شهرستان کوثر

دانشنامه عمومی

شهرستان کوثر، با مرکزیت شهر گیوی در استان اردبیل واقع شده است و دارای وسعت تقریبی ۱۲۴۵ کیلومتر مربع، حدود ۱۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع است. شهرستان کوثر در ۴۸ درجه و ۲۹ دقیقه طول جغرافیایی در فاصله ۸۵ کیلومتری اردبیل و حدود ۳۰ کیلومتری خلخال قرار دارد. این شهرستان از شمال با شهرستان اردبیل، از شرق با شهرستان خلخال، از غرب و جنوب با شهرستان های نیر و میانه همسایه است. ساکنان این شهر علاوه بر خلخال و اردبیل با شهر میانه در استان آذربایجان شرقی تبادلات اقتصادی دارند. شهرستان کوثر یکی از شهرستان های استان اردبیل ایران است.
بخش سنجبد شهرستان خلخال در سال ۱۳۷۵ با مرکزیت گیوی به شهرستان کوثر تبدیل شد. این شهرستان از ۲ بخش و ۴ دهستان تشکیل شده است.
بخش مرکزی شهرستان کوثر
• دهستان سنجبد شمالی
• دهستان سنجبدغربی
شهرها: گیوی، فیروزآباد
بخش فیروز
• دهستان زرج آباد
• دهستان سنجبد جنوبی
ماجرای نام گذاری شهرستان کوثر
شهرستان کوثر ( گیوی ) تا سال ۱۳۷۵ یکی از بخش های شهرستان خلخال به نام «بخش سَنجَبَد» به مرکزیت شهر گیوی بود؛ ولی در این سال از شهرستان خلخال منتزع و به شهرستان کوثر به مرکزیت شهر گیوی تبدیل شد و دارای ۲ بخش و ۴ دهستان است. نامگذاری این شهرستان به نام «کوثر» به دلیل متقارن بودن با روز تولد حضرت زهرا ( س ) بوده و به میمنت این روز اسم این شهرستان توسط آیت اله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت کوثر نامیده شد.
ساکنان شهرستان کوثر به زبان های ترکی آذربایجانی سخن می گویند. مردم شهرستان کوثر دارای مذهب شیعه دوازده امامی[ ۴] و در دو روستا سنی شافعی[ ۵] هستند. در این شهرستان دو روستا از نظر زبان و مذهب با دیگر روستاها فرق دارند:روستای علاءالدین دارای سکنه تات زبان سنی مذهب می باشد و روستای هشین دارای سکنه ترک آذربایجانی سنی مذهب هستند.
• پل تاریخی فیروز
• قلعه روستای باغچه جوق مربوط به عصر آهن
• آبشار روستای باغچه جوق
• امامزاده حسن روستای هریس
• دریاچه روستای هریس
• پل پردیس
• منبر
منبر تاریخی مسجد مشکول
منابرچوبی یکی از مهم ترین آثار دوران اسلامی در ایران است که خلاقیت ها، نوآوری ها و زیبایی های هنر کار با چوب را به نمایش می گذارد. صنعتگران مسلمان در تمامی زمینه¬ ها تلاش می کردند تا با تاسی از رهنمودها و شیوهٔ زندگی پیامبر اکرم ( ص ) به آفرینش آثار دست یازند. همچنان که خانه¬ ی پیامبر سرمشق و الگوی معماران در ساخت مساجد گردید. تلفیق توانایی آن ها با خلاقیت های بصری نظیر تعادل، تناسب، توازن وتقارن، منجر به خلق برخی شاهکارهای هنری شده است که یکی از آن ها منبر مشکول می باشد. منبر مشکول یکی از منحصربه فردترین شاهکارهای هنرهای چوبی ایران، بلکه جهان اسلام است که قسمت های اعظم آن تا به امروز از گزند حوادث سالم باقی مانده است. این منبر سند تاریخی هنرهای چوبی جهان اسلام می باشد و به دوره میانی اسلام بر می گردد. در چهارچوب اصلی گره چینی، شباک کاری و در پایه های منبر با خط کوفی ساده، تزئینی و مشجری نوشته هایی از آیات قرآنی و اطلاعاتی در رابطه با نام سازنده، کاتب، حامی، تاریخ ساخت و قطعه شعری فارسی به خط کوفی نقر شده است.
عکس شهرستان کوثر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس