سعدالسعود

لغت نامه دهخدا

سعدالسعود. [ س َ دُس ْ س ُ ]( اِخ ) ستاره مشتری. ( آنندراج ) ( غیاث ) :
صیدی چنین که گفتم واقبال صیدگه را
شعری زننده قرعه سعدالسعود فالش.
خاقانی.
دراجه حصارش ذات البروج اعظم
دیباچه دیارش سعدالسعود ازهر.
خاقانی.

سعدالسعود. [ س َ دُس ْ س ُ ] ( اِخ ) نام منزل بیست و چهارم است از منازل قمر. ( آنندراج ) ( غیاث ) :
بر سپهر لاجوردی صورت سعدالسعود
چون یکی چاه عقیقین در یکی نیلی ذقن.
منوچهری.
این پرده گرنه چرخ رفیع است پس چرا
سعدالسعود را شرف اندر قران اوست.
خاقانی.

فرهنگ فارسی

نام منزل بیست و چهارم است از منازل قمر .

فرهنگ معین

(سَ دُ سُّ ) [ ع . ] ۱ - (اِ. ) سیارة مشتری . ۲ - منزل بیست و چهارم از منازل .

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] نوشته سید علی بن طاووس حلی، متوفی 664 هجری.
کیفیت جمع آوری قرآن و تفسیر برخی از آیات و مشکلات قرآن به نقل از تفاسیر مختلف و جرح و تعدیل اقوال بزرگان پیرامون آیات قرآن کریم.
سید ابن طاووس در مقدمه کتاب شریف «سعد السعود» می فرماید: «من این کتاب را برای پسرانم وقف نمودم و در آن، فهرست اسامی تمام کتاب های کتابخانه ام را آوردم و پس از ذکر نام هر کتاب، قسمتی از بهترین مطالب آن کتاب را ضمیمه نمودم».
سید فواید فراوانی برای این کار خود ذکر کرده، از جمله این که: اگر آن کتاب ها به مرور زمان نابود شوند قسمت هایی از آن کتب و نام و یاد آن ها باقی می ماند. همچنین، چون همگان قدرت تهیه همه آن کتب را ندارند، به واسطه مطالعه این کتاب، اجمالا مهمترین مطالب آن کتاب ها را بدست خواهند آورد و هرگاه مطلبی برای کسی جالب بود به واسطه نقل آدرس دقیق مطلب در کتاب مرجع، به راحتی می تواند به آن کتاب مراجعه نماید.
سید ابن طاووس این کتاب را بعد از کتاب «الإبانة فی معرفة أسماء کتب الخزانة» تألیف نموده. الابانه فقط حاوی اسماء کتب بوده و راهی برای دسترسی به مطالب کتاب نداشته است.
مؤلف تصمیم داشته تمام کتاب های خود را این چنین فهرست نماید و قسمت هایی از آن ها را نقل کند؛ به همین جهت «سعد السعود» را جلد اول قرار داده و در آن کتب آسمانی و علوم قرآنی را آورده؛ اما جلدهای بعد بدست ما نرسیده و شاید مؤلف جلدهای بعد را ننوشته باشد.
این کتاب دارای دو باب است و در هر باب فصل های متعدد وجود دارد. در هر فصل، مطلبی را از یکی از کتب کتابخانه خویش با ذکر خصوصیات نسخه و جلد و صفحه مورد نظر آورده است.

[ویکی نور] سعد السعود للنفوس منضود نوشته سید علی بن طاووس حلی، متوفای 664 هجری.
کتاب در موضوع کیفیت جمع آوری قرآن و تفسیر برخی از آیات و مشکلات قرآن به نقل از تفاسیر مختلف و جرح و تعدیل اقوال بزرگان پیرامون آیات قرآن کریم می باشد.
سید ابن طاووس در مقدمه کتاب شریف «سعد السعود» می فرماید:
«من این کتاب را برای پسرانم وقف نمودم و در آن، فهرست اسامی تمام کتاب های کتابخانه ام را آوردم و پس از ذکر نام هر کتاب، قسمتی از بهترین مطالب آن کتاب را ضمیمه نمودم.»
سید فواید فراوانی برای این کار خود ذکر کرده، از جمله اینکه: اگر آن کتاب ها به مرور زمان نابود شوند قسمتهایی از آن کتب و نام و یاد آنها باقی می ماند.

[ویکی شیعه] سعد السعود (کتاب). سَعْدُ السُّعود کتابی به زبان عربی در علوم قرآنی نوشته سید علی بن طاووس حلی، (متوفای ۶۶۴ق). کتاب در موضوع چگونگی جمع آوری قرآن و تفسیر برخی از آیات و مشکلات قرآن به نقل از تفاسیر مختلف و جرح و تعدیل اقوال بزرگان پیرامون آیات قرآن کریم است. این اثر در اصل، فهرست کتاب های کتابخانه سید بن طاووس است که تنها بخش قرآن و تفاسیر آن در دست بوده و باقی آن از بین رفته است.
سید رضی الدین، علی بن موسی بن جعفر بن طاووس مشهور به سید بن طاووس، از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) و امام سجاد(ع) از بزرگترین عالمان شیعه و نویسنده کتاب هایی همچون المهمات و التتمات، کشف المحجة لثمرة المهجة، مصباح الزائر و جناح المسافر، الملهوف علی قتلی الطفوف، لهوف و مهج الدعوات و منهج العبادات. وی استاد بزرگانی همچون علامه حلی و پدر او (شیخ یوسف سدیدالدین) است. او به سبب سجایای اخلاقی بسیار، تقوا و مراقبه فراوان، حالات عرفانی و کراماتش به جمال العارفین معروف و مشهور است.
سید بن طاووس این کتاب را بعد از کتاب «الإبانة فی معرفة أسماء کتب الخزانة» تألیف نموده که فقط حاوی اسماء کتب بوده و راهی برای دسترسی به مطالب کتاب نداشته است. مؤلف، تصمیم داشته تمام کتابهای خود را اینچنین فهرست نماید و قسمتهایی از آنها را نقل کند؛ به همین جهت «سعد السعود» را جلد اول قرار داده و در آن کتب آسمانی و علوم قرآنی را آورده؛ اما جلدهای بعد به دست ما نرسیده و شاید مؤلف جلدهای بعد را ننوشته باشد.

دانشنامه عمومی

سعدالسُعود یا بُنزه یا بتا دلو یک ستاره است که در صورت فلکی دلو قرار دارد.
نام این ستاره در فارسی میانه، بنزه است.
در لغتنامه دهخدا درباب یکی از ستاره های صورت فلکی دلو به اسن سعد بُلَع چنین آمده است  : سعد بلع: دو ستاره است بر دست چپ آبریز ( صورت فلکی دلو ) و میانشان سومین است گویند این آن است که سعد او را فرو برد. ( التفهیم ص 112 ) . منزل بیست و سوم از منازل قمر و از آخر سعد ذابح است تا بیست و پنج درجه و چهل و دو دقیقه و پنجاه و یک ثانیه و نزد اهل احکام منزلی است ممتزج از سعادت و نحوست . یکی از منازل قمر است و آن از جمله سعود ده گانه است . ( یادداشت مؤلف ) .
عکس سعدالسعود
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سَعدُالسُّعود
(نام کامل: سعدالسعود للنفوس المنضود) تألیف سیّد بن طاووس، کتابی به عربی، فهرستی است از کتاب های کتابخانۀ ابن طاووس که اطلاعات کتاب شناختی و خلاصۀ مطالب مهم هریک از کتاب ها را دربردارد. دو بخش دارد: ۱. معرفی نُسخی از قرآن کریم و سایر کتب آسمانی؛ ۲. تألیفات و تفسیرهای قرآنی. (نجف، ۱۳۶۹ ق)

پیشنهاد کاربران

بپرس