سه طلاقه

/setalAqe/

فرهنگ فارسی

( صفت ) زنی که شوهرش او را سه طلاق گفته باشد .

فرهنگ عمید

ویژگی زنی که شوهرش او را سه بار طلاق داده باشد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سه طلاقه‏ زنی است که توسط همسر خود سه بار طلاق داده شده است، که احکام آن در باب طلاق بیان شده است.
زنی که سه بار طلاق داده شده باشد سه طلاقه نامیده می شود.

احکام سه طلاقه
حرام شدن سه طلاقه بر شوهرش
۱. ↑ جواهر الکلام ج۳۲، ص۱۲۸.
...

[ویکی شیعه] سه طلاقه، زنی که از یک مرد سه بار طلاق گرفته باشد. به اجماع فقیهان شیعه وسنی، ازدواج مرد با زنی که سه بار طلاقش داده است، حرام است؛ مگر آنکه زن با مرد دیگری ازدواج کند و از او طلاق بگیرد یا آن مرد بمیرد. سه طلاقه از اقسام طلاق بائن است و در آن شوهر حق رجوع ندارد.
به فتوای فقیهان امامی، زمانی زن سه طلاقه می شود که شوهرش بین هر طلاق به او رجوع یا با او ازدواج کرده باشد؛ اما اهل سنت می گویند می توان زن را یکباره سه طلاقه کرد. در آیات ۲۲۹ و ۲۳۰ سوره بقره، حکم شرعی سه طلاقه بیان شده است.
طلاق برداشتن پیوند ازدواج است که همچون ازدواج با خواندن صیغه، صورت می گیرد؛ اما برخلاف ازدواج، جزء ایقاعات است؛ یعنی یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می شود. در اسلام، طلاق مشروع و جایز است؛ اما طبق روایات، منفورترین حلال نزد خداوند است.

پیشنهاد کاربران

در قرآن کریم، آیاتی وجود دارد که به مسئله طلاق پرداخته است. آیه ۲۲۹ سوره بقره به صراحت از طلاق تکرار شده ( سه طلاقه ) سخن می گوید و آن را مجاز می شمارد. همچنین آیه ۲۳۱ همین سوره نیز به حکم طلاق و رجوع اشاره دارد. در کنار این آیات، آیات دیگری نیز در قرآن در زمینه طلاق وجود دارد. طلاق یکی از راه های قانونی اتمام ازدواج دائم می باشد. یعنی طرفین برای اینکه رابطه ازدواج بین یکدیگر را از بین ببرند باید طلاق بگیرند. تا پس از طلاق حقوق و وظایفی که زوجین در قبال یکدیگر دارند از بین برود. در برخی موارد نیز ممکن است به جای طلاق با اصطلاح سه طلاقه رو به رو شوید.
...
[مشاهده متن کامل]

سه طلاقه اصطلاحی است که طبق ماده ۱۰۵۷ قانون مدنی، اگر زنی سه بار پشت سر هم و در واقع بدون ازدواج با مرد دیگری به غیر از همسرش از همسرش طلاق بگیرد، دیگر برای بار چهارم نمی تواند با او ازدواج کند. زیرا ازدواج او با همسر سابقش از نظر شرعی حرام می باشد، مگر اینکه زن با مرد دیگری ازدواج کند و آن مرد فوت کند یا آن زن را طلاق دهد که در چنین شرایطی به آن مرد محلل گفته می شود.
محلل به معنای حلال کننده است که در واقع به کسی گفته می شود که زن برای ازدواج برای بار چهارم با همسر سابق باید با مرد دیگری ازدواج نماید و آن مرد فوت کند یا زن را طلاق بدهد. سه طلاقه کردن زن به طلاقی اطلاق می شود که طی یک مجلس یا در سه مرحله متوالی صورت می گیرد. این عمل در برخی مذاهب اسلامی، به ویژه تفکر سنتی فقه شیعه، مورد پذیرش است. در این روش، مرد می تواند در یک مجلس یا طی سه نوبت متوالی، همسرش را طلاق دهد و همچنین می تواند در بازه های زمانی مشخصی، رجوع کند. طلاق یعنی پایان دادن شرعی و قانونی به ازدواج و جدا شدن زوجین می باشد. طلاق معمولا وقتی اتفاق می افتد که میان زوجین اختلاف و ناسازگاری و تنش وجود داشته باشد. طلاق با بطلان ازدواج فرق می کند، بطلان ازواج به معنای این است که ازدواج که صورت گرفته از ابتدا بی اعتبار و باطل بوده است. طلاق در اسلام به اختیار شوهر انجام می شود، ولی در مواردی زن می تواند حق طلاق را به دست بیاورد. در طلاق زوجین می توانند مجدداً با یکدیگر ازدواج کنند.
در همین جا می توان فرق این دو را فهمید. در طلاق زوجین تنها یک بار از یکدیگر جدا می شوند. اما در سه طلاقه زوجین سه بار با یکدیگر ازدواج کرده و طلاق می گیرند. برای بار چهارم ازدواج آنها حرام مس شود، مگر اینکه زن با مرد دیگری به عنوان محلل ازدواج نماید.

بپرس