سلامت قلب متقین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سلامت قلب متقین (قرآن). یکی از صفات متقین این است که دارای قلب سلیم می باشند که قلب سلیم هم قلبی است که خالی از حب دنیا باشد.
متقین، دارای قلب سلیم می باشند که خداوند در قرآن هم می فرماید:الا من اتی الله بقلب سلیم• وازلفت الجنة للمتقین. مگر کسی که با قلب سلیم به پیشگاه خدا آید!» •(در آن روز،) بهشت برای پرهیزکاران نزدیک می شود، .سپس به عنوان استثناء بر این سخن می افزاید: مگر کسی که به حضور خدا بیاید در حالی که قلب سلیم سالم از هر گونه شرک و کفر و آلودگی به گناه) داشته باشد (الا من اتی الله بقلب سلیم).و به این ترتیب تنها سرمایه نجاتبخش در قیامت، قلب سلیم است، چه تعبیر جامع و جالبی؟ تعبیری که هم ایمان خالص و نیت پاک در آن وجود دارد، و هم هر گونه عمل صالح، چرا که چنین قلب پاکی، ثمره ای جز عمل پاک نخواهد داشت، و به تعبیر دیگر همانگونه که قلب و روح انسان در اعمال انسان مؤ ثر است اعمال او نیز بازتاب وسیعی در قلب و جان دارد و آن را به رنگ خود - خواه رحمانی یا شیطانی - در می آورند.
بررسی معنای قلب سلیم
در چند حدیث پر معنی قلب سلیم به خوبی معرفی شده :۱. در حدیثی از امام صادق علیه السلام در ذیل آیه مورد بحث می خوانیم و کل قلب فیه شرک او شک فهو ساقط: هر قلبی که در آن شرک و شکی است آن قلب سقوط می کند و بی ارزش است.۲. از سوئی دیگر می دانیم علائق شدید مادی، و دنیا پرستی انسان را به هر انحراف و گناه می کشاند، چرا که حب الدنیا رأ س کل خطیئة: عشق به دنیا سرچشمه هر گناهی است و لذا قلب سلیم، قلبی است که خالی از حب دنیا باشد، همانگونه که امام صادق (علیه السلام ) در حدیث دیگری در ذیل همین آیه فرمود: هو القلب الذی سلم من حب الدنیا: این قلبی است که از عشق دنیا سالم باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس