شله زرد
/Solezard/
لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه آزاد فارسی
شُله زرد
نوعی خوردنی شیرین ایرانی، فراهم آمده از برنج اعلای ایرانی، شکر، گلاب، کره، دارچین، زعفران ساییده، و نمک. برنج خیسیدۀ به اندک زعفرانی رنگین شده را در آب و کمی نمک جوش می آورند و همین که جوشید به آن کمی زعفران می افزایند. پس از آن که سطح آب برنج کف آورد، کف آن را می گیرند و حرارت را کم می کنند و برای آن که ته نگیرد، گاه به گاه هم می زنند و به تدریج شکر می افزایند. زعفران به آب جوش حل شده را اندک اندک به شله می افزایند تا به رنگی که می خواهند درآید. پس از افزودن گلاب آتش را ملایم می کنند. شلۀ جاافتاده را با مغز بادام و پسته و دارچین می آرایند. شله زرد از غذاهایی است که به نذرانه، به ویژه در روزهای اربعین و ۲۸ صفر تهیه می شود.
نوعی خوردنی شیرین ایرانی، فراهم آمده از برنج اعلای ایرانی، شکر، گلاب، کره، دارچین، زعفران ساییده، و نمک. برنج خیسیدۀ به اندک زعفرانی رنگین شده را در آب و کمی نمک جوش می آورند و همین که جوشید به آن کمی زعفران می افزایند. پس از آن که سطح آب برنج کف آورد، کف آن را می گیرند و حرارت را کم می کنند و برای آن که ته نگیرد، گاه به گاه هم می زنند و به تدریج شکر می افزایند. زعفران به آب جوش حل شده را اندک اندک به شله می افزایند تا به رنگی که می خواهند درآید. پس از افزودن گلاب آتش را ملایم می کنند. شلۀ جاافتاده را با مغز بادام و پسته و دارچین می آرایند. شله زرد از غذاهایی است که به نذرانه، به ویژه در روزهای اربعین و ۲۸ صفر تهیه می شود.
wikijoo: شله_زرد
اصطلاحات و ضرب المثل ها
شل و وارفته
پیشنهاد کاربران
شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که به دلیل وجود زعفران، زردرنگ است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته می ریزند. شله زرد عموماً به یک طریق پخته می شود و به خصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده می شود. عموما مردم این دسر را به ژله تشبیه می کنند
... [مشاهده متن کامل]
از مواد تشکیل دهندهٔ این دسر می توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.
از آنجاکه این دسر بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع می شود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات و اسامی مذهبی می کنند.
شله زرد در سال ۲۰۲۳ در جایگاه نخست برترین پودینگ ها در وب سایت TasteAtlas ( مرجع بین المللی معرفی غذاها ) قرار گرفت.
شله زرد حاوی انواع ویتامین های A, C, D، گروه ویتامین های B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می کند؛ شله زرد خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می برد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است. شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند. شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو هم مفید هست.
... [مشاهده متن کامل]
از مواد تشکیل دهندهٔ این دسر می توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.
از آنجاکه این دسر بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع می شود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات و اسامی مذهبی می کنند.
شله زرد در سال ۲۰۲۳ در جایگاه نخست برترین پودینگ ها در وب سایت TasteAtlas ( مرجع بین المللی معرفی غذاها ) قرار گرفت.
شله زرد حاوی انواع ویتامین های A, C, D، گروه ویتامین های B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف می کند؛ شله زرد خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می برد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است. شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند. شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو هم مفید هست.