لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
معرب سکنگبین و این مرکب است از س بمعنی سرکه و انگبین .
فرهنگ عمید
دانشنامه آزاد فارسی
سِکَنْجبین
(معرّب سکنگبین و مرکب از دو واژۀ «سِک» مخفف سرکه و «انگبین» به معنی شهد) هم اکنون برای تهیۀ این شربت به جای شهد، از قند یا شکر استفاده می کنند. این ماده را پس از نوشیدن برخی شراب ها، برای دفع مضرات آن ها، می خوردند. در هنگام تهیۀ این شربت، چند شاخۀ نعناع را در ظرف حاوی سرکه و انگبین جوشان می گذارند تا طعم نعنا به خود بگیرد. به همین دلیل این شربت را، که طبع گرم دارد، معمولاً به همراه کاهو، که طبعش سرد است، میل می کنند.
(معرّب سکنگبین و مرکب از دو واژۀ «سِک» مخفف سرکه و «انگبین» به معنی شهد) هم اکنون برای تهیۀ این شربت به جای شهد، از قند یا شکر استفاده می کنند. این ماده را پس از نوشیدن برخی شراب ها، برای دفع مضرات آن ها، می خوردند. در هنگام تهیۀ این شربت، چند شاخۀ نعناع را در ظرف حاوی سرکه و انگبین جوشان می گذارند تا طعم نعنا به خود بگیرد. به همین دلیل این شربت را، که طبع گرم دارد، معمولاً به همراه کاهو، که طبعش سرد است، میل می کنند.
wikijoo: سکنجبین
پیشنهاد کاربران
سکنجبین معرب سکنگبین یکی از نوشیدنی های بسیار قدیمی و سنتی از سرکه و شهد انگبین یا امروزه شکر است. ابن سینا در باب سکنجبین رساله ای تحت عنوان «منافع الشراب المسمی سکنجبین» به زبان عربی نوشته است.
سرکه طبیعی یک واحد، عسل یا شکر ۲ واحد، آب ۴ واحد، یا آنقدر که لازم باشد با توجه به غلظت مورد نظر را مخلوط کرده و می جوشانند تا قوام یک چهارم یا یک پنجم برسد. در تهیه سکنجبین از عرق نعنا یا خود نعنا را نیز استفاده می کنند تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.
... [مشاهده متن کامل]
این شربت با سس گستریک در آشپزی فرانسوی و سس آگرودولچه در آشپزی ایتالیایی شباهت هایی دارد ولی نحوهٔ تهیه و کاربرد آن به نوعی منحصر به فرهنگ غذایی ایران بزرگ است.
سرکه طبیعی یک واحد، عسل یا شکر ۲ واحد، آب ۴ واحد، یا آنقدر که لازم باشد با توجه به غلظت مورد نظر را مخلوط کرده و می جوشانند تا قوام یک چهارم یا یک پنجم برسد. در تهیه سکنجبین از عرق نعنا یا خود نعنا را نیز استفاده می کنند تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.
... [مشاهده متن کامل]
این شربت با سس گستریک در آشپزی فرانسوی و سس آگرودولچه در آشپزی ایتالیایی شباهت هایی دارد ولی نحوهٔ تهیه و کاربرد آن به نوعی منحصر به فرهنگ غذایی ایران بزرگ است.
سکنجبین دوبخش دارد ( ( سکن = سرکه ، کشر ( کش آور یعنی شکر امروزی ) ، نعناع ) ) و بخش دوم
( ( جبین = یعنی جواب دهنده در درمان ) )
( ( جبین = یعنی جواب دهنده در درمان ) )
سکنجبین یعنی شکنجه ببین = غذایی معجونی که خوردن آن حال به هم زن وشکنجه وزجر آوراست ولی خواص مهمی دارد
سکنجبین از ( ( سکن=سه تن یا سه چیزی که به هم مالند ( مخلوط نمایند ) ) ) و ( ( جبین= اینها جوابگویی ( در درمان ) دارند ) ) ترکیب یافته . بنابراین سکنجبین یعنی سه تا چیز خوراکی که با مخلوط شدن درمانگری خاص
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
دارند. واین رمز ( ( سکنجبین ) ) برای حفظ میراث درمان آیندگان بود: سرکه، نعناع، شیرینی ( ( شِکر یا عسل یا گزنگبین ( گز درختچه تیغ دارِ گَوَن که دراثر سوراخ کردن ساقه گوَن توسط حشره بالداری ایجاد می شود ) ) مواد کلیدی هستندوهرترکیبی هم نیازمند آب است
سکنجبین: تازی شده " سرکه انگبین " پارسی است که از دو آخشیگ ( عنصر ) سرکه و انگبین ( عسل ) بدست می آید .