صدا و سیمای اذربایجان شرقی

دانشنامه عمومی

صدا و سیمای آذربایجان شرقی. صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی یکی از مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است. [ ۱] ستاد مرکزی سازمان ( شامل شبکه سهند، رادیو تبریز، رادیو آذری ) در شهر تبریز، بلوار ۲۹ بهمن، خیابان جام جم و ستاد مراغه آن ( شامل رادیو مراغه ) در شهر مراغه، بلوار شهید درخشی، خیابان صدا و سیما فعالیت می کند.
رادیو تبریز به عنوان دومین رادیوی کشور از لحاظ سابقه، در سال ۱۳۲۵ خورشیدی راه اندازی شده و برنامه های متعددی را پخش نموده است. از سال ۱۳۷۶ این رادیو برنامه های خود را با نام شبکهٔ استانی صدای مرکز آذربایجان شرقی پخش می کند و پس از این تاریخ تغییرات عمده ای در نحوهٔ پخش برنامه های رادیو به وقوع پیوست.
برنامه های رادیو تبریز از سال ۱۳۹۲ به صورت بیست و چهار ساعته پخش می شود.
در حال حاضر برنامه های رادیو تبریز با عنوان «شبکهٔ استانی صدای مرکز آذربایجان شرقی» از طریق فرستنده های ماهواره ای و زمینی قابل دریافت است:
• ماهواره:
عرب ست ( بدر ۵ ) : فرکانس: ۱۲۳۰۲ سیمبل ریت: ۳۲۰۰۰ قطبیت: HOR
اینتل ست ۹۰۲: فرکانس: ۱۱۰۲۶ سیمبل ریت: ۲۳۰۰ قطبیت: VER
• زمینی:
موج AM: ردیف ۱۰۲۶ کیلوهرتز ( تبریز ) ، ۸۴۶ کیلوهرتز ( میانه ) و ۱۱۳۴ کیلوهرتز ( کلیبر ) موج FM: فرکانسهای ۹۴ و ۹۵ مگاهرتز ( تبریز )
• همچنین به صورت رادیونما ( رادیو تصویری ) از طریق سامانهٔ دیجیتال در سطح استان آذربایجان شرقی و ماهواره
• از اسفند ماه ۱۳۸۸ پخش اینترنتی شبکه های رادیویی و تلویزیونی آذربایجان شرقی راه اندازی گردید.
رادیو برون مرزی آذری روزانه از ساعت ۰۴:۳۰ تا ۰۹:۰۰ صبح و ۱۷:۵۰ تا ۲۰:۳۰ به زبان ترکی آذربایجانی برای جمهوری آذربایجان از ماهواره، اینترنت و موج متوسط ۱۳۲۳ و ۷۰۲ کیلوهرتز برنامه پخش می کند. این رادیو نخستین رادیوی برون مرزی به زبان ترکی آذربایجانی محسوب می گردد.
در جشنوارهٔ تولیدات مراکز صدا و سیما که در سال ۱۳۸۵ خورشیدی برگزار شد، برخی از آثار صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند که در بخش صدا برنامه های «بولوت» و «عاشیق غریب»، در بخش سیما برنامه های «افتخار نغمه سی»، «القدس لنا»، «باباباغی»، «پیشانی و خاک»، «حرکت»، «عدل و داد» و «یای گئجه لری»، در بخش موسیقی برنامه های «آذربایجان اویاخدی»، «پیامبر اعظم» و «چشم به راه»، در بخش پژوهش برنامهٔ «بررسی گرایش جمعیت فعال به هویت قومی و ملی» و در بخش خبر برنامه های «افتتاح آزادراه تبریز–زنجان در هاله ای از ابهام»، «قربانیان خطاهای پزشکی در تبریز» و «نیمه تمام ماندن ورزشگاه یادگار امام.
عکس صدا و سیمای آذربایجان شرقی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس