مخمر ساکارومایسس سرویزیه ( به انگلیسی: Saccharomyces cerevisiae ) مهم ترین مخمر صنعتی برای تولید محصولات بیوشیمیایی، پروتئین های نوترکیب و پروتئین تک یاخته است. سردهٔ ساکارومایسس شامل دو گونهٔ مشهور ساکارومایسس سرویزیه و ساکارومایسس بولاردی "Saccharomyces boulardii" است. ساکارومایسس سرویزیه که به مخمر نان نیز معروف است، در تخمیر الکلی خمیر نان و آبجو و دیگر منابع کربوهیدراتی نقش دارد. طی این فرایند مخمر با تغذیه از قند، الکل و کربن دی اکسید تولید می کند. "ساکارومایسس بولاردی" به عنوان یک مکمل پروبیوتیک در پزشکی کاربرد دارد. ساکارومایسس سرویزیه مهم ترین مخمر برای تولید نان، آبجو، شراب و … است؛ که فرایند تبدیل قند به الکل و کربن دی اکسید در فرایند تهیهٔ شراب از انگور توسط این مخمر انجام می شود. با رسیدن الکل به میزان حدود پانزده درصد مخمرها به علت وجود الکل می میرند و عمل تخمیر متوقف می شود. برای همین درصد الکل شراب از ۱۵٪ بالاتر نمی رود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف
wiki: ساکارومایسس سرویزیه