سالاد پیاز ( به ترکی استانبولی: piyaz ، فارسی: پیاز، کردی: پیاز، پیاز[ ۱] به معنای پیاز یا سالاد ) نوعی غذای ترکی، غذاهای ترکی و سالاد یا مزه ایرانی است که از هر نوع لوبیا خشک با پیاز، جعفری و سماق درست می شود. نام piyaz برگرفته از واژه ایرانی قدیم «پیاز» به معنای پیاز است، [ ۲] که بعداً این نام برای سالاد یا مزه هایی که با پیاز درست می شد، اقتباس شد. در استان آنتالیا ترکیه متفاوت از مناطق دیگر با مواد دیگری مانند ارده ( دانه کنجد له شده ) تهیه می شود. پیاز در آنتالیا سالاد نیست بلکه غذای اصلی است. در استان های جنوبی مانند آدانا، کلمه پیاز برای اشاره به سالاد پیاز و سماق استفاده می شود. در دوره عثمانی پیاز از کنگر، نخود، نخود، باقلا و سیب زمینی نیز تهیه می شد که در ربع آخر قرن نوزدهم به ترکیه راه یافت.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: سالاد پیاز