صوفیان

لغت نامه دهخدا

صوفیان. ( اِخ ) یکی از خانان خیوه است که از حدود 921 تا 1289 هَ. ق. حکومت داشتند. رجوع به ترجمه طبقات سلاطین اسلام ص 249 شود.

صوفیان. ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان دیلمان بخش سیاهکل دیلمان تابع شهرستان لاهیجان ،واقع در جنوب سیاهکل و 4 هزارگزی شمال دیلمان. دارای 42 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ).

صوفیان. ( اِخ ) دهی است از دهستان گوکلان بخش مرکزی شهرستان گنبدقابوس ، واقع در 11 هزارگزی شمال کلاله. این دهکده در دشت واقع و هوای آن معتدل و مالاریائی است. 350 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه گرگان. محصول آنجا غلات ، حبوبات ، صیفی و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان آنجا بافتن پارچه های ابریشمی و نمدمالی است. از کلاله بدانجا ماشین میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

صوفیان. ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔبخش صومای شهرستان ارومیه ، واقع در 3500 گزی شمال هشتیان و 4 هزارگزی باختر راه ارابه رو هشتیان به منگول. هوای آن سردسیر و سالم. 253 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه هشتیان. محصول آنجا غلات ، توتون. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

صوفیان. ( اِخ ) دهی است از دهستان لاهیجان بخش حومه شهرستان مهاباد، واقع در 58 هزارگزی شمال باختری مهاباد و 3500 گزی شمال باختری شوسه خانه به نقده. هوای آن معتدل و مالاریایی است. 299 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه قلعه تاسیان. محصول آنجا غلات ، توتون و حبوبات. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است. راه ارابه رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

صوفیان. ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان صوفیان از بخش شبستر شهرستان تبریز، واقع در 26 هزارگزی خاور شبستر و 33 هزارگزی شمال خاوری تبریز و در مسیر شوسه و خط آهن تبریز و جلفا است. این ده در جلگه واقع و هوای آن سردسیر است. 3453 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه و رود صوفیان است. محصول آنجا غلات ، حبوبات ،سردرختی و انگور است و شغل اهالی زراعت ، گله داری و باغداری است. راه شوسه ، ایستگاه راه آهن ، پست بهداری ،ژاندارمری ، دبستان ، 15 باب دکان از کسبه مختلف و یک مهمانخانه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

صوفیان. ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای پنجگانه بخش شبستر شهرستان تبریز، محدود است از شمال به بخش زنوز، از جنوب به بخش اسکو، از خاور به شهرستان تبریز و از باختر به دهستان سیس. آب و هوایش معتدل و سالم و قرای آن عموماً در جلگه واقع و دارای جاده شوسه یا ارابه رو میباشد. آب قراء از چشمه سارها و رود صوفیان تأمین میشود. محصولات عمده آنجا غلات ، حبوبات ، زردآلو، انگور، سیب و بادام است. این دهستان از 16 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده ، سکنه آن 12220 تن است. قرای عمده آن صوفیان ( مرکز دهستان )، سفیدکمر، سرکند، دیزج ، نظرلو، ساوالان است. راه آهن تبریز و جلفا و شرفخانه از این دهستان عبور میکند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

۱ - دهستانی است در بخش شبسترو آن محدود است از شمال ببخش زنوزاز جنوب ببخش اسکو از مشرق بشهرستان تبریز و از مغرب بدهستان سیس : معتدل و سالم عموم قرای آن در جلگه واقع است. آب از چشمه سارها ورود صوفیان تامین میشود . محصول غلات حبوبات زرد آلو انگور سیب و بادام است . این دهستان از ۱۶ آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده دارای ۱۲۲۲٠ تن سکنه است . ۲ - قصبه مرکز دهستان واقع در ۲۶ کیلومتری مشرق شبستر و ۳۳ کیلومتری شمال شرقی تبریز در مسیر شوسه و خط آهن تبریز و جلفا . این ده در جلگه واقع و هوای آن سردسیر است و ۳۴۵۳ تن سکنه دارد. آب آن از چشمه و رود صوفیان است . محصول غلات حبوبات سر درختی انگور است : شغل مردم زراعت و گله داری و باغداری است
دهی است از دهستان کلاترزان بخش حومه شهرستان سنندج

دانشنامه عمومی

صوفیان (افغانستان). صوفیان ( به لاتین: Sufian ) یک منطقهٔ مسکونی در افغانستان است که در ولایت بدخشان واقع شده است. [ ۱]
عکس صوفیان (افغانستان)

صوفیان (سنندج). صوفیان ( سنندج ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج در استان کردستان ایران است.
این روستا در دهستان آرندان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۱ نفر ( ۶۲خانوار ) بوده است.
عکس صوفیان (سنندج)

صوفیان (شبستر). صوفیان یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی که در بخش صوفیان شهرستان شبستر واقع شده است. این شهر مرکز بخش صوفیان است. طبق آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته است، صوفیان با جمعیتی بالغ بر۹۹۶۳ نفر، بیست و پنجمین شهر پرجمعیت آذربایجان شرقی و دومین شهر پرجمعیت شهرستان شبستر محسوب می گردد. [ ۲] شهر صوفیان در بین محور ارتباطی تبریز به مرند و تبریز به شبستر واقع شده است. این شهر در ۳۰ کیلومتری شرق شبستر، ۳۵ کیلومتری شمال تبریز و ۶۷۹ کیلومتری شمال غرب تهران واقع شده است.
شهر صوفیان به استناد نوشتهٔ برخی مورخان از جمله «رحیم رئیس نیا» مؤلف کتاب «آذربایجان در سیر تاریخ» همان شهر سوبیا یا صوفیای ماد بوده است. در کتیبهٔ لشکرکشی سارگون دوم پادشاه آشور ( ۷۱۶ سال قبل از میلاد مسیح ) به اورارتو، از این شهر با نام سوبی یاد شده است. [ ۳]
حمدالله مستوفی در توصیف تبریز و نواحی اطراف آن، از ناحیهٔ ارونق و قصبهٔ صوفیان یادکرده است و چنین نوشته است:
«چهارم ناحیت ارونق بر غرب شهر ( تبریز ) است آغازش سه فرسنگی شهریست تا پانزده فرسنگی و عرضش پنج فرسنگی باشد و حاصلی نیکو دارد از غله و انگور میوه، مدار تبریز بر ارتفاعات آن جا باشد وسی پاره دیه است و اکثرش معظم که هریک قصبه ایست چون سیس و شبستر و وایقان و کوزه کنان و صوفیان و غیره. »[ ۴] [ ۵]
در سفرنامهٔ ونیزیان که در زمان حکومت اوزون حسن آق قویونلو ( ۱۴۷۱–۱۴۷۸ میلادی مطابق با ۸۷۶–۸۸۳ هجری قمری ) به ایران سفر کرده اند، چنین نوشته اند:
«به فاصلهٔ یک روز از مرند به محل کوچک دیگری به نام صوفیان که در دشت تبریز در دامنهٔ کوهی قرار دارد رسیدیم. صوفیان روستایی است زیبا و جوی و باغ فراوان دارد. »[ ۴]
«ژان باپتیست تاورنیه»، جهانگرد فرانسوی که در فاصلهٔ سال های ۱۶۳۲–۱۶۶۸ میلادی ۶ بار به مشرق زمین سفر کرده است و در این سفرها ۹ بار از ایران دیدن کرده است ( در زمان شاه عباس یکم، شاه عباس دوم و شاه سلیمان ) در سفرنامهٔ خود نوشته است:
«شهر صوفیان به قدر کفایت بزرگ است و تا داخل آبادی نشوند شهر پیدا نیست. به واسطهٔ اشجاری که در کوچه ها و اطراف آن کاشته شده است، به این جهت قیافه آن جنگل می نماید تا به شهر. »[ ۴]
«شوالیه شاردن» سیاح فرانسوی که در حدود سال ۱۶۶۵ میلادی به ایران مسافرت کرده است، در سفرنامهٔ خود می نویسد:
عکس صوفیان (شبستر)عکس صوفیان (شبستر)عکس صوفیان (شبستر)عکس صوفیان (شبستر)عکس صوفیان (شبستر)عکس صوفیان (شبستر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

معنی آن
جمع صوفی
عارفان، درویشان، سالکان
متصوفه
روستای در استان سمنان
محل سکونت طایفه خلیلی لر
طایفه خلیلی بیگیوند پلنگ
معروف به صفی خانی
در خوزستان. اصفهان
. چهارمحال و بختیاری. کرج
جهانگیرخان بختیاروند و پسر
ش خلیل خان بختیاروند از حامیان دولت صفوی بودند
...
[مشاهده متن کامل]

و از طرف جد مادری به شیخ زاهد گیلانی می رسیدند
و رئیس لر بختیاری از طرف شاه صفوی بودند*خان صفوی *
خلیل خان جد طایفه خلیلی بیگیوند پلنگ از ایل منجزی ایل بزرگ بهداروند *بختیاروند *هستند
طایفه صفی خلیلی در صیدون
باغملک

بپرس