روغن سویا روغن گیاهی است که از سویا گرفته می شود و کاربرد خوراکی دارد. رنگ آن شفاف به رنگ نارنجی و قهوه ای است. [ ۱]
روغن سویا دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و آنتی اکسیدان طبیعی توکوفرول است که برای سلامتی مفیدند. [ نیازمند منبع]
سویا از بهترین منابع لسیتین است. [ نیازمند منبع] سوی بین مشتق شده از سویا که مکمل مواد غذایی است ترکیبی از ۱۹ - ۲۱٪ از فسفاتیدیل کولین، ۸ - ۲۰ درصد فسفاتیدیل اتانول آمین، ۲۰ - ۲۱٪ اینوزیتول فسفولیپیدها، ۳۳ - ۳۵ درصد روغن سویا ، ۲ - ۵ درصد استرول، ۵ درصد کربوهیدرات، ۱ درصد رطوبت و ۵ – ۱۱% سایر فسفاتیدها می باشد. لسیتین موجود در سویا بویژه برای افزایش حافظه مفید است.
اما مصرف بیش[ نیازمند منبع]
غذاهای سویا حاوی چیزی به نام ایزوفلاون ها هستند که نوعی فیتواستروژن ها هستند به این معنی که آن ها به روش مشابه استروژن عمل می کنند. این فرایند به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان رخ می دهد، اما غذاهای تشکیل شده از سویا بیشترین میزان ایزوفلاون ها را دارند. اگرچه این ایزوفلاون ها ممکن است برای زنان مسن فواید زیادی داشته باشد، اما در مطالعاتی به اثرات مخرب این مواد در زنان اشاره شده است
از آنجا که این ایزوفلاوون ها مانند استروژن رفتار می کنند، ممکن است برای زنان پیراموپوزال یا در دوران یائسگی مفید باشد. این امر به این دلیل است که تخمدان ها با افزایش سن، استروژن کمتری تولید می کنند که می تواند در علائم ناخواسته مانند عرق شبانه، گرگرفتگی و مشکلات خواب نقش داشته باشد. در حقیقت، یک فراتحلیل سال ۲۰۱۴ که درمجله علوم پزشکی آلمان منتشر شده است، ۱۷ کارآزمایی کنترل شده تصادفی موجود را بررسی کرد و دریافت که مصرف ۵۴ میلی گرم فیتواستروژن سویا به مدت ۶ تا ۱۲ ماه هر دو فرکانس گرگرفتگی را در زنان یائسگی ۶/۲۰ درصد کاهش داده است.
اما همان فیتواستروژن هایی که به نظر می رسد برای زنان یائسه مفید هستند در قلب جنجال سویا قرار دارند. یک بررسی در سال ۲۰۱۰ که در مجله تغذیه منتشر شد، نشان داد که در زنان بالغ، مصرف مقادیر زیاد سویا می تواند بر عملکرد تخمدان تأثیر بگذارد. این به این دلیل است که ایزوفلاون ها استروژن را تقلید می کنند و می توانند سیگنالینگ استروژن را در تخمدان ها تحت تأثیر قرار دهند، که می تواند منجر به اختلال در تخمک گذاری شود. با این حال، آن ها همچنین خاطرنشان کردند که برای خانم هایی که روزانه یک یا دو وعده سویا به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل مصرف می کنند، این نباید مشکلی باشد. افرادی که دارای شرایط شدید تیروئید هستند باید از سویا خودداری کنند. اگر وضعیت خفیف تیروئید دارید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. همچنین پیرامون اینکه کودکان باید سویا مصرف کنند اختلاف نظر وجود دارد. مطالعه ای در سال ۲۰۱۶ که در مجله تحقیقات تغذیه ای منتشر شد، تقریباً ۴۰۰ فرد را مورد بررسی قرار داد و دریافت که کودکانی که سویا مصرف کرده اند، و بنابراین ایزوفلاون ها، دو تا دو و نیم برابر بیشتر از کسانی که سویا مصرف نکرده اند دریافت کرده اند، احتمال ابتلا به بیماری کاوازاکی را دارند. بیماری کاوازاکی باعث ایجاد التهاب در شریان ها و غدد لنفاوی می شود و در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است[ ۲]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفروغن سویا دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و آنتی اکسیدان طبیعی توکوفرول است که برای سلامتی مفیدند. [ نیازمند منبع]
سویا از بهترین منابع لسیتین است. [ نیازمند منبع] سوی بین مشتق شده از سویا که مکمل مواد غذایی است ترکیبی از ۱۹ - ۲۱٪ از فسفاتیدیل کولین، ۸ - ۲۰ درصد فسفاتیدیل اتانول آمین، ۲۰ - ۲۱٪ اینوزیتول فسفولیپیدها، ۳۳ - ۳۵ درصد روغن سویا ، ۲ - ۵ درصد استرول، ۵ درصد کربوهیدرات، ۱ درصد رطوبت و ۵ – ۱۱% سایر فسفاتیدها می باشد. لسیتین موجود در سویا بویژه برای افزایش حافظه مفید است.
اما مصرف بیش[ نیازمند منبع]
غذاهای سویا حاوی چیزی به نام ایزوفلاون ها هستند که نوعی فیتواستروژن ها هستند به این معنی که آن ها به روش مشابه استروژن عمل می کنند. این فرایند به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان رخ می دهد، اما غذاهای تشکیل شده از سویا بیشترین میزان ایزوفلاون ها را دارند. اگرچه این ایزوفلاون ها ممکن است برای زنان مسن فواید زیادی داشته باشد، اما در مطالعاتی به اثرات مخرب این مواد در زنان اشاره شده است
از آنجا که این ایزوفلاوون ها مانند استروژن رفتار می کنند، ممکن است برای زنان پیراموپوزال یا در دوران یائسگی مفید باشد. این امر به این دلیل است که تخمدان ها با افزایش سن، استروژن کمتری تولید می کنند که می تواند در علائم ناخواسته مانند عرق شبانه، گرگرفتگی و مشکلات خواب نقش داشته باشد. در حقیقت، یک فراتحلیل سال ۲۰۱۴ که درمجله علوم پزشکی آلمان منتشر شده است، ۱۷ کارآزمایی کنترل شده تصادفی موجود را بررسی کرد و دریافت که مصرف ۵۴ میلی گرم فیتواستروژن سویا به مدت ۶ تا ۱۲ ماه هر دو فرکانس گرگرفتگی را در زنان یائسگی ۶/۲۰ درصد کاهش داده است.
اما همان فیتواستروژن هایی که به نظر می رسد برای زنان یائسه مفید هستند در قلب جنجال سویا قرار دارند. یک بررسی در سال ۲۰۱۰ که در مجله تغذیه منتشر شد، نشان داد که در زنان بالغ، مصرف مقادیر زیاد سویا می تواند بر عملکرد تخمدان تأثیر بگذارد. این به این دلیل است که ایزوفلاون ها استروژن را تقلید می کنند و می توانند سیگنالینگ استروژن را در تخمدان ها تحت تأثیر قرار دهند، که می تواند منجر به اختلال در تخمک گذاری شود. با این حال، آن ها همچنین خاطرنشان کردند که برای خانم هایی که روزانه یک یا دو وعده سویا به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل مصرف می کنند، این نباید مشکلی باشد. افرادی که دارای شرایط شدید تیروئید هستند باید از سویا خودداری کنند. اگر وضعیت خفیف تیروئید دارید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. همچنین پیرامون اینکه کودکان باید سویا مصرف کنند اختلاف نظر وجود دارد. مطالعه ای در سال ۲۰۱۶ که در مجله تحقیقات تغذیه ای منتشر شد، تقریباً ۴۰۰ فرد را مورد بررسی قرار داد و دریافت که کودکانی که سویا مصرف کرده اند، و بنابراین ایزوفلاون ها، دو تا دو و نیم برابر بیشتر از کسانی که سویا مصرف نکرده اند دریافت کرده اند، احتمال ابتلا به بیماری کاوازاکی را دارند. بیماری کاوازاکی باعث ایجاد التهاب در شریان ها و غدد لنفاوی می شود و در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است[ ۲]
wiki: روغن سویا