علی عرفان

فرهنگ اسم ها

اسم: علی عرفان (پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: a.-erfān) (فارسی: علي‌عرفان) (انگلیسی: ali-erfan)
معنی: ترکیب دو اسم علی و عرفان ( شریف و معرفت )، از نام های مرکب، ( علی و عرفان
برچسب ها: اسم، اسم با ع، اسم پسر، اسم عربی، اسم مذهبی و قرآنی

پیشنهاد کاربران

علی عرفان ( با نام کامل غلامعلی عرفان ) ( زاده ی ۱۳۲۵، اصفهان ) فیلم ساز، رمان نویس و نمایشنامه نویس اهل ایران است. شهرت وی در ایران به ساخت دو فیلم آقای هیروگلیف و گفت هر سه نفرشان باز می گردد. وی هم اکنون ساکن فرانسه است.
...
[مشاهده متن کامل]

علی عرفان در سال ۱۳۲۵ در اصفهان متولد شد. فعالیت نوشتاری خود را از شانزده سالگی و با نگارش رمانی به نام «منم کنکوریم» آغاز کرد و پس از آن، در هجده سالگی رمانی به نام «دیوانگان آزاد» از وی منتشر شد. او فعالیت خود را از نوجوانی در تئاتر اصفهان آغاز کرد. آثاری مانند «دو سر پل» و «عبور از دریاچه ی یخ» را نوشت که توسط گروه های تئاتری اصفهان و به همت افرادی چون رضا عماد مدرسی به اجرا رسیدند. همچنین، در سال ۱۳۵۲ دو نمایشنامه ی «مطبخ» و «مرگ همسایه» را در یک مجلد به چاپ رساند که در همان سال، توسط جعفر والی و محمدعلی جعفری بر صحنه ی تئاتر ۲۵ شهریور ( سنگلج امروز ) اجرا شدند و مورد استقبال عموم قرار گرفتند. نسخه ی چاپی این دو نمایشنامه، در همان سال مورد ممیزی قرار گرفت.
عرفان در سال های پایانی دهه ی چهل به فرانسه رفت و در فرانسه به تحصیل در دو رشته ی حقوق و سینما پرداخت. سپس به ایران بازگشت و به عنوان استاد دانشگاه به تدریس مشغول شد. وی نخستین فیلم خود به نام گفت هر سه نفرشان را در سال ۱۳۵۹ ساخت که اجازه ی اکران نگرفت. و بلافاصله بعد از پایان این فیلم ساخت فیلم دوم خود، آقای هیروگلیف را آغاز کرد که این فیلم نیز مانند فیلم اول عرفان قربانی حواشی خارج از متن زمان خود شد و فرصت اکران نیافت. پس از پایان این فیلم، عرفان به فرانسه مهاجرت کرد. وی از سال های ابتدایی دهه ۶۰ تا کنون در پاریس اقامت دارد و با نام «علی عرفان» به زبان فرانسه رمان ها و داستان هایی کوتاه در باب تاریخ معاصر ایران نوشته است. وی پدر مریم عرفان، مجری برنامه «تماشا» در بی بی سی فارسی است.
فیلم «آقای هیروگلیف» ساخته ی عرفان، به علت حواشیِ بیرونی در همان سال توقیف شد و تنها نمایش های آن در دهه های پنجاه و شصت، به اکران در بخش خارج از مسابقه ی جشنواره ی سه قاره ی نانت و نمایشی در وزارت ارشاد، به مناسبت دهه ی اول سینمای پس از انقلاب خلاصه می شدند. فیلم تا سال ۱۳۹۳ از آثار گمشده ی سینمای ایران بود و سرانجام در پاییز ۱۳۹۷، با اصلاح رنگ و اجازه ی عرفان، توسط فیلمخانه ملی ایران در موزه سینمای ایران به نمایش درآمد.

علی عرفان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/علی_عرفان

بپرس