عقائد الامامیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عقائد الامامیة (کتاب). «عقاید الامامیة» کتابی است به زبان عربی، در عقائد اسلامی از دیدگاه شیعه.
استاد مظفر پیش تر، مطالب این کتاب را در سال ۱۳۶۳ ق. در دانشکده منتدی النشر ارائه کرده بود، سپس آن را با این نام و همچنین با نام عقاید الشیعه چاپ کرد و هدف عالی او از نگارش آن، تقریب بین مذاهب اسلامی بود.

[ویکی اهل البیت] کتابی است در موضوع عقائد شیعه از شیخ محمدرضا مظفر (م 1392 ق) به زبان عربی.
این کتاب زمانی خود یکی از کتابهای درسی حوزه بوده است اما اکنون شرح آن با نام بدایة المعارف از سید محسن خرازی در سالهای چهارم و پنجم حوزه تدریس می شود.
کتاب مذکور شامل یک مقدمه و پنج فصل است و مباحث آن بدین قرار است: مقدمه در اجتهاد و تقلید و مجتهد.
این کتاب در ایران و نجف به چاپ رسیده و به فارسی نیز ترجمه شده است.
شروحی بر آن نوشته اند از آن جمله بدایة المعارف الالهیه از سید محسن خرازی، که در بردارنده خلاصه ای از اصول اعتقادات شیعه به همراه شرح مختصر از هر اصلی می باشد است. مؤلف، که رساله مذکور را به عنوان متن اصلی اثر خویش قرار داده است، در هر بخش به تفصیل از اعتقادات شیعه سخن گفته و مسائل اعتقادی را به روش کلامی ـ فسلفی مطرح و اثبات نموده است.

[ویکی نور] «عقاید الامامیة» کتابی است به زبان عربی، در عقائد اسلامی از دیدگاه شیعه.
استاد مظفر پیش تر، مطالب این کتاب را در سال 1363ق. در دانشکده منتدی النشر ارائه کرده بود، سپس آن را با این نام و همچنین با نام عقاید الشیعه چاپ کرد و هدف عالی او از نگارش آن، تقریب بین مذاهب اسلامی بود.
کتاب حاضر مشتمل بر شرح حال مولف به قلم محمدمهدی آصفی، مقدمه ای به قلم محقق؛ دکتر حامد حنفی داود، مقدمه ای به قلم مولف و پنج فصل می باشد.
عقائد الامامیه مجموعه ای از عقاید اسلامی است که بر پایه تفکر شیعی نوشته، و به صورتی فشرده و رسا تنظیم شده است. این اثر بر خلاف کتاب های کلامی پیشینیان، از هر گونه پیچیدگی عاری، و برای همگان قابل فهم است.
مولف در مقدمه کتاب به بیان عقیده شیعه درباره نظر و شناخت، تقلید در فروع دین، اجتهاد و نیز مجتهد می پردازد.

[ویکی فقه] عقائد الامامیه (کتاب). «عقاید الامامیة» کتابی است به زبان عربی، در عقائد اسلامی از دیدگاه شیعه.
استاد مظفر پیش تر، مطالب این کتاب را در سال ۱۳۶۳ ق. در دانشکده منتدی النشر ارائه کرده بود، سپس آن را با این نام و همچنین با نام عقاید الشیعه چاپ کرد و هدف عالی او از نگارش آن، تقریب بین مذاهب اسلامی بود.
ساختار کتاب
کتاب حاضر مشتمل بر شرح حال مولف به قلم محمدمهدی آصفی، مقدمه ای به قلم محقق؛ دکتر حامد حنفی داود، مقدمه ای به قلم مولف و پنج فصل می باشد.
گزارش محتوا
عقائد الامامیه مجموعه ای از عقاید اسلامی است که بر پایه تفکر شیعی نوشته، و به صورتی فشرده و رسا تنظیم شده است. این اثر بر خلاف کتاب های کلامی پیشینیان، از هر گونه پیچیدگی عاری، و برای همگان قابل فهم است.مولف در مقدمه کتاب به بیان عقیده شیعه درباره نظر و شناخت، تقلید در فروع دین، اجتهاد و نیز مجتهد می پردازد.فصل نخست کتاب با عنوان الهیات به بررسی دیدگاه شیعه در موضوعات ذیل اختصاص یافته است:عقیده شیعه درباره خداوند، توحید، صفات خداوند، عدل، تکلیف، قضاء و قدر، بداء و نیز احکام دین.در فصل دوم با عنوان نبوت به موضوعات ذیل پرداخته شده است:عقیده شیعه درباره نبوت، لطف بودن نبوت، عقیده شیعه در معجزات انبیاء، عقیده ایشان درباره عصمت انبیاء، عقیده شیعه درباره صفات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم ، عقیده امامیه درباره سایر انبیای الهی و کتاب های ایشان، عقیده شیعه درباره اسلام و نیز مشرع اسلام (پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم)، عقیده امامیه درباره قرآن کریم....
← بحث امامت
...

[ویکی شیعه] عقائد الامامیه (کتاب). عقائد الامامیة کتابی در زمینه عقاید شیعه، نوشته محمدرضا مظفر (متوفای ۱۳۸۳ق)، به زبان عربی. این کتاب حاصل سخنرانی های مؤلف در دانشکده منتدی النشر است. در آن، اعتقادات شیعه به دور از پیچیدگی و به شکلی قابل فهم برای همگان مطرح شده است. عقائد الامامیة دارای پنج فصل است که هر فصل، بخش های متعددی دارد. این کتاب پس از انتشار، مورد توجه قرار گرفت، شرح و ترجمه شد و بارها از سوی انتشارات مختلف چاپ گردید.
محمدرضا مظفر عالم شیعه قرن چهاردهم هجری قمری است. او در حوزه علمیه نجف تحصیل کرد و از درس محمد حسین نائینی، آقا ضیاء عراقی، قاضی طباطبایی بهره برد و خود نیز شاگردان بسیاری تربیت کرد. مظفر مراکز علمی و فرهنگی فراوانی تأسیس کرد. او در زمینه تقریب بین مذاهب شیعه و سنی هم اقداماتی انجام داد. تألیفات مظفر، شیوه ای نو و بیانی ساده دارند. برخی از آنها امروزه از منابع درسی حوزه های علمیه است.
این کتاب در اصل، سخنرانی های مظفر در سال ۱۳۶۳ق در دانشکده دینی منتدی النشر بوده است که در سال ۱۳۷۰ق، به صورت کتاب درآمده است. این اثر پس از بازبینی و انجام اصلاحاتی، در سال ۱۳۸۰ق، به همراه مقدمه مؤلف و مقدمه حامد الحفنی استاد سُنی مذهب دانشگاه قاهره در مصر منتشر شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس