عدم تحریف قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عدم تحریف قرآن. عدم تحریف قرآن یا تحریف ناپذیری قرآن، از اعتقادات عموم مسلمانان و فِرَق اسلامی که بر اساس آن،قرآنی که در دست مسلمانان است، دقیقاً همان است که بر پیامبر(ص) وحی شده و نه چیزی به آن افزوده و نه از آن کم شده است. مفسران و متکلمان در ردّ و انکار هر گونه تحریف، به آیات و روایاتی استناد کرده اند. به نظر غالب مفسران، فقیهان و قرآن پژوهان شیعه، قرآن با همین ترتیب و ساختار کنونی در زمان پیامبر اکرم(ص) شکل گرفته است.
برخی از معتزله از جمله خیاط معتزلی و ابوعلی جبائی به شیعیان نسبت داده اند که معتقد به تحریف قرآن هستند. این اتهام پس از تألیف کتاب فصل الخطاب توسط محدّث نوری شکل تازه ای گرفت و عالمان شیعی آثار متعددی در نقد آن کتاب نگاشتند.
حدیث ثقلین، روایات فضیلت قرائت سوره ها، فصل الخطاب بودن قرآن در اختلاف نظرهای دینی و تحدّی، از مهمترین دلایل عدم تحریف قرآن دانسته شده است.

[ویکی نور] عدم تحریف قرآن. عدم تحریف قرآن، تألیف سید حسن طاهری خرم آبادی، نوشتاری است که در اثبات عدم تحریف قرآن کریم نگاشته شده است.
افسانه تحریف قرآن کریم از دیرباز به دستاویزی برای طعن بر عقاید شیعه از سوی جاهلان و کج فهمان تبدیل گشته و در طول تاریخ پاره ای از فرقه ها با قرار دادن این افسانه عقاید شیعه را مورد هجوم قرار داده اند. در مقابل عالمان شیعه با دست مایه هایی قوی از قرآن، روایت و تاریخ و دیگر علوم عقلی و نقلی، به وظیفۀ مرزبانی از حریم عقاید ناب اسلامی برآمده و آثار عمیقی نگاشته اند. کتاب حاضر جلد دوم مجموعه ای است که در راستای دفاع از عقاید ناب اسلامی نگاشته شده است.
نویسنده ابتدا به افترای تحریف قرآن به شیعه پرداخته و سپس به آیاتی از قرآن کریم در عدم تحریف قرآن استناد می جوید. پس از آن توهم عده ای از اخباری ها دربارۀ وقوع تحریف در قرآن را یادآور شده و بدان پاسخ می گوید. در ادامه به شیوه های بحث دربارۀ تحریف قرآن اشاره کرده و تهمت های برخی از علمای سنی را به شیعه یادآور می شود.
در بخش دیگری از کتاب نویسنده به بررسی واژگانی «تحریف» پرداخته و واژۀ «تحریف» را در قرآن مورد بررسی قرار می دهد. بیان اعتقاد بزرگان شیعه به عدم تحریف، نگاهی به روایات تحریف و نقد و بررسی آنها، اقسام تحریف قرآن، بررسی تحریف قرآن از دیدگاه اهل سنت، دلائل عدم تحریف قرآن و پاسخ برخی شبهات در این باره، دلائل قائلین به تحریف و ردّ آنها مهم ترین موضوعاتی است که در این اثر بدان ها پرداخته شده است.
کتاب؛ مشتمل یادداشت کوتاهی از ناشر تحت عنوان «اشاره» و عناوین اصلی ذیل می باشد: «افترای تحریف قرآن به شیعه» که به موضوعاتی؛ چون: عدم تحریف در قرآن، توهم عده ای از اخباریین، شیوه های بحث دربارۀ تحریف قرآن و... می پردازد، «بررسی واژگان تحریف» به معنای لغوی تحریف و انواع دلالت وضعی لفظ بر معنا و نیز بررسی واژه تحریف در قرآن اختصاص یافته است.

[ویکی فقه] عدم تحریف قرآن (دیدگاه شیعه). قرآن کریم به عنوان مهمترین مصدر قانون و تشریع در امت اسلامی مورد توجه عالمان و اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان بوده است.
معجزه بودن این کتاب آسمانی و وجه اعجاز آن در طول تاریخ مورد تحقیق و اذعان همگان بوده ولی شبهات و آسیب هائی که در این زمینه توسط بی خردان و دشمنان مطرح شده، باعث بدبینی و تهمت به برخی از مسلمانان بخصوص شیعیان شده است. به عنوان نمونه وقوع تحریف در قرآن از برخی که اطلاعات ناقصی درباره قرآن داشته اند، نقل شده و با اینکه روشنگری دانشمندان این عقیده را باطل و به دست فراموشی سپرده است، ولی تهمت آن بر علیه شیعه باقی مانده که در این مقاله سعی شده تا نظر شیعه را در این باره بیان کرده تا تهمت ها و افترائات دشمنان آشکار شود.
معانی تحریف و اقسام آن
لغت تحریف به چند معنی استعمال می شود که نسبت به بعضی از معانیش در قرآن واقع شده، نسبت به بعضی معانی دیگرش راهی به قرآن ندارد و نسبت به بعضی از معانی دیگرش راه یافتن آن به قرآن، مورد اختلاف است. اینک به تفصیل این مطلب می پردازیم:
آیه الله خوئی، سید ابوالقاسم، البیان فی تفسیر القرآن، ص۱۹۷- ۲۰۰.
عالمان شیعه و اهل سنت در برخی کتابها به مساله تحریف نزد شیعه اشاره کرده اند و گفته اند که برخی از شیعه و یا مطلق شیعه قائل به تحریف قرآن هستند. آلوسی از مفسرین اهل سنت در بیانی قول به تحریف به صورت نقصان را از ساحت اهل سنت پاک می کند و آن را به شیعه نسبت می دهد و برای این استناد نیز استدلالهائی ذکر می کند و گفته است: شیعه گمان دارد که عثمان بلکه ابوبکر و عمر قرآن را تحریف کرده اند و بسیاری از آیات و سوره ها را از قرآن حذف کردند. وی در ادامه گفته است قرآن موجود که در شرق و غرب عالم است نزد شیعیان از تورات و انجیل بیشتر تحریف شده است.
آلوسی، سید محمود، روح المعانی فی تفسیر قرآن العظیم، بیروت، دارالکتب العلمیه، اول، ۱۴۱۵ه ق، ج۱، ص۲۴.
...

[ویکی فقه] عدم تحریف قرآن (کتاب). کتاب عدم تحریف قرآن توسط آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی و به زبان فارسی نگاشته شده و نوشتاری است که در اثبات عدم تحریف قرآن کریم نگاشته شده است.
افسانه تحریف قرآن کریم از دیرباز به دستاویزی برای طعن بر عقاید شیعه از سوی جاهلان و کج فهمان تبدیل گشته و در طول تاریخ پاره ای از فرقه ها با قرار دادن این افسانه عقاید شیعه را مورد هجوم قرار داده اند. در مقابل عالمان شیعه با دست مایه هایی قوی از قرآن، روایت و تاریخ و دیگر علوم عقلی و نقلی، به وظیفه مرزبانی از حریم عقاید ناب اسلامی برآمده و آثار عمیقی نگاشته اند. کتاب حاضر جلد دوم مجموعه ای است که در راستای دفاع از عقاید ناب اسلامی نگاشته شده است. نویسنده ابتدا به افترای تحریف قرآن به شیعه پرداخته و سپس به آیاتی از قرآن کریم در عدم تحریف قرآن استناد می جوید. پس از آن توهم عده ای از اخباری ها درباره وقوع تحریف در قرآن را یادآور شده و بدان پاسخ می گوید. در ادامه به شیوه های بحث درباره تحریف قرآن اشاره کرده و تهمت های برخی از علمای سنی را به شیعه یادآور می شود. در بخش دیگری از کتاب نویسنده به بررسی واژگانی «تحریف» پرداخته و واژه «تحریف» را در قرآن مورد بررسی قرار می دهد. بیان اعتقاد بزرگان شیعه به عدم تحریف، نگاهی به روایات تحریف و نقد و بررسی آنها، اقسام تحریف قرآن، بررسی تحریف قرآن از دیدگاه اهل سنت ، دلائل عدم تحریف قرآن و پاسخ برخی شبهات دراین باره، دلائل قائلین به تحریف و رد آنها مهمترین موضوعاتی است که در این اثر بدانها پرداخته شده است.
ساختار کتاب
کتاب مشتمل یادداشت کوتاهی از ناشر تحت عنوان «اشاره» و عناوین اصلی ذیل می باشد: «افترای تحریف قرآن به شیعه» که به موضوعاتی چون: عدم تحریف در قرآن، توهم عده ای از اخباریین ، شیوه های بحث درباره تحریف قرآن و... می پردازد. «بررسی واژگان تحریف» به معنای لغوی تحریف و انواع دلالت وضعی لفظ بر معنا و نیز بررسی واژه تحریف در قرآن اختصاص یافته است. «اعتقاد بزرگان شیعه به تحریف ناپذیری قرآن» به بیان دیدگاههای: شیخ صدوق ،شیخ مفید ،سید مرتضی ،شیخ طوسی ،علامه حلی ،محقق کرکی ،حر عاملی ،قاضی نور الله تستری و نیز علامه بلاغی ،علامه طباطبائی ، امام خمینی و آیت الله خویی درباره تحریف ناپذیری قرآن اختصاص یافته است. «نگاهی به روایات تحریف» در دو بخش: کتابهای شیعه و کتاب های اهل سنت تنظیم شده است.
اقسام تحریف قرآن
اقسام تحریف قرآن ،به بیان اقسام تحریف: ۱- تحریف در الفاظ ۲- تحریف در معانی، ۳- تحریف موضعی ۴- تحریف در زیاد کردن و ۵- تحریف در نقیصه می پردازد.
دلائل عدم تحریف قرآن
...

پیشنهاد کاربران

بپرس