زیگموند فروید

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زیگموند شلومو فروید (Sigmund Schlomo Freud, ۱۸۵۶-۱۹۳۹) روان شناس و عصب شناس اتریشی است که به پدر علم روان کاوی مشهور است.
زیگموند فروید، ۶ می ۱۸۵۶ در خانواده ای یهودی در فرایبورگ از مادری ۲۰ ساله و پدری ۴۰ ساله که تاجر پشم بود متولد شد. در ۴ سالگی با خانواده اش به وین رفت. او ۸۳ سال زندگی کرد که ۷۸ سال از آن بجز مسافرت های مکررش در وین گذشت.هنگام تحصیل، فروید از لحاظ مذهب و نژاد خود موجب سرزنش و تحقیر هم ردیف هایش قرار گرفت و این ها موجب کناره گیری و انزوای او شد. در ۱۷ سالگی در دانشگاه پزشکی وین نام نویسی کرد و در ۱۸۸۱ در سن بیست وپنج سالگی دکترای خود را دریافت نمود.
جونز، وتیل، فروید و اصول روان کاوی، هاشم رضی، انتشارات کاوه، ۱۳۳۹.
فروید در آزمایشگاه بروک با دکتر ژوزف بروئر آشنا شد (۱۸۸۰) که معالجه دختر ۲۱ ساله فروید را او آغاز کرده بود، او ضمن این کار حقایق فراوانی درباره تجارب کودک و نشانه های عصبی کشف کرد. همکاری با بروئر به انتشار اثر مشترکشان یعنی مطالعه در زمینه هیستری (۱۸۹۵) منتهی شد که اولین کتاب فروید در زمینه روان کاوی است. همین سال، سال تولد روان کاوی نیز تلقی می شود.در این هنگام که فروید، علاقه عمیقی به روان نژندی پیدا کرده بود تصمیم گرفت برای مطالعه نزد "جی ام شارکو" که در انجام خواب مصنوعی شهرت یافته بود به فرانسه برود. بعد از ۵ ماه اقامت در پاریس به وین بازگشت تا طبابت را از سر بگیرد. همان سال با "مارتابنیز" آشنا شد و با او ازدواج کرد (۱۸۸۶) که حاصل آن شش فرزند بود.
تأسیس انجمن بین المللی روان کاوی
در سال ۱۹۰۸ انجمن بین المللی روان کاوی به ریاست فروید تاسیس شد. این انجمن کنگره هایی را ترتیب می داد که مسائل مهم روان کاوی در آن جا مورد بحث قرار می گرفت. یک سال بعد، فروید به دعوت استانلی هال (Stanley Hall) روان شناس نامی آمریکا به اتازونی سفر کرد. سخنرانی های فروید در آن جا موفقیت شایانی برایش فراهم آورد که نتیجه آن بسط و توسعه روان کاوی در آمریکا بود.
میزیاک، هنریک، تاریخچه و مکاتب روان شناسی، احمد صوانی، آستان قدس رضوی، ۱۳۷۶.
...

پیشنهاد کاربران

زیگموند فروید ( به آلمانی: Sigmund Freud, تلفظ آلمانی: نام در زمان تولد: زیگیسموند شلومو فروید، ۶ مهٔ ۱۸۵۶ – ۲۳ سپتامبر ۱۹۳۹ ) عصب شناس برجسته اتریشی و بنیانگذار دانش روانکاوی، به عنوان یک روش درمانی در روان شناسی بود. فروید از تاثیرگذارترین شخصیت های اوایل قرن بیستم بود.
...
[مشاهده متن کامل]

فروید در سال ۱۸۸۱ از دانشگاه وین، پذیرش گرفت و سپس، در زمینه های اختلالات مغزی و گفتاردرمانی و شناخت بیماری نادرِ آروشا کالبدشناسی اعصاب میکروسکوپی، در بیمارستان عمومی وین، آغاز به پژوهش کرد. او به عنوان استاد دانشگاه در رشته نوروپاتولوژی، در سال ۱۸۸۵ منصوب شده و در سال ۱۹۰۲ به عنوان پروفسور، شناخته شد. در ایجاد روانکاوی و روش های بالینی برای روبرو شدن با دانش آسیب شناسی روانی از راه گفتگو میان بیمار و روانکاو، فروید فنونی را مانند به کارگیری تداعی آزاد ( به روشی گفته می شود که در آن بیمار هر آنچه را به ذهنش خطور می کند، بیان می نماید ) و همچنین کشف انتقال ( انتقال به معنای آن است که مراجع با درمان گر خود مانند یکی از افراد مهم دوران کودکی اش برخورد می کند به عبارت دیگر احساسات و هیجان هایی را که نسبت به ابژهٔ مهمی مانند پدر و مادر داشته به درمان گر خود منتقل می کند ) . همچنین روش روان شناسی تحلیلی یا پویا راارائه کرد. بازتعریف فروید از تمایلات جنسی که شامل اشکال نوزادی هم می شد به او اجازه داد که عقده ادیپ ( احساسات جنسی بچه نسبت به والدین جنس مخالف خود ) را به عنوان اصل مرکزی نظریه روانکاوی درآورد. تجزیه و تحلیل او از خود و رویاهای بیمارانش به عنوان یک آرزوی تحقق یافته او را به یک مدل برای تجزیه و تحلیل نشانه های بالینی و سازوکار سرکوب رسانید و همچنین برای گسترش نظریه خود مبنی بر اینکه ناخودآگاه یک مرکز برای ایجاد اختلال در خودآگاه است از آن استفاده کرد. فروید وجود زیست مایه ( لیبیدو ) را قطعی می دانست ( به نظر او لیبیدو انرژی روانی - جنسی است. منبع آن اروس یعنی مجموع غرایز زندگی است. لیبیدو با مرگ می جنگد و می کوشد انسان را در هر زمینه به پیروزی برساند. این نیرو را شهوت نیز می نامند. زیست مایه بیش از هر چیز معنای جنسی دارد ) سوءتفاهم بسیاری در مورد بیشتر مفاهیم فرویدی وجود دارد، از جمله مفهوم «لیبیدو» که با شهوت یکی دانسته شده است یعنی «به فروید این طور نسبت می دهند که گویی او همه چیز را بر اساس سکس می دانسته است» درحالی که فروید «به جای واژه عرفانی و شاعرانه عشق، واژه فنی تر و حرفه ای تر سکسوالیته را انتخاب کرد» «در حقیقت او بارها اعلام کرده که واژه های عشق، سکسوالیته، erotisme و Eros را معادل یکدیگر به کار می برد. liebe فرویدی معنای عشق، اشتیاق و ژویی سانس را در یک واژه داراست. » انتقال یکی دیگر از مفاهیمی است که مورد سوءتفاهم واقع شده است. «فروید کشف کرد که سمپتوم به کمک انتقال قابل روانکاوی می شود. او همچنین کشف کرد که انتقال موتور روانکاوی و در عین حال سدی برای آن است. انتقال یک عشق است، یک عشق واقعی و هیچ عشق واقعی در صدد دست یافتن به دانش نیست. کار انتقال این است که چیزی برای تعبیر روانکاو باقی بگذارد. »

زیگموند فرویدزیگموند فرویدزیگموند فرویدزیگموند فرویدزیگموند فرویدزیگموند فروید
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/زیگموند_فروید
بنام خدا
با سلام، زیگموند فروید روانشناس یهودی تبار اهل اتریش که در خصوص تعبیر خواب که
یک مورد مربوط به عالم مجرد و غیب هست و طبق فرمایش ایت الله جوادی املی در جلد تفسیر گرانسنگ خویش در جلد ۴۲ تعبیر خواب فروید مردود بوده و کسانی که با عالم لاهوتی در ارتباط میباشند یعنی چهارده معصوم ( ع ) قادر به تعبیر خواب میباشند ، این فروید در خصوص عقده ادیپ و الکترا ، که اشاره به علاقه پسر به مادر و دختر به پدر نموده و با این نظریه خود زنا با محا رم را در غرب بیشتر کرد در کتاب سه نظریه جنسی خود صراحتا نوشته که شهوت خود را ازاد بگذار تا به هر جا که میخواهد تو را بکشاند. و جهت رفع افسردگی دوست خود از کوکایین استفاده نمود که وضع وی را بسیار وخیم نمود. با تشکر.
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس