زین الدین

/zeynoddin/

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) دهی از دهستان بیلور است که در بخش مرکزی شهرستان کرمانشاهان واقع است و 515 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

زین الدین. [ زِ نُدْ دی ] ( اِخ ) دهی از دهستان تبادکان است که در بخش مرکزی شهرستان مشهد واقع است و 132 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) ابن ابراهیم بن نجیم. رجوع به ابن نجیم در همین لغت نامه و اعلام زرکلی ج 1 ص 349 شود.

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) ابن عبدالعزیزبن زین الدین بن علی المعبری الملیباری. از علماء قرن دهم هجری. او راست : ارشاد العباد الی سبیل الرشاد. ( از معجم المطبوعات ج 2 ستون 1762 ).

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) ابن علی بن احمد العاملی الجبعی. رجوع به شهید ثانی شود.

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) ابوالفضل عبدالرحیم بن حسین عراقی. از طرفداران «احیاءالعلوم » بود و احادیث این کتاب را بیرون آورد و راجع به طریق روایت و صحت سند و شرح آنها نخستین بار در سال 751 هَ. ق. کتاب بزرگی در چند مجلد پرداخت و در آن تاریخ قسمتی از احادیث بر وی مجهول بود اما دنبال کار خود را رها نکرد تا آنکه در سال 760 کتاب دیگری مختصر در یک مجلد بنام المغنی عن حمل الاسفار راجع به احادیث احیاءالعلوم پرداخت. ( از غزالی نامه ص 222 ).

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) تایبادی. والی ملک ولایت و هادی راه هدایت درزمان ملوک کرت بوده ، امیر تیمور به وی ارادت داشته در توزک تیموری که آن کتابی است به لغت توری امیر مذکور برخی از حالات وی را نگاشته. در سنه 791 هَ. ق.وفات یافت. این رباعی را به ملک غیاث الدین نوشته :
افراز ملوک را نشیب است بترس
در هر دلکی از تو نهیب است بترس
با خلق ستمگری کنی نندیشی
در هر ستمی با تو حسیب است بترس.
( از ریاض العارفین صص 82 - 83 ).
رجوع به از سعدی تا جامی ص 308 و 347 و حبیب السیر چ خیام ج 3 ص 316 و 430 و 543 شود.

زین الدین. [ زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) حدیثی. حاجی خلیفه در ذیل طوالع الانوار آرد: شرحه الحدیثی و هو الشیخ الامام رکن الدین ابوالحسن علی المعروف بابن شیخ العربیة الموصلی. ( کشف الظنون ج 2 ستون 1117 ).

زین الدین. [زَ نُدْ دی ] ( اِخ ) خوافی خراسانی. از اکابر مشایخ سلسله سهروردیه است. وی مرید شیخ عبدالرحمن نظری بوده و او مرید شیخ جمال الدین و او مرید شیخ حسام الدین و او مرید شیخ عبدالصمد و او مرید شیخ نجیب الدین علی سرخسی و... و بچند واسط به شیخ معروف کرخی بواب و مرید حضرت امام همام علی بن موسی الرضا منتهی میشود. وفات شیخ در دوم شوال سنه 833 هَ. ق. بود. ( از ریاض العارفین ص 82 ). رجوع به مجالس النفائس ص 183 و 202 و فهرست کتابخانه مدرسه عالی سپهسالار ج 2 ص 581 و ازسعدی تا جامی 347 و حبیب السیر چ خیام ج 1 ص 587 و ج 4 ص 12، 13، 48، 61، 103، 334، 347، 356 و 360 شود.بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

ابن محمد ملطیاز دانشمندان قرن هشتم ه. ( ف . ۷۸۸ ه . ق . ) وی را ردی است بر تنقیح الابحاث ابن کمونه موسوم به نهوض حثیث النهود
نسوی از محققین شهر نساست و آن از توابع دشت خاوران خراسان است .

دانشنامه عمومی

زین الدین (بابک). زین الدین ( به لاتین: Zeynəddin ) یک منطقه مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان بابک واقع شده است.   زین الدین ۲۳۷۷ نفر جمعیت دارد.
عکس زین الدین (بابک)عکس زین الدین (بابک)

زین الدین (مشهد). زین الدین روستایی در دهستان کنویست بخش مرکزی شهرستان مشهد استان خراسان رضوی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۳۴۲ نفر ( در ۱۰۲ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس زین الدین (مشهد)

زین الدین (کرمانشاه). روستای زین الدین ( کرمانشاه و کردستان ) ، منطقه ای از توابع بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه در مرز بین استان کرمانشاه و استان کردستان ایران است. این روستا در ۱۵ کیلومتری شهرستان کامیاران قرار گرفته است و در منطقه ی معروف بیلوار قرار دارد .
این روستا در دهستان پشت دربند قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۶۸ نفر ( ۸۹خانوار ) بوده است.
مردم روستای زین الدین کرد هستند. که به زبان کردی کلهری با لهجه بیلواری صحبت می کنند. اکثراً شیعه هستند و اقلیتی از اهل حق نیز در این روستا ساکنند.
تپه زین الدین مربوط به دوره سلوکیان - دوره اشکانیان است و در دهستان پشت دربند، در حاشیهٔ غربی روستای زین الدین واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۱۳۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
عکس زین الدین (کرمانشاه)عکس زین الدین (کرمانشاه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس