غذاهای یمنی

دانشنامه عمومی

غذاهای یمن از غذاهای گسترده تر خاورمیانه متمایز است، اما با درجه ای از تنوع منطقه ای. اگرچه برخی از تأثیرات خارجی در برخی مناطق کشور مشهود است ( با تأثیرات عثمانی در صنعا، در حالی که نفوذ هند در مناطق جنوبی اطراف عدن و مکلا مشهود است ) .
تقدیم سخاوتمندانه غذا به میهمانان یکی از آداب و رسوم در فرهنگ یمن است و نپذیرفتن آن از مهمان توهین محسوب می شود. وعده های غذایی معمولاً در حالت نشسته روی زمین مصرف می شوند. برخلاف سنت در اکثر کشورهای عربی، ناهار غذای اصلی روز در یمن است نه شام.
در یمن، بسیاری از آشپزخانه ها دارای تنور هستند که یک اجاق سفالی گرد است. گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی از میوه ها و سبزیجات اصلی در غذاهای یمنی هستند.
مرغ، بز و بره گوشت های اصلی در یمن هستند و بیشتر از گوشت گاو خورده می شوند. ماهی نیز به ویژه در مناطق ساحلی مصرف می شود.
پنیر، کره و سایر محصولات لبنی کمتر در رژیم غذایی یمنی ها رایج است. با این حال، دوغ تقریباً روزانه در برخی از روستاها استفاده می شود. پرمصرف ترین چربی ها روغن نباتی و روغنی است که در غذاهای مرزه استفاده می شود، در حالی که روغن حیوانی که به سمن معروف است در شیرینی ها استفاده می شود.
از لوبیا در غذاهای یمنی مانند سالاد لوبیا استفاده می شود. از عدس در غذاهایی مانند خورش نیز استفاده می شود.
مردم یمن ترجیح می دهند صبح ها غذاهای گرم بخورند. به طور معمول، این وعده غذایی شامل انواع مختلف شیرینی با یک فنجان قهوه یا چای یمنی است.
یک وعده غذایی مقوی تر اغلب شامل حبوبات، تخم مرغ یا حتی گوشت بریان شده یا کباب است که معمولاً با نوعی نان یا به صورت ساندویچ سرو می شود. مردم یمن همچنین یک غذای صبحانه درست می کنند که از جگر بره یا گوشت گاو درست می شود که برای غیر یمنی ها یک خوراکی عجیب و غریب محسوب می شود.
غذاهای رایج در صبحانه عبارتند از فتاح، فاتوت، فول مدام، متباق و شاکشوکا.
برخلاف اکثر کشورها، ناهار وعده غذایی اصلی روز در یمن است. بیشترین مقدار گوشت، مرغ و غلات در وعده ناهار مصرف می شود.
غذاهای رایج در ناهار عبارتند از:
• خمیر: غذای پخته شده از آرد گندم پخته شده خمیر، گاهی با اضافه کردن کره یا عسل
فحسا - یک خورش یمنی که از کتلت بره با آب گوشت بره درست می شود
• فتاح - غذایی که با تکه های نان تازه، برشته، کبابی یا کهنه و پوشیده از مواد دیگر درست می شود.
• حنیت - یک غذای بره با آهسته کباب شده که در تنور با ادویه مالشی پخته می شود و معمولاً در بشقاب برنج سرو می شود.
• خرگوش - گندم آب پز، ترک خورده یا درشت آسیاب شده، مخلوط با گوشت و چاشنی شده
عکس غذاهای یمنیعکس غذاهای یمنیعکس غذاهای یمنیعکس غذاهای یمنیعکس غذاهای یمنیعکس غذاهای یمنی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس