا گذراند. در سالِ ۱۶۷۱ کتابِ بعدیِ خود را که به چارلز یکم اهدا کرده بود، با اجازهٔ لوئی چهاردهم، در پاریس چاپ کرد.
فرانچسکو کوربتا در سال ۱۶۸۱ در ۶۶سالگی در پاریس درگذشت[ ۳] .
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکوربتا از بااستعدادترین آهنگسازانِ باروک است[ ۲] . او، با خلقِ آثار و نت نگاریِ ماهرانه، باعثِ پیشرفتِ موسیقیِ گیتارِ باروک و تکنیک های مختلفِ این ساز شد. نخستینِ کتابِ او با عنوانِ De gli scherzi armonici trovati در سالِ ۱۶۳۹ به چاپ رسید. این کتاب شاملِ پاساکالیا، شاکون، فولیا، پاوان، و چند اثرِ دیگر است. او در این کتاب از نظام الفبایی برای مشخص کردنِ آکوردها به نامِ آلفابتو استفاده کرده است. با افزایش شهرتِ کوربتا، دومین کتابِ وی نیز با عنوانِ Vari capricci per la ghitarra spagnuola این بار در میلان به سالِ ۱۶۴۳ به چاپ رسید. او مدتی کوتاه پس از آن، به اسپانیا مهاجرت کرد. در اسپانیا قطعاتی را اجرا کرد که تا قبل از آن تصور می شد اجرای این قطعات بر روی گیتار باروک ناممکن است. احتمال می رود کتابِ سومش را در آنجا تألیف کرده باشد. کوربتا به پیشنهادِ دوک مانتوا از اسپانیا به فرانسه مهاجرت کرد. در سالِ ۱۶۴۸ چهارمین کتابش را، که به دوکِ اتریش اهدا کرد، در شهرِ بروکسل به چاپ رساند. او در سالِ ۱۶۵۲ گیتاریستِ دربار در هانوفر شد و دو سال بعد به فرانسه بازگشت. در ۱۶۶۰ به انگلستان سفر کرد و چندین سال را در آنجا گذراند. در سالِ ۱۶۷۱ کتابِ بعدیِ خود را که به چارلز یکم اهدا کرده بود، با اجازهٔ لوئی چهاردهم، در پاریس چاپ کرد.
فرانچسکو کوربتا در سال ۱۶۸۱ در ۶۶سالگی در پاریس درگذشت[ ۳] .
wiki: فرانچسکو کوربتا