سوپ بُرشچ ( به روسی: борщ ) یک غذای سنتی از اروپای شرقی است و زادگاه اصلی آن کشور اوکراین است. مادهٔ اصلی آن چغندر است و همین باعث قرمزرنگ بودن سوپ می شود. برای طعم بهتر، برش را معمولاً با ماست یا خامه سرو می کنند.
این غذا از روسیه و جمهوری های سابق شوروی به ایران راه یافته، در برخی از مناطق شمال ایران کاملاً شناخته شده است. اقلیت ارمنی مقیم ایران در وارد کردن این غذا به سفرهٔ ایرانی سهم عمده ای داشتند.
مواد لازم برای تهیه بُرش ( برای ۸ نفر )
۱ ) گوشت را در یک قابلمه با ۶ لیوان آب به مدت ۱ ساعت بجوشانید. بعد گوشت را درآورده، به صورت حبه ای تکه تکه کرده و دوباره نیم ساعت آب پز کنید.
۲ ) همزمان چغندرها را در یک قابلمه با ۱۰ پیمانه آب به مدت ۱ ساعت آب پز کنید. بعد چغندرها را کناری بگذارید تا سرد بشود. ( آب باقی مانده را دور نریزید )
۳ ) سیب زمینی را حبه ای خرد کرده و در آب باقی مانده از چغندرها به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
۴ ) کلم پیچ را ریز ( نواری ) کرده و بعد از ۱۰ دقیقه از سیب زمینی ها به قابلمه اضافه کنید تا با سیب زمینی بجوشد.
۵ ) هویج را رنده کرده و پیاز را ریز کنید و با هم با ۴ قاشق غذاخوری روغن تف بدهید. وقتی که پخته شد، ۵ قاشق غذاخوری رب گوجه اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر همه را با هم تف بدهید.
۶ ) چغندرهای سرد شده را به صورت خلالی خرد کرده و به قابلمهٔ حاوی سیب زمینی و هویج اضافه کنید. گوشت آب پز شده و آب گوشت را هم اضافه کنید. همین طور آبلیمو، فلفل، نمک، کنسرو لوبیا و آبش، برگ بو و در نهایت ترکیب هویج و پیاز و رب گوجه که از قبل آماده بود. قابلمهٔ حاوی همهٔ مواد اولیه را روی شعلهٔ متوسط گذاشته تا ۱۰ دقیقهٔ دیگر بپزد.
۷ ) در نهایت، موقع سرو کردن، روی سوپ ترکیب خامه و ماست و کمی شوید ریز شده بریزید. [ ۱]
در روسیه برای سرو بُرش، از خامهٔ ترش ( سْمِتانا ) استفاده می شود. به جای خامه ترش می توان از ترکیب خامه و ماست استفاده کرد. [ نیازمند منبع]
نام سوپ در فارسی «بُرش» ( Borsch ) تلفظ می شود که از زبان روسی گرفته شده است. همین تلفظ در زبان لهستانی و سایر زبان های اروپای شرقی نیز به کار می رود. این سوپ از طریق مهاجران یهودی به آمریکا برده شده و تلفظ عبری آن به صورت «بُرشت» ( Borscht ) در قاره ٔآمریکا معمول است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین غذا از روسیه و جمهوری های سابق شوروی به ایران راه یافته، در برخی از مناطق شمال ایران کاملاً شناخته شده است. اقلیت ارمنی مقیم ایران در وارد کردن این غذا به سفرهٔ ایرانی سهم عمده ای داشتند.
مواد لازم برای تهیه بُرش ( برای ۸ نفر )
۱ ) گوشت را در یک قابلمه با ۶ لیوان آب به مدت ۱ ساعت بجوشانید. بعد گوشت را درآورده، به صورت حبه ای تکه تکه کرده و دوباره نیم ساعت آب پز کنید.
۲ ) همزمان چغندرها را در یک قابلمه با ۱۰ پیمانه آب به مدت ۱ ساعت آب پز کنید. بعد چغندرها را کناری بگذارید تا سرد بشود. ( آب باقی مانده را دور نریزید )
۳ ) سیب زمینی را حبه ای خرد کرده و در آب باقی مانده از چغندرها به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
۴ ) کلم پیچ را ریز ( نواری ) کرده و بعد از ۱۰ دقیقه از سیب زمینی ها به قابلمه اضافه کنید تا با سیب زمینی بجوشد.
۵ ) هویج را رنده کرده و پیاز را ریز کنید و با هم با ۴ قاشق غذاخوری روغن تف بدهید. وقتی که پخته شد، ۵ قاشق غذاخوری رب گوجه اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر همه را با هم تف بدهید.
۶ ) چغندرهای سرد شده را به صورت خلالی خرد کرده و به قابلمهٔ حاوی سیب زمینی و هویج اضافه کنید. گوشت آب پز شده و آب گوشت را هم اضافه کنید. همین طور آبلیمو، فلفل، نمک، کنسرو لوبیا و آبش، برگ بو و در نهایت ترکیب هویج و پیاز و رب گوجه که از قبل آماده بود. قابلمهٔ حاوی همهٔ مواد اولیه را روی شعلهٔ متوسط گذاشته تا ۱۰ دقیقهٔ دیگر بپزد.
۷ ) در نهایت، موقع سرو کردن، روی سوپ ترکیب خامه و ماست و کمی شوید ریز شده بریزید. [ ۱]
در روسیه برای سرو بُرش، از خامهٔ ترش ( سْمِتانا ) استفاده می شود. به جای خامه ترش می توان از ترکیب خامه و ماست استفاده کرد. [ نیازمند منبع]
نام سوپ در فارسی «بُرش» ( Borsch ) تلفظ می شود که از زبان روسی گرفته شده است. همین تلفظ در زبان لهستانی و سایر زبان های اروپای شرقی نیز به کار می رود. این سوپ از طریق مهاجران یهودی به آمریکا برده شده و تلفظ عبری آن به صورت «بُرشت» ( Borscht ) در قاره ٔآمریکا معمول است.
wiki: سوپ برش