سوریمی

دانشنامه عمومی

سوریمی ( 擂り身 ) یک واژه ژاپنی است و به یک ماده غذائی پروتئینی که از گوشت چرخ کرده ماهی تهیه می شود گفته می شود. سوریمی در ژاپن و اکثر کشورهای جهان به عنوان یک غذای مشهور دریایی حاصل از گوشت ماهی به شمار می رود. سوریمی از ماهیان ریزتر یا از آنچه که به عنوان محصولات فرعی از صید است، تهیه و مصرف می شود. میزان تولید سالیانه آن معادل ۶۰۰ هزار تن ( سال ۱۹۹۹ ) و کشور آمریکا با تولیدی معادل ۲۰۰ هزار تن بزرگ ترین تولیدکننده آن و کشور ژاپن با مصرفی معادل ۴۰۰ هزار تن بزرگ ترین مصرف کننده جهانی این محصول در دنیا محسوب می شوند.
از آنجایی که درگذشته ماهیان صید شده اکثراً ماهیان درشت بودند و به علت کمی جمعیت انسانی و فناوری معمولی آن زمان، از انواع ماهیانی که دارای شکل و قیافه و طعم و مزه های نامناسب تری بودند و به عنوان فضولات گوشت ماهی در صیدها مطرح می شدند کمتر استفاده می شد و بیشتر به مصرف تولید آرد ماهی و مصارف دام و طیور می رسید.
ولی امروزه به علت تقاضای بیشتر بشر ناشی از رشد روزافزون جمعیت انسانی و کاهش میزان صید جهانی از ماهیان درشت تر، فکر استفاده از محصولات جانبی صید که شامل انواع ماهیان ریز و نامرغوب تر است، ایجاد شده و توانسته است تا به امروز با استفاده از فناوری های نوین شیلاتی و دستگاه های لازم این محصولات را به صورت ماهی چرخ کرده درآورده و پس از استخوان گیری و حذف مشکلات ناشی از طعم نامناسب و مشکل نامرغوبی ماهی محصولی را به نام سوریمی به بازار مصرف جهان عرضه نمایند. و به عنوان یک محصول با ارزش از لحاظ غذائی و محصولات شیلاتی در دنیا محسوب شده که در فرایند مصرف می تواند به صورت محصولات یا فراورده هایی که مشتق از سوریمی اند به نام های کاماباکو ( kamabako ) یا ( غذایی محبوب ژاپنی ها ) کتلت ماهی - فیش برگر - سوسیس ماهی، فیش فینگر و غیره تبدیل و مورد مصرف قرار گیرند.
برای تهیه سوریمی شناخت ماهیچه ها بسیار مهم است، ماهیچه ها شناخته شده در ماهیان شامل سه نوع ماهیچه بشرح ذیل می باشد: ۱. ماهیچه های صاف که در دیواره رگ ها و روده قرار داشته و کلیه اعمال غیرارادی بدن را انجام می دهند.
۲. ماهیچه های قلب که حد فاصل بین ۲ ماهیچه صاف و اسکلتی هستند.
۳. ماهیچه های اسکلتی که ساختمان ماهیچه های ماهی بوده و قسمت اصلی گوشت ماهی را تشکیل می دهد که در میان سه نوع ماهیچه بالا تنها این ماهیچه در تولید فراورده شرکت می کند و بر اساس رنگ به دو دسته ماهیچه روشن و ماهیچه تیره تقسیم می شوند که بر حسب گونه ماهی این ماهیچه ها متفاوت بوده و ماهیچه های تیره به علت داشتن مقادیر زیادی عروق، پروتئین ها شامل میوگلوبین، سیتوکروم و هموگلوبین و همچنین مقدار زیادی چربی و گلیکوژن که به رنگ تیره می باشند. نسبت میزان ماهیچه های سفید به تیره در تعیین کیفیت سوریمی مؤثر بوده و سوریمی با کیفیت بالا از ماهیچه های سفید بیشتر، و تیره کمتر تهیه می شود. پروتئین های بدن یک ماهی در فرایند تهیه سوریمی نقش اولیه تعیین کننده ای را داشته که برای آشنائی بیشتر اینکه در عضلات ماهی سه گروه اساسی پروتئین ها بشرح ذیل هستند:
عکس سوریمی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس