طاقان

لغت نامه دهخدا

طاقان. ( اِخ ) از دیه های انار است. ( تاریخ قم ص 137 ). و در صفحه 69 همان کتاب آرد: عوض دهقان آن را بنا کرده است و از قدیمتر ضیاع انار است.

طاقان. ( اِخ ) از طسوج رودبار است. ( تاریخ قم ص 114 ).

فرهنگ فارسی

یکی از قدیمترین ده های [انار] شهر قم که آنرا [ عوض دهقان ] بنا کرده .
از طسوج رودبار است

دانشنامه عمومی

طاغان روستایی در دهستان مازول بخش فیروزه شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی ایران است و در ۳۸ کیلومتری شهرستان نیشابور و ۲۲ کیلومتری شهرستان فیروزه می باشد.
«طاغان»، یکی از رودکده های نشاط انگیز و بهشت های زمینی سرزمین نیشابور است. حرفه اصلی اهالی این روستا، باغداری، زراعت و دامپروری است. روستاهای؛ «درخت جوز» در ۶ کیلومتری شرق، «چهارباغ» در ۵/۳ کیلومتری غرب، «دامنجان» در ۵ کیلومتری شمال غرب، «اریه» در ۵/۵ کیلومتری شمال شرق طاغان، همسایگان این روستا می باشند. طاغان، از طریق ارتباط جاده ای، در حدود ۳۸ کیلومتری شمال غربی شهر نیشابور قرار دارد و راه دسترسی به آن از مسیری است که از شهر نیشابور آغاز شده و پس از گذر از شهر فیروزه، ناحیه صنعتی کمال الملک، شاخه شرقی دوراهی بار - قوچان، قالیباف، خانلق و چهارباغ به طاغان می رسد. تمامی مسیر، جاده آسفالته است. چنان که گفته شد طاغان، از روستاهای ییلاقی و رودکده های رشته کوه های بینالود است که در حوزه شمال دشت نیشابور واقع شده. ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۱۵۰۰ متر می باشد. ریخت عمومی ناحیه طاغان را در ۵ بخش، می توان توصیف نمود:الف ) «بافت مسکونی روستای طاغان» که در بخش جنوب شرقی این ناحیه، استقرار یافته است. ب ) «باغ ها و اراضی کشاورزی» که در سه جبهه شمالی، شرقی و جنوبی، روستای طاغان را دربر گرفته اند. پ ) «کوه ها و کوهپایه ها» که نما و عارضه طبیعی عمومی این ناحیه اند و در دو نوار شمالی و جنوبی، مشرف بر دره ای هستند که روستای طاغان، باغ ها و اراضی پیوسته به روستا در آن استقرار یافته اند. ت ) «جاده طاغان» که با طی مسافتی در حدود ۵/۶ کیلومتر به سوی شرق، به جاده بار - فیروزه - نیشابور می رسد. این جاده با ادامه مسیر راهی به طول ۶ کیلومتر به سوی غرب به روستای «درخت جوز» می رسد. دو انشعاب از این جاده به سوی شمال؛ در فاصله ای از شرق روستای طاغان، راه ارتباطی به روستای دامنجان و در فاصله ای از غرب طاغان، راه ارتباطی با روستای اریه واقع شده است. ث ) «رودخانه طاغان»، که عنصر حیاتی این ناحیه است و از دوران های کهن، به عنوان منبع تأمین آب باغات و شکل گیری و تداوم حیات اجتماعی و روستایی در این منطقه، ایفای نقش نموده و می نماید.
این روستا در دهستان فیروزه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۶ نفر ( ۴۸خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس طاقان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

تاقان کلمه ترکمنی هست ترکمنها برای فرزند پسر میزاشتند
تاقان یک کلمه ترکمنی هست

بپرس