رول بهاری

دانشنامه عمومی

رول بهاری ( یا به انگلیسی spring roll ) یک سبک از غذاهای چینی است که بیشتر در شرق آسیا تهیه می شود. رول های بهاری را می توان از سبزیجات، گوشت یا مرغ تهیه کرد. عموماً در اروپا این غذا را با رول تخم مرغ ( Egg roll ) اشتباه می گیرند.
مشابه این غذا در ترکیه با نام بورک یا در کشورهای حاشیه خلیج فارس مشابه سمبوسه است.
خمیر استفاده شده در رول بهار ( که به عنوان بسته بندی مواد درونی عمل می کند ) با آرد برنج تهیه می شود، این در حالیست که رول تخم مرغ ( Eggroll ) با یک خمیر از آرد گندم تهیه می شود اما برای دستور این خوراکی بطور سنتی در چین فقط از آرد گندم استفاده می شود. [ ۱]
این غذا که با نام پنکیک لاغر ( به چینی 薄饼 ) هم شناخته میشود در جنوب رودخانه یانگ تسه چین برای اولین بار به شهرت جهانی رسیده است. علت انتخاب اسم اسپرینگ رول که به معنای رول بهاری می باشد برگرفته از جشن بهار چینی میباشد که این غذا در آن روز پخت می شود. [ ۲]
دستور رول بهاری در هر نقطه از دنیا متفاوتاست اما آن چیزی که مشترک است استفاده از این غذا بعنوان یک میان وعده می باشد. [ ۳]
متداول ترین روش تهیه این خوراکی در خاورمیانه با خمیر فیلو ( یوفکا ) و مقداری هویج و کلم خرد شده به همراه مرغ و سبزیجات از یش تفت داده شده می باشد.
در ابتدا باید مواد اولیه را در خمیر مربوطه رول و سپس در مقدار کمی روغن سرخ کرد. در کنار این غذا معمولاً از انواع سس یا سالادها استفاده می شود. [ ۴]
هر تکه رول بهاری با مرغ و سبزیجات ( به وزن تقریباً ۷۵ گرم ) حاوی اطلاعات تغذیه ای زیر است:
• کالری: ۷۹
• چربی: ۳
چربی اشباع شده: ۱
• کلسترول: ۵۷
• کربوهیدرات ها: ۵
• پروتئین ها: ۸
توجه داشته باشید که روغن شمارش نشده است. [ ۵]
رول های بهاری که در ایران تحت عنوان اسپرینگ رول شناخته می شود معمولاً در از قبل نیمه آماده می باشد و فقط نیاز به گرم شدن دارند.
اسپرینگ رول های منجمد معمولاً بزرگتر از سایز معمولی چینی هستند و خمیر بسیار ضخیم تری دارند.
در ایران برخی شرکت ها مانند کاله این محصول را به صورت منحمد وارد بازار کرده اند.
عکس رول بهاریعکس رول بهاری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران