سفرنامه اولیویه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «سفرنامه اولیویه»، اثر اولیویه است که توسط آقای محمد طاهر میرزا به فارسی ترجمه شده است. سفرنامه مسیو اولیویه یکی از ارزش مندترین متون تاریخ ایران در مقطع حساس انتقال سلطنت آغا محمد خان قاجار به فتحعلی شاه است. اصل آن به زبان فرانسه و در 6 جلد است.
سفرنامه اولیویه در یک مقدمه و ده فصل بدین شرح: حرکت به سوی ایران، از کرمانشاهان تا کاروان سرای شهر نو، از همدان تا تهران، در باره طبابت ایران، در وصف آغا محمد خان، در وصف کاشان، قم و اصفهان، رسم امکنه ایران، دریای خزر، شیوه زندگانی مردم، اوضاع اقتصادی و تشکیلات لشکری، تنظیم شده است.
اولیویه از میان متقدمان، نوشته های گلمن، پارسن، پالاس، و دوبوشان را با دقت مطالعه کرده و با آگاهی های کافی مبادرت به سفر به ایران کرده بود.
خود وی در چندین مورد در کتابش یادآور می شود که یافته های او را به طور مثال،گملن هم در چندین سال پیش برداشت کرده بود و گذشت زمان تغییرات عمده ای در روند اجتماعی مردم ایران به وجود نیاورده و این روند بسیار بطیء بوده است.
جلد سوم همین اثر مربوط به ایران است که به وسیله محمد طاهر میرزا، پسر اسکندر میرزای ولی عهد به فارسی ترجمه شده است. اهمیت این سفرنامه به حدی است که بلا فاصله پس از بازگشت اولیویه از ایران و سفر وی به نواحی شرقی(عثمانی و مصر) به زبان آلمانی هم ترجمه شده و در اتریش به چاپ رسیده است.

[ویکی فقه] سفرنامه اولیویه (کتاب). «سفرنامه اولیویه»، اثر اولیویه است که توسط آقای محمد طاهر میرزا به فارسی ترجمه شده است. سفرنامه مسیو اولیویه یکی از ارزش مندترین متون تاریخ ایران در مقطع حساس انتقال سلطنت آغا محمد خان قاجار به فتحعلی شاه است. اصل آن به زبان فرانسه و در ۶ جلد است.
سفرنامه اولیویه در یک مقدمه و ده فصل بدین شرح: حرکت به سوی ایران، از کرمانشاهان تا کاروان سرای شهر نو، از همدان تا تهران ، در باره طبابت ایران، در وصف آغا محمد خان، در وصف کاشان ، قم و اصفهان ، رسم امکنه ایران، دریای خزر ، شیوه زندگانی مردم، اوضاع اقتصادی و تشکیلات لشکری، تنظیم شده است.
گزارش محتوا
اولیویه از میان متقدمان، نوشته های گلمن، پارسن، پالاس، و دوبوشان را با دقت مطالعه کرده و با آگاهی های کافی مبادرت به سفر به ایران کرده بود.خود وی در چندین مورد در کتابش یادآور می شود که یافته های او را به طور مثال، گملن هم در چندین سال پیش برداشت کرده بود و گذشت زمان تغییرات عمده ای در روند اجتماعی مردم ایران به وجود نیاورده و این روند بسیار بطی ء بوده است.
← اهمیت سفرنامه
فهرست مطالب کتاب در ابتدای آن و فهرست نام کسان و جای ها در انتهای کتاب درج شده است. هم چنین در پایان کتاب کتاب شناسی مصحح به زبان فارسی و لاتین ذکر شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس