ستاره بیت لحم

دانشنامه عمومی

ستاره بیت لحم که سه مجوس را به محل تولد مسیح راهنمایی کرد یکی از نمادهای مشخص عید میلاد مسیح است.
ستاره شناسان، متکلمان، معتقدان، و شک اندیشان به مدت دوهزار سال در خصوص ماجرای این ستاره که تصور می شود آغاز عصر مسیحیت را اعلام کرده، اندیشیده اند. در دسامبر سال ۱۶۰۳ کنجکاوی کپلر نسبت به مقارنه سیاره ای مشتری با زحل برانگیخته شد. او با همان شکیبایی و دقت مشخص خود شروع به محاسبه مواضع این سیارات در زمان تولد مسیح کرد. محاسبات او نشان داد که مقارنهٔ سیارهای سه بار در سال ۷ پیش از میلاد در ۲۷ می، ۵ اکتبر و یک دسامبر رخ داده است. منتقدین این نظریه می گویند که یک نقص بزرگ در آن وجود دارد: کتاب مقدس به طور مشخص به یک ستاره اشاره دارد و نه یک سیاره یا یک زوج سیاره. اکنون نظریه های دیگری نیز با نظریه کپلر در رقابت اند: یک ابر نواختر، یک ستارهٔ در حال انفجار، یا یک ستاره دنباله دار را به عنوان دلایل احتمالی رویت ستاره بیت اللحم مطرح کرده اند. نظریهٔ دیگری هم هست که می گوید چیزی که رویت شده واقعاً یک ستارهٔ جدید ( نوری مقدس ) بوده که آن سه مُغ را به محل تولد عیسی هدایت کرده است.
برخی از مفسران با شناسایی ستاره بیت لحم با برخی از پدیده های نجومی شناخته شده تلاش کرده اند تاریخ تولد را تعیین کنند. به عنوان مثال، ستاره شناس مایکل ملنار ۱۷ آوریل ۶ پیش از میلاد را به عنوان تاریخ احتمالی میلاد پیشنهاد کرد، زیرا این تاریخ مطابق با ظهور کنار روزی و اختفای قمری مشتری ( سیاره ) است، در حالی که بطور لحظه ای در صورت فلکی برج حمل ثابت بود. به گفته مولنار ، از نظر ستاره شناسان آگاه این زمان، این ترکیب بسیار غیر معمول از وقایع می تواند نشان دهد که شخصیتی سلطنتی در یهودیه متولد می شود.
عکس ستاره بیت لحم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ستاره بیت لحم (اخترشناسی). ستارۀ بِیت لَحم (اخترشناسی)
ستاره ای که به روایت انجیل متی، نشانۀ ولادت حضرت عیسی بود و مجوسان شرق (پارس) را برای دیدار زادۀ بیت لحم به این شهر هدایت کرد. عده ای از منجمان احتمال داده اند که این ستاره، دنباله داری درخشان، نواختر و یا تقارن دو سیارۀ نورانی بوده باشد.

ستاره بیت لحم (گیاهان). ستارۀ بِیْت لَحم (گیاهان)(chincherinchee)
گیاهانی پیازدار، از جنس Ornithogalum، تیرۀ سوسنیان (Liliaceae). برخی از گونه های این جنس سمی اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس