سن پیامبر صلی الله علیه و اله و خدیجه در هنگام ازدواج

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] سن پیامبر صلی الله علیه و آله و خدیجه در هنگام ازدواج. کلید واژه: خدیجه، سن پیامبر صلی الله علیه و آله در هنگام ازدواج، سن خدیجه در هنگام ازدواج، ولادت حضرت فاطمه
درباره سن رسول خدا صلی الله علیه و آله در هنگام ازدواج عموما گفته اند: آن حضرت در آن هنگام بیست و پنج سال از عمر شریفش گذشته بود. ولی درباره سن خدیجه علیهاالسلام اختلافی در روایات دیده می شود که مشهور در آن ها نیز آن است که خدیجه در آن هنگام چهل سال داشت.
و در برابر این قول مشهور اقوال دیگری نیز هست مانند قول 25 سال و 28 سال و 30 سال و 35 و 45 سال... و از برخی نقل شده که قول نخست را ترجیح داده اند ولی دلیلی برای آن ذکر نکرده است. و شاید توجیه دیگری را که برخی از نویسندگان کرده اند بتواند دلیل و یا تاییدی بر این قول و یا قول های دوم و سوم نیز باشد که گفته اند: با توجه به فرزندانی که خدیجه به دنیا آورده می توان احتمال داد که سن خدیجه کمتر از چهل سال بوده و تاریخ نگاران عرب رقم «چهل » را به دلیل آن که رقم کاملی است انتخاب کرده اند.
نگارنده گوید: تایید دیگر این گفتار نیز حمل حضرت فاطمه سلام الله علیها و ولادت آن بانوی محترمه در سال پنجم بعثت می باشد که انشاءالله در جای خود به طور تفصیل روی آن بحث خواهد شد و اکنون به طور اجمال بیان گردید.
که چون طبق روایات معتبر محدثین شیعه رضوان الله علیهم، فاطمه علیها السلام مولود اسلام بوده و در سال پنجم بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله به دنیا آمده موجب ایراد برخی از برادران اهل سنت که ولادت آن بانوی عالمیان را پنج سال قبل از بعثت دانسته اند قرار گرفته، و موجب استبعاد آنان شده چون روی روایات شیعه و قول مشهور درباره سن حضرت خدیجه در وقت ازدواج با رسول خدا صلی الله علیه و آله لازم آید که خدیجه در سن 60 سالگی به فاطمه علیهاالسلام حامله شده باشد.
و این مطلب روی جریان طبیعی و عادی بعید است، که البته این استبعاد پاسخ های دیگری هم دارد و یکی از آن ها همین است که شنیدید و بقیه را هم انشاءالله تعالی در جای خود ذکر خواهیم کرد... و به هر صورت مشهور همان است که خدیجه در آن هنگام چهل ساله بوده ولی قول به این که بیست و هشت ساله بوده نیز خالی از قوت نیست چنانچه در چند حدیث آمده است، والله اعلم.
برخی عقیده دارند خدیجه سلام الله علیها در هنگام ازدواج با رسول خدا صلی الله علیه و آله باکره بوده و قبلا شوهری نکرده بود، و در این باره به حدیثی که ابن شهر آشوب در مناقب روایت کرده تمسک جسته اند که می گوید: روی احمد البلاذری و ابوالقاسم الکوفی فی کتابیهما والمرتضی فی الشافی، و ابوجعفر فی التلخیص: ان النبی صلی الله علیه و آله تزوج بها و کانت عذراء... یؤکد ذلک ما ذکر فی کتابی الانوار والبدع: ان رقیه و زینب کانتا ابنتی هاله اخت خدیجه .

پیشنهاد کاربران

بپرس