شناخت حضرت مهدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شناخت حضرت مهدی (عج). شناخت حضرت مهدی(عج) اثر فارسی علی رضا علی نوری و احمد حیدری، نگاهی است به اندیشه مهدویت و مباحثی درباره امام مهدی(عج)، ویژگی های ایشان و آینده جهان.
کتاب با مقدمه پژوهشکده تحقیقات اسلامی در اشاره به موضوعات کتاب آغاز و مطالب در شش فصل، تنظیم شده است.
نویسنده اندیشه مهدویت و ظهور را یکی از اصیل ترین اندیشه های اسلامی می داند که بنیانگذار آن، پیامبر اکرم(ص) است. به همین سبب، این موضوع به طور یکسان در منابع شیعه و سنی منعکس شده است و اهل بیت(ع) نیز این عقیده را در جامعه اسلامی، تبلیغ کرده اند.
در این کتاب، ادله امامت حضرت مهدی(عج)، ویژگی های ایشان، مسأله انتظار، طول عمر، علایم ظهور، شیوه حکومت و کیفیت پیروزی ایشان، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تمام این موارد، به منابع معتبر شیعه و سنی، مستند گردیده است.
در فصل اول کتاب از آینده جهان و زمامدار آن سخن به میان آمده است. نویسنده معتقد است درباره آینده جهان، دیدگاه های تفاوتی وجود دارد؛ برخی از دریچه یأس و ناامیدی و با ملاحظه قدرت های اتمی که در اختیار سران ظلم و بیداد قرار دارد، می گویند جهان به سوی یک جنگ جهانی و فراگیر پیش می رود که در آن، تمدن کنونی از بین خواهد رفت.

[ویکی فقه] شناخت حضرت مهدی (کتاب). اثر فارسی علی رضا علی نوری و احمد حیدری، نگاهی است به اندیشه مهدویت و مباحثی درباره امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف ، ویژگی های ایشان و آینده جهان.
کتاب با مقدمه پژوهشکده تحقیقات اسلامی در اشاره به موضوعات کتاب آغاز و مطالب در شش فصل، تنظیم شده است. نویسنده اندیشه مهدویت و ظهور را یکی از اصیل ترین اندیشه های اسلامی می داند که بنیانگذار آن، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم است. به همین سبب، این موضوع به طور یکسان در منابع شیعه و سنی منعکس شده است و اهل بیت علیه السّلام نیز این عقیده را در جامعه اسلامی، تبلیغ کرده اند. در این کتاب، ادله امامت حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف ، ویژگی های ایشان، مساله انتظار، طول عمر، علائم ظهور، شیوه حکومت و کیفیت پیروزی ایشان، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تمام این موارد، به منابع معتبر شیعه و سنی، مستند گردیده است.
گزارش محتوا
در فصل اول کتاب از آینده جهان و زمامدار آن سخن به میان آمده است. نویسنده معتقد است درباره آینده جهان، دیدگاه های تفاوتی وجود دارد؛ برخی از دریچه یاس و ناامیدی و با ملاحظه قدرت های اتمی که در اختیار سران ظلم و بیداد قرار دارد، می گویند جهان به سوی یک جنگ جهانی و فراگیر پیش می رود که در آن، تمدن کنونی از بین خواهد رفت. در مقابل، اندیشه ای عمومی و فراگیر در میان همه جوامع و ملل جهان، مبنی بر ظهور یک منجی آسمانی وجود دارد، مبنی بر این که روزی یک منجی آسمانی ظهور کرده و صلح و عدالت را برای بشر به ارمغان خواهد آورد. هرچند در چند و چون این اعتقاد و آن منجی بزرگ، اختلاف است، اما به اعتقاد نویسنده، مهم این است که اصل این اندیشه و اعتقاد، بین همه اقوام، ملل و ادیان، مشترک است. وی در این فصل، به نقل قسمتی از نظریه ها و اندیشه ها در کتب هندیان، عهد عتقیق و جدید و قرآن کریم، پرداخته است.
← فصل دوم
فهرست مطالب، در ابتدا و و مآخذ مورد استفاده نویسنده، در انتهای کتاب آمده است. پاورقی ها بیشتر به ذکر منابع اختصاص یافته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس