عنایه الاصول

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] سید مرتضی حسینی یزدی فیروزآبادی، از علمای قرن حاضر و از دانشمندان و اساتید برجسته حوزه های علمیه نجف اشرف و قم.(1329-1410 هجری قمری)
این کتاب در شرح «کفایة الأصول» آخوند خراسانی است. مؤلف در این کتاب شرحی جامع از مطالب پیچیده و مشکل کفایه آورده است. این کتاب از بهترین شرحهایی است که بر کفایه نگاشته شده و بسیار مورد توجه و عنایت طلاب و فضلای حوزه های علمیه قم و نجف قرار گرفته است.
سید مرتضی حسینی فیروزآبادی - مؤلف کتاب - از شاگردان آیت الله میرزا ابوالحسن مشکینی و آیت الله حاج میرزا علی ایروانی، دو تن از شاگردان برجسته آخوند خراسانی بوده و خود نیز بیش از 6 دوره کتاب کفایة الأصول را تدریس نموده و از اساتید برجسته حوزه های علمیه نجف اشرف و قم به شمار می آمد.
کتاب حاضر بسیار مورد استقبال طلاب فاضل و علمای حوزه های علمیه قرار گرفته و یکی از شرحهای مهمی است که برای شرح و توضیح دیدگاههای آخوند خراسانی در کفایة الأصول مورد مراجعه قرار می گیرد.
این کتاب با سبکی روان به شرح و بسط موضوعات و مباحث کفایه پرداخته است. مؤلف برای روشن شدن مباحث به نظریات و دیدگاه های دیگر علما مانند شیخ انصاری و صاحب فصول نیز اشاره می کند و گاهی نیز به تاریخچه مسائل اشاره دارد که اصل مسأله از کجا شروع شده و چه عاملی موجب گشته تا آخوند خراسانی این دیدگاه خاص را اتخاذ نماید.
مؤلف در این کتاب نظریات شیخ انصاری را در مباحث الفاظ، از کتاب «مطارح الأنظار» و نظریات ایشان را در مباحث عقلی و اصول عملیه، از کتاب رسائل نقل می کند. وی در این کتاب برای روشن شدن بیشتر مباحث به شرح دیدگاه های اصولی شیخ انصاری و صاحب فصول و دیگر علما نیز پرداخته است و از این جهت کتاب حاضر کتابی ارزشمند و مفید است که با مراجعه به این کتاب علاوه بر شرح عبارات پیچیده کفایه، تاریخچه و دیگر جوانب مسائل نیز روشن می گردد.
مؤلف در این کتاب پس از شرح دیدگاه ها و روشن کردن مطالب کتاب در بسیاری موارد به طرح دیدگاه های خود نیز پرداخته و به آراء و نظریات آخوند خراسانی اشکال وارد کرده و به نقد و بررسی آن پرداخته و نهایتاً آن را تأیید نموده یا رد کرده است.
این ویژگی موجب گشته تا این کتاب تنها یک کتاب شرح نباشد بلکه کتابی استدلالی بوده و ذهن طالب علم را برای آشنایی با نظریات نو و درسهای تحقیقی خارج اصول آشنا سازد.

پیشنهاد کاربران

بپرس