سرکه بالزامیک

دانشنامه عمومی

سرکه بالسامیک ( بالزامیکو ) یک چاشنی با منشأ ایتالیایی است. این نوع سرکه معطر و دارای طعم شیرین می باشد. [ ۱]
به محض برداشت انگور، میوه به آرامی پرس می شود و آب به دست آمده در معرض حرارت قرار می گیرد ( میزان آن معمولاً ۸۰ درجه سانتی گراد و زمان آن ۳۶ تا ۴۰ ساعت است ) . فرایند گرمایی برای کاهش حجم و از بین بردن باکتری ها اعمال می شود. در انتهای فرایند حرارتی، میزان شکر ۲۸ تا ۳۳ درصد بوده و زمانی به این میزان دست پیدا می کنیم که از ۱۰۰ لیتر آبانگور اولیه ۶۰ لیتر باقی مانده باشد ( از هر ۲۰۰ کیلوگرم انگور ۱۰۰ لیتر آب انگور استخراج می شود ) .
در مرحلهٔ دوم عصاره همراه بچه سرکه به تانکرهای بزرگی منتقل می شوند ( مخمرها یا به صورت آماده اضافه می گردند یا اینکه با گذشت زمان درون تانکرها بدون دخالت تولیدکننده رشد و تکثیر می یابند ) . درون تانکر، قند تخمیر و به الکل تبدیل و الکل نیز توسط باکتری ها اکسید می شود. مرحله بعدی در تولید سرکه بالزامیک مرحله رسیدن است که حداقل ۳ سال طول می کشد ( ممکن است این فرایند تا ۱۲ سال یا بیشتر نیز به طول بینجامد ) . در مرحله رسیدن از چندین بشکه چوبی با اندازه ها و جنس های متفاوت استفاده می شود؛ حداقل ۳ بشکه برای تولید این محصول نیاز است، اما تعداد آنها را می توان به ۵ یا ۷ عدد افزایش داد. هر کدام از بشکه ها از چوب خاصی ساخته می شود ( مانند چوب درخت فندق، گیلاس، بلوط، توت، سرو کوهی و… ) ؛ هر کدام از چوب ها وظیفه خاصی را در مرحله رسیدن بر عهده دارند. فندق مسئول تولید رنگ است، گیلاس طعم شیرین را به محصول منتقل می کند و توت ایجادکننده عطر است. پس از ساختن بشکه ها به آنها مقداری سرکه بالزامیک از پیش آماده شده افزوده و یک سال آنها را به حالت سکون نگهداری کرده تا میکروارگانیسمهای مسئول تولید سرکه جذب چوب ها شوند.
بشکه ها با توجه به اندازه آنها از بزرگ به کوچک کنار هم چیده می شوند؛ حجم آن ها بین ۱۰ تا ۷۵ لیتر بوده و جنس آنها در ترتیب قرارگیری و اندازه آنها تأثیری ندارد. محصول به دست آمده از مرحله اول به بشکه شماره یک منتقل شده و یک سال یا بیشتر به حال سکون رها می شود. پس از رسیدن به عطر و طعم مطلوب، عصاره به بشکه دوم منتقل می گردد و مانند حالت قبل تا رسیدن به عطر و طعم دلخواه در بشکه باقی می ماند، پس از آن، عصاره به بشکه سوم منتقل شده و این چرخه تا رسیدن به کوچک ترین بشکه ادامه می یابد؛ و سرانجام پس از این که محصول تمام خصوصیات استاندارد خود را پیدا کرد، محتویات بشکه آخر برای قضاوت در اختیار یک هیئت پنج نفره قرار گرفته و در صورت تأیید بسته بندی و به بازار عرضه می شود.
عکس سرکه بالزامیکعکس سرکه بالزامیکعکس سرکه بالزامیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

سرکه بالزامیک از احیا آب یک رقم خاص از انگور شیرین که جوشیده و پخته شده بدست می آید و فرآیند تهیه اش با بقیه انواع سرکه کمی متفاوت است.
بالزام در لغت از جمله به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع اسید مانند اسید بنزوییک هستند. سرکه بالزامیک بر سه نوع است: نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می شود، نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می شود و نوع سوم که ترکیبی است از این دو. اما فواید ویژه ای برای این نوع از چاشنی بر شمرده اند این هاست:
...
[مشاهده متن کامل]


1 - سرکه بالزامیک دارای گروهی از آنتی اکسیدان ها است که ترکیبات پلی فنولی نامیده می شوند. پلی فنول ها رادیکال های آزاد تولید شده در بدن را خنثی می کنند و در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی بهبود می یابد. از این رو سرکه بالزامیک می تواند خواص ضدمیکروبی و ضدعفونی کنندگی داشته باشد. در گذشته از این سرکه برای درمان عفونت های ویروسی و باکتریایی و ضدعفونی کردن زخم ها استفاده می شده است.
2 - سرکه بالزامیک از انگوری تهیه می شود که حاوی گروهی از فلاونوییدها است. این گروه از فلاونوییدها به علت داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی می توانند عملکرد ضد پیری سلول های بدن، ضدسرطان و ضدبیماری های قلبی عروقی داشته باشند.
3 - اگر به جای چاشنی های چرب که رسم شده به سالاد زنند از این نوع سرکه استفاده شود، طبیعتا دریافت چربی در رژیم غذایی کاهش می یابد و در بلند مدت می تواند به کاهش وزن و بهبود سطح چربی های خون منجر شود.

4 - سرکه بالزامیک در محیط معده، حالت اسیدی ایجاد می کند. به طور معمول در افراد جوان و سالم، محیط معده به اندازه کافی اسیدی است اما در افرادی که به هر علت ترشح اسید معده آنها کاهش یافته است مانند افراد سالمند یا کسانی که قسمتی از معده آنها با عمل جراحی برداشته شده است، استفاده از این سرکه به اسیدی تر شدن محیط معده کمک می کند و در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود می یابد.

5 - برخی بر این باورند که استفاده از این نوع سرکه باعث بهبود حساسیت به انسولین می شود و در نتیجه می تواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
6 - از این نوع سرکه می توان به میزان چند قاشق مرباخوری در سالاد استفاده کرد.
مخلوط سرکه بالزامیک و روغن زیتون چاشنی نیروبخش و سالمی برای مصرف سالادها معرفی می شود.
7 - استفاده از این نوع سرکه یا سایر انواع سرکه ها در افرادی که مبتلا به ریفلاکس یا برگشت اسیدمعده از معده به طرف مری هستند و دچار سوزش سردل و ترش کردن می شوند، مناسب نیست.
همچنین در افرادی که به انواعی از انگور حساسیت دارند، استفاده از این نوع سرکه باید با احتیاط صورت گیرد.

بپرس