سیب زمینی بنفش یکی از مهم ترین و مغذی ترین انواع سیب زمینی با رنگ بنفش است. این نوع از سیب زمینی، برای قرن ها در فرهنگ آمریکای جنوبی، به عنوان غذای خدایان مطرح بوده است. سیب زمینی بنفش، محصول بومی کشورهای پرو و بولیوی است که در قرن شانزدهم میلادی توسط ملوانان اسپانیایی به اروپا آورده شد. [ ۱] از سال ۲۰۱۷ میلادی، این محصول به طور چشمگیر در آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی و اروپا کشت و روانه بازار می شود. این محصول به دلیل رنگ منحصر به فرد، طعم فوق العاده و فواید سلامتی آن در فرهنگ معاصر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. [ ۲]
سیب زمینی ها حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم هستند و می توانند افزودنی بسیار سالم در رژیم غذایی باشند. [ ۳] یک وعده ۱۰۰ گرمی سیب زمینی بنفش پخته شده با پوست حاوی موارد زیر است:[ ۴]
کالری: ۸۷
پروتئین: ۲ گرم
کربوهیدرات: ۲۰ گرم
فیبر: ۳٫۳ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
منگنز: ۶ درصد
مس: ۲۱ درصد
آهن: ۲ درصد
پتاسیم: ۸ درصد
ویتامین ب۶: ۱۸ درصد
ویتامین سی: ۱۴ درصد
سیب زمینی پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. علاوه بر این، یک وعده سیب زمینی ۳ گرم فیبر تأمین می کند و به طور طبیعی سدیم کمی دارد. [ ۵]
۱. کاهش قند خون: این محصول باعث کاهش قند خون و بهبودی افراد دیابتی می شود. پژوهش ها نشان می دهد سیب زمینی بنفش شاخص گلیسمی کمتری نسبت به دیگر انواع دارد. [ ۶] دیگر آنکه به دلیل غلظت بالای ترکیبات گیاهی پلی فنول، تأثیر مناسب تری برای افراد دیابتی دارد. این ترکیبات جذب نشاسته را در روده کاهش داده و سطح قند خون را به حداقل می رسانند. [ ۷] یک مطالعه نشان می دهد که تغذیه عصاره سیب زمینی بنفش منجر به تحمل بهتر گلوکز و بهبود سطح قند خون کوتاه مدت و بلندمدت می شود. [ ۸]
۲. سرشار از آنتی اکسیدان: رنگ بنفش آن نشانه ای از وجود آنتی اکسیدان بالا است که دو تا سه برابر دیگر سیب زمینی ها است. [ ۹] سیب زمینی بنفش سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام آنتوسیانین است؛ همان نوع آنتی اکسیدانی که در زغال اخته و شاه توت یافت می شود. [ ۱۰] مصرف بیشتر آنتوسیانین، باعث کاهش کلسترول، بهبود بینایی و سلامت چشم، کاهش خطر بیماری قلبی، برخی سرطان ها و دیابت می شود. [ ۱۱] علاوه بر آن، سیب زمینی بنفش حاوی آنتی اکسیدان های دیگری نیز است که شامل ویتامین سی، ترکیبات کاروتنوئیدی، سلنیوم، تیروزین و ترکیبات پلی فنلی مانند کافئیک اسید، اسکوپولین، اسید کلروژنیک و اسید فرولیک می شود. [ ۱۲] پژوهش ها نشان می دهد که مصرف یک وعده باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان خون و ادرار می شود. [ ۱۳] پژوهش دیگر نشان می دهد که مصرف هر روز ۱۵۰ گرم سیب زمینی بنفش به مدت ۶ هفته باعث بروز سطوح پایین تری از نشان گرهای التهابی و آسیب دی ان ای می شود. [ ۱۴]

این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفسیب زمینی ها حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم هستند و می توانند افزودنی بسیار سالم در رژیم غذایی باشند. [ ۳] یک وعده ۱۰۰ گرمی سیب زمینی بنفش پخته شده با پوست حاوی موارد زیر است:[ ۴]
کالری: ۸۷
پروتئین: ۲ گرم
کربوهیدرات: ۲۰ گرم
فیبر: ۳٫۳ گرم
چربی: کمتر از ۱ گرم
منگنز: ۶ درصد
مس: ۲۱ درصد
آهن: ۲ درصد
پتاسیم: ۸ درصد
ویتامین ب۶: ۱۸ درصد
ویتامین سی: ۱۴ درصد
سیب زمینی پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. علاوه بر این، یک وعده سیب زمینی ۳ گرم فیبر تأمین می کند و به طور طبیعی سدیم کمی دارد. [ ۵]
۱. کاهش قند خون: این محصول باعث کاهش قند خون و بهبودی افراد دیابتی می شود. پژوهش ها نشان می دهد سیب زمینی بنفش شاخص گلیسمی کمتری نسبت به دیگر انواع دارد. [ ۶] دیگر آنکه به دلیل غلظت بالای ترکیبات گیاهی پلی فنول، تأثیر مناسب تری برای افراد دیابتی دارد. این ترکیبات جذب نشاسته را در روده کاهش داده و سطح قند خون را به حداقل می رسانند. [ ۷] یک مطالعه نشان می دهد که تغذیه عصاره سیب زمینی بنفش منجر به تحمل بهتر گلوکز و بهبود سطح قند خون کوتاه مدت و بلندمدت می شود. [ ۸]
۲. سرشار از آنتی اکسیدان: رنگ بنفش آن نشانه ای از وجود آنتی اکسیدان بالا است که دو تا سه برابر دیگر سیب زمینی ها است. [ ۹] سیب زمینی بنفش سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام آنتوسیانین است؛ همان نوع آنتی اکسیدانی که در زغال اخته و شاه توت یافت می شود. [ ۱۰] مصرف بیشتر آنتوسیانین، باعث کاهش کلسترول، بهبود بینایی و سلامت چشم، کاهش خطر بیماری قلبی، برخی سرطان ها و دیابت می شود. [ ۱۱] علاوه بر آن، سیب زمینی بنفش حاوی آنتی اکسیدان های دیگری نیز است که شامل ویتامین سی، ترکیبات کاروتنوئیدی، سلنیوم، تیروزین و ترکیبات پلی فنلی مانند کافئیک اسید، اسکوپولین، اسید کلروژنیک و اسید فرولیک می شود. [ ۱۲] پژوهش ها نشان می دهد که مصرف یک وعده باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان خون و ادرار می شود. [ ۱۳] پژوهش دیگر نشان می دهد که مصرف هر روز ۱۵۰ گرم سیب زمینی بنفش به مدت ۶ هفته باعث بروز سطوح پایین تری از نشان گرهای التهابی و آسیب دی ان ای می شود. [ ۱۴]


wiki: سیب زمینی بنفش